Legyél igazi IKEA-nindzsa!

Valljuk be, a bútoráruház egy valódi útvesztő, ahonnan nehéz hazatérni pont azokkal a tárgyakkal, amikért eredetileg indultunk. Beavatunk a titokba, hogy vásárolj profin.

Számtalanszor érkeztem biztos tervvel az IKEA-ba, de végül a folyosók otthonos klasszikusai vagy izgalmas újdonságai mindig elcsábítottak, és biztosan teljesen mással tértem haza, mint amiért érkeztem. Így lett egy üvegházam vagy egy újabb bögrém, amiket ugyan nagyon szeretek, de a tároló vagy a tésztaszűrő, amiért akkor indultam, még minidg az áruház polcain vár rám. Ha te is hasonló problémákkal küzdesz, fogadd meg az Apartment Therapy tanácsait, és vásárolj úgy, mint egy igazi lakberendező: csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van.

Legyél klubtag!

Mielőtt hozzálátnál a bevásárláshoz, lépj be az IKEA Family klubba. Regisztrálhatsz online vagy az áruházban is. A klubkártyáddal néha a legnépszerűbb bútorokhoz is akciósan juthatsz hozzá. Mielőtt elindulnál, nézd át a katalógust is, ha konkrét küldetéssel indulnál, inkább írj egy listát, a hatalmas épületben könnyen elfeledkezhetsz néhány dologról.

GettyImages-161213352
Fotó: Cyrus McCrimmon / Getty Images Hungary

Rövidítsd le a vásárlást!

Ha kifejezett cél nélkül, csupán nézelődni érkezel az üzletbe, korlátozd a figyelmed csak néhány részlegre, hogy ne fáradj el nagyon a túra végére. Érdemes átszaladnod a piactéren, meglesni a gyerekrészt, ahol egy kis kreativitással izgalmas felnőtt megoldásokra is bukkanhatsz (Babaházból könyvespolc? Miért ne?). Hazavihetsz még akár egy szép növényt, de kihagyhatatlan ajánlatok után is kutathatsz a leértékelt holmik között. Ha pedig csak néhány részleget ugranál át, használd a labirintusfolyosók közötti átjárókat. A svéd húsgólyókat azért ne felejtsd el!

GettyImages-489628054
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Legyél célirányos!

Ha pontosan tudod, hogy melyik bútort szeretnéd, menj célirányosan a raktárhoz és kérd az adott darabot, nehogy olyan tárgyak iránt érezz leküzdhetetlen vágyat, amikről addig nem is tudtad, hogy léteznek. 

Gondolj a fenntarthatóságra!

Felejtsd el a papírt és a ceruzát! Legyél környezettudatos: fotózd le a kiválasztott bútorok címkéjét, és a raktárba érve azonosítsd be őket a telefonodról. 

GettyImages-483928495
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Biztosan mindenre szükséged van?

Mielőtt fizetnél, nézd át utoljára a kosarad: tényleg mindenre szükséged van, amit belepakoltál? Ha a válaszod igen, azért még pillants rá a termékekre, hogy biztosan nem hibásak-e. Azért ne ess kétségbe, ha mégsem vetted volna észre, hogy csorba egy kés vagy hibás egy bútordarab: 365 napon belül minden indoklás nélkül visszaviheted az áruházba a blokkal. Cserébe vagy választhatsz újat vagy visszakapod az általad fizetett vételárat.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.