Mitől lesz fehér a fogad? 3 megoldás közül választhatsz!

A fogfehérítési technikákat részletező fogorvos szerint is teljesen mindegy, vakítóan fehér-e a fogsorod, a lényeg, hogy egészséges legyen.

A Business Insider gyorstalpalója szerint alapvetően három fajta fogfehérítő eljárást különböztethetünk meg. Részletek a hajtás után!

A legegyszerűbb a tea, kávé és vörösbor után hátramaradt felszíni szennyeződéseket eltávolító fogkrémekkel rátámadni a fogainkra, ez azonban nem képes megváltoztatni a fogbelső színét, csak a felületi szennyeződéseket csiszolja le.

Ez azért segítHET

Dr. Ada Cooper szerint Igazán maradandó megoldást ugyanakkor csak a hidrogén-peroxidot tartalmazó készítmények jelentenek. Az ezzel az anyaggal bekent fogak már tényleg kifehéredHETnek (azért arra Cooper is odafigyelt, hogy feltételes módot használjon), ehhez pedig már néhány kezelés elég lehet.

Ahogy azt a fogfehérítéssel kapcsolatos tévhiteket felsoroló Dr. Kovalenszki Richárd is kihangsúlyozta, egy idő után az ilyen módon kifehérített fogak is visszaszíneződnek persze, nem egy életre szól tehát a dolog. De legalább amiatt nem kell aggódnod, hogy ez a fogzománc egy részének eltávolításával is együtt jár!

Csináld magad

Emellett a hasonló technológiát alkalmazó, de otthon is használható fogfehérítő matricák, illetve az éjszakai fogszabályzókra emlékeztető sínek segítségével felhelyezett gél is segíthet a Business Insider szerint.

Oszd meg másokkal is!
Mustra