Teszt: hol kaphatók jó sminkcuccok és dekorkozmetikumok Halloweenre?

Mivel majdnem minden bokorban van drogéria, úgy döntöttünk, ezekben az üzletekben próbáljuk levadászni azokat a termékeket, amikkel pillanatok alatt kicsit rémisztőbbé, de legalábbis különlegesebbé tudjuk varázsolni külsőnket.

Nem csak a bolti kínálatot mértük fel, egy mini emberkísérletbe is belevágtunk. Mivel az ideiglenes tetoválásokkal tényleg seperc alatt, minimális erőbefektetéssel le lehet tudni az átváltozást és egy húzósabb éjszakát is kibírnak, a dm-ben, a Rossmannban és a Müllerben is bevásároltunk belőlük, majd otthon kipróbáltuk, mit tudnak. Sajnos a kiskorú tesztalanyunk hamar kiesett. "Nem volt hajlandó magára rakni belőlük, állítólag ez már béna. Nem tudom. Két hete még nem volt vele gond" - szólt a szülői igazolás.

Rimmel - Ink me (dm) 

Bizony, a dekorkozmetikumokkal foglalkozó brit márkának saját tetoválós kollekciója is van, és halloween előtt nyilván olyan mintákat dobtak a piacra, amik illenek ehhez az ünnephez, persze csajos kereteken belül. 

Milyen könnyű feltenni?

Szuperkönnyű volt feltenni, a nedves mosogatószivacs (tiszta) remekül megfelelt a célnak. Nem mozdult el, szépen tapadt, minden darabkája a bőrünkön maradt. 

Mennyire mutat jól?

"Eleve közel áll hozzám a fekete-ezüst kombó, szóval nekem nagyon bejön a halloweeni kollekció. A cipzár igazán állat. Én az alkaromra applikáltam, így egy jó hosszú ujjú póló alól pont kilóg a hegye, és nagyon viccesen néz ki. Egyébként a színei intenzívek, a csillogás ott van, és láthatóan jó minőségű" - foglalta össze tapasztalatait szerkesztőségünk egyik bevállalós tagja. Másik kolléganőnk is rákapott az ízére, ő nemcsak a karját díszítette fel, de az aprócska koponyákból álló fekete-arany sormintából kivágott egy kisebb darabot, és az arcára, vagyis a külső szemzug mellé is tett belőlük. A végeredmény szuper lett, de azért ez már elég haladó szint, a gyengébb idegzetű olvasókat meg is kíméljük a fotóktól.

Mennyi ideig marad fenn?

A Rimmel azt állítja, hogy ezek a tetoválások akár négy napig is bírják. Sajnos nem állt rendelkezésünkre ennyi idő, de az biztos, hogy egy nap meg sem kottyant nekik, 24 óra elteltével is úgy festettek, mintha pár perce tettük volna fel azokat, bár az aranykoponyákat gyanúsan könnyű volt leszedni. 

Milyen könnyű leszedni?

Csak vízzel és szappannal szinte sehogy. Ha szeretnéd felélénkíteni a vérkeringésed, akkor körömkefével is nekieshetsz, viszonylag gyorsan végez vele. Mondjuk utána nem árt egy kicsit kényeztetni a bőröd, szóval ha van kéznél, testápoló olajjal fejezd be a munkát. A leggyorsabb módszer egyébként a körömlakklemosó. Mondjuk az arcunkon nem alkalmaznánk. 

Ár: 2499 Ft

Müller

A Müllerben a sebhelyes tetoválásoké a főszerep, illetve találtunk egyet, ami csontvázas-pókos-macskás vonalon mozog. Összesen négyet vettünk, a már említett lágyabb verzió (995 forint) mellett egy zombisat (1690 forint), egy harmadik világ klinikáján összevarrt elfertőződött sebhelyeset (695 forint) és egy kezeletlen vénás vérzéseset (395 forint), ezekből kaptunk kedvezményt is, összesen 760 forintot. 

Milyen könnyű feltenni? 

Mikor a zombisnál azt írták a használati útmutatóhoz, hogy "1: Szedje le matricát és rakja a megtisztított bőrfelületre, 2: Buli! 3: Szedje le a matricát!", akkor azt hittem, nyert ügyem van. Viszont az első pont is alig jött össze, mert nem akart lejönni a sebhelyből kikandikáló fogsor, pedig azt akartam használni, így maradt a gennyes kelés. A többi viszont meglepően egyszerűen ment, az összetákolt csuklóamputációm egyenesen rátapadt a kezemre, és magától leolvadt a papír róla. 

Mennyire mutat jól? 

Mivel összességében sebhelyekről beszélünk, így ez a kérdés kicsit nehezen megválaszolható. Nyilván az életszerűség sem játszik, hiszen ha ilyen gennyes keléseim lennének, már rég egy sürgősségin ücsörögnék a soromra várva. De ha kritikával kellene élnem, akkor azt mondanám, hogy a vértócsám túl élénk, pedig sötétvörös lenne, de valahogy túl mű a színe. A gennyes kelés nagyon fénylik, bár sötétben biztosan jobb, viszont az elfertőződő varrataim nagyon menőek. A pókos-csontvázas vonal meg szimplán cuki. Nem hiszi róla senki, hogy igazi, nem is ijesztő, csak hangulatos. 

Mennyi ideig marad fenn? 

Mindegyik jól bírja a kézmosást, vakarást és úgy az egész strapát. Legelőször a varrat kezd el kopni, ettől úgy néz ki, mintha rohadna is a kezem, a legjobban a vénás vérzés bírja, a cukinál pedig a körvonalaknál jön fel a tetoválásom. 

Milyen könnyű leszedni? 

A gennyes kelést nagyon, csak lehúzod, mint egy matricát, és kész. Igaz, olyan, akár a gyanta, de lejön. A többinél azt írják, hogy testápoló olajjal kell ledörzsölni a kezedről. A sebhelyeseknél egyébként ez meglepően jól működik is. Azt nem állítom, hogy mind lejön, de most már nem néz ki úgy a kezem, mintha rohadna, hanem mintha csak koszos lenne. A cuki kis csontvázast viszont csak az idő és a bőröm hámsejtjeinek öngyilkossága hozza le, semmi más. 

Plusz egy: Essence - Adventure awaits (Rossmann)

Többször is körbejártuk a szerkesztőséghez közeli üzletet, de csak egy, valószínűleg a nyaralós szezonból megmaradt tetováláscsomagot találtunk. Mondjuk nincs kőbe vésve, hogy halloweenkor csak és kizárólag a horrorfilmek világát, a természetfelettit lehet megidézni. Lehet, hogy valaki egzotikus helyekre utazgató influenszernek öltözne be, ezért ezt is betettük a kosarunkba, bár nem arattunk vele osztatlan sikert: "Az arany-zöld vonal nem az én világom, és az őszi fehér bőrömön sem mutat valami ütősen. Az alkaromra egy nonfiguratív díszcsíkot, a vállamra egy indiai hangulatú elefántot választottam. Az elefánt mondjuk elég cuki".

Milyen könnyű feltenni?

Ketten próbáltuk ki ezt a szettet, és egyikünknek sem volt nehézsége a felhelyezéssel, igaz, egyikünk az egyik díszcsíkot elbénázta, mert kicsit elmozdult a papír, és a felső fél centi begyűrődött. 

Mennyire mutat jól?

"Hát, eleve a dizájn sem üt nagyot, a bőrömön is halovány, de ami ennél is rosszabb, hogy az elefánt kicsit kontúros lett, ami azért gagyi benyomást kelt" - véleményezte az Essence termékét egyik tesztelőnk. Másik kísérleti alanyunk az aranyszínű ideiglenes tetoválásokkal próbálkozott, amik jól is néztek ki, a műfaj keretein belül ízlésesek voltak, viszonylag jól bírták a gyűrődést is, bár pár kézmosás után talán foltokban a sárgaaranyról mintha rózsaaranyra váltott volna helyenként a minta, míg a Rimmel ezüstszínű szögesdrótján nem fogott az idő.

Mennyi ideig marad fenn?

Egy éjszakát biztos, sőt akár 24 órát vagy talán többet is, de ezt már nem teszteltük, különben nem tudtuk volna megvizsgálni, milyen könnyű eltüntetni a bőrünkről. 

Milyen könnyű leszedni?

Ugyanúgy jártunk el, mint a Rimmel tetoválásai esetében, bár ezek kevésbé voltak ellenállóak.

Ár: 349 Ft

Mit tegyek még magamra?

Nem tetoválás, csak majdnem a Rimmel Ink me kollekciójának sminkpecsétje (2299 Ft), ami több mintával is kapható, mi a csillagosat és a villámosat próbáltuk ki. Mielőtt telepecsételnéd az arcodat vagy a kezedet, próbálgasd a technikát, vagyis, hogy mennyire erősen vagy milyen szögben kell rányomni a bőrödre. A kamutetoválásokkal ellentétben ezt szappanos vízzel is lemoshatod magadról. Még valami, a nyomdázásnál ügyelj arra, hogy a bőröd legyen száraz, különben elfolyik a minta. 

Ha még egy kis pluszra vágysz, akkor érdemes tovább böngészni a dekorkozmetikumok között. A kínálat minden márkánál elég nagy, és ugyan a fesztiválszezon már elmúlt, a karácsony és a szilveszter pedig még messze van, de glitteres csillogásban nincs hiány. A Lovely Holo Lips lip topper és szájkontúrceruza (2299 Ft) elég extra színekben kapható a Rossmannál, a dm-nél pedig a 183 DAYS by trend IT UP Mermaid Holo szempillaspirálra (1299 Ft), valamint az Essence arccsillámaira (1099 Ft) érdemes lecsapni, ha szeretnél lenni a fény az éjszakában. (Ennél minimalistább vagy? Egy cicaarchoz vagy koponyához egy fekete szemceruza is elég lesz, mondjuk nem biztos, hogy pár órával később is makulátlanul nézel majd ki.)

Ha pedig egy kicsivel több időd van, ráadásul világosabb árnyalatú is a hajad, akkor próbálkozhatsz hajszínező balzsammal is. Azzal azért számolj, hogy a vad színektől nem lesz olyan könnyű megszabadulni, a Balea COLORNIQUE (1499 Ft) az ígéretek szerint öt hajmosást is kibír. Persze van rövid távú megoldás is, a L'Oréal Paris Colorista (kb. 1800 Ft) vagy a Schwarzkopf Live Color (1999 Ft) hajszínező spray egy hajmosásra van hitelesítve.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek