Öltözz melegen, és maradj stílusos – tippek Skóciából

A tél egy fázós ember számára nem csak a karácsonyból, fényekből, szánkózásból és hógolyózásból áll, hiszen minden nap meg kell küzdenie a rá leselkedő csípős levegővel vagy fagyos széllel. Ha magadra ismertél, neked is hasznosak lesznek az egyenesen Skóciából érkező tippek.

Skócia amilyen vad és gyönyörű, olyan hideg is tud lenni. A jeges széltől a hosszú, napokig tartó esőig szinte minden viszontagságos időjárási körülményre számíthatsz. Nem véletlen, hogy a többi északi néphez hasonlóan mesterei az egyszerre meleg és stílusos öltözködésnek, érdemes tehát az ő intelmeikre hagyatkoznunk, ha tanácstalanul állunk a nyitott szekrény előtt a fogvacogtató téli reggeleken. A Culture Trip leghasznosabb tippjeit gyűjtötte egy csokorba.

1. Rétegezz

Biztosan neked sem ismeretlen, amikor reggelente mindent megteszel azért, hogy ne tudjon kifogni rajtad a téli hideg. A buszmegállóhoz érve vállon veregeted magad, hogy sikerrel vetted az akadályt. Aztán felszállsz a természetesen fűtött buszra, villamosra, metróra, bemelegedsz, kiver a víz, és miután kilépsz az utcára, fázni kezdesz. Az skótok az incidens ellen egy végtelenül egyszerű megoldással védekeznek – mégpedig a rétegzéssel. Kezdd az öltözködést egy toppal vagy bodyval, erre jöhet rá egy póló és egy pamutfelső. Ezekre vedd rá a kasmír- vagy gyapjúpulóvert/-kardigánt. Miután megérkeztél az úti célodhoz, egyszerűen csak annyi réteget kell lehámoznod magadról, amennyit az ottani hőmérséklet megkíván. A gyapjú ugyan nem olcsó, mégis érdemes befektetni néhány darabba – egy sálba vagy pulóverbe –, ha fázós vagy, hamar rájössz majd, hogy megéri.

Egy gyapjúpulóverben nem csalódhatsz a téli hónapokban
Egy gyapjúpulóverben nem csalódhatsz a téli hónapokban

2. Legyen minden körülményhez kabátod

A rétegzést természetesen a kabát koronázza meg. Bár egy tweedkabáttal nemcsak a skót időjáráshoz, hanem a helyi divathoz is öltözhetsz, nem árt, ha a szekrényedben annak a bizonyos pufi kabátnak is helyet hagysz, amivel felfegyverkezhetsz a szél és az eső ellen.

3. Maximáld a kiegészítőidet

Szerencsés körülmények között télen minimális időt kell a hidegben töltened, de még ebben az esetben is biztosan vonz a korcsolyázás vagy a karácsonyi vásárok bebarangolása. A szabadban töltött időre pedig a lehető legmelegebb kiegészítőkre lesz szükséged. Vegyél fel egy puha sapkát és bugyoláld magad óriási sálba. Ne feledkezz meg a kesztyűről sem, a kasmír vagy a gyapjú a kezeidnek is jó szolgálatot tehet. Bátran duplázd vagy triplázd meg a zoknijaid számát, a skótok ez esetben egyáltalán nem szégyenlősek.

Indítsd egy meleg zabkásával a napot
Indítsd egy meleg zabkásával a napot

4. Egyél, igyál meleget

A skótok nem csak kívülről, belülről is szívesen melegítik magukat, talán nem véletlenül tett szert olyan nagy hírnévre a whiskyjük. A napot pedig szívesen kezdik egy tál meleg és laktató zabkásával.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.