Így öltözz plus size pasiként!

A vízszintes csíkok és a teljes felsőtestet beborító sárkányok házassága például problémás lehet.

Az egyre több embert érintő, járványszerű elhízás egyik pozitív hozadéka, hogy a kereslet növekedése miatt a régóta termetesebb testben élő férfiak is egyre több lehetőség közül válogathatnak. Az egyik ilyen oldal, a Big Dude Clothing alapítóját kérdező Daily Mail szerint ezeket az egyszerű szabályokat érdemes betartani, ha az átlagosnál nagyobb derékbőséggel áldott vagy vert meg a sors és/vagy a junk food.

1. Jó csík – rossz csík

Darrel Freeman szerint fontos különbséget tenni a vízszintes és a függőleges csíkok között: a függőleges csíkok jól állnak az óriásoknak, a vízszintes csíkokat viszont nem árt inkább elkerülni. A testet mintegy meghosszabbító függőleges csíkok közül sem mindegy, mit választ valaki: az érintetteknek a vékonyabb csíkokkal ajánlott felvértezniük magukat.

shutterstock 114306826

2. Kerüld a harsány mintákat!

Mivel a harsány minták felhívják a figyelmet a sárkányokkal/koponyákkal gazdagon kivarrt területekre, Freeman szerint nem jó ötlet, ha ilyen ruhaneműkkel burkolja be valaki a súlyfelesleg nagyobb részét cipelő testtájait.

3. Színjáték

A szakértő erről azt mondja, inkább a kicsit slankító sötét színekkel érdemes operálni. A sötét, nem túl feltűnő árnyalatok emellett arra is jók, hogy elrejtsék, amit el kívánsz rejteni. A harsányabb színekkel pedig kiemelheted azt, amire büszke vagy.

4. Ne legyen túl lötyögős sem!

Az ilyen öltözködési tippek lényege alapvetően az, hogy arányosabbá tegye a termetes férfiak megjelenését. E tekintetben természetesen sok áll vagy bukik a megfelelő méretű és szabású ruhákon is. Freeman szerint a túlméretezett, lötyögő ruhadarabok például nem csak trehányul festenek, de nagyobbnak is mutatják a tested. Érdemes tehát inkább a középutat választani: ne legyen se túl feszes, se túl bő!

5. A nadrág lehet szűkebb

Nem a leggings-szerű, testhez simuló nadrágokat javasolja azért a szakértő, a ropilábak ugyanis meglehetősen aránytalanná tehetik a felül terebélyesebb férfiak külsejét. A túlságosan bő nadrágszárak ugyanakkor fölöslegesen növelik a méreted, ajánlott tehát inkább az egyenes szárú vagy a kicsit szűkebb fazonokat választani.

shutterstock 531323893

6. Öltönyök

Egy válltöméssel is ellátott zakóval meghosszabbíthatod a vállaidat, és egy vonalba hozhatod a felsőtested a csípőddel. Nyakkendőből pedig érdemes inkább egy szélesebb darabot választani, a vékonyabbak ugyanis gyakran aránytalanul festenek egy hatalmas felsőtesten.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek