Lépj szintet a söprögetésben!

Van megoldás, nem kell tyúklépésben megközelíteni a szemetest, ha porral teli lapáttal egyensúlyozunk épp.

Nem egy új varázssöprú a megoldás a Kitchn szerint, hanem egy tényleg egyszerű és költségmentes trükk, ami garantáltan véget vet a szemétlapátról a legkisebb légmozgás hatására továbblibegő porcicák monumentális problémájának.

shutterstock 246522502

Szabadsáááág

Nem az amúgy szerfölött frusztráló, a szemétlapát szilikonszegélye alatt összegyűlő porcsíkokról van tehát szó, hanem a légáramlat hatására elszabaduló, szabadságra és új életre vágyó porról. Az ágy alól kibányászott porcicák szemetesig vezető útja során elkerülhetetlenül bekövetkező szökési kísérleteket megelőzhetjük ugyanakkor, ha bevetés előtt benedvesítjük a szemeteslapát rakodófelületét.

Röghöz kötés

A nedves platóhoz ezután garantáltan ragaszkodni fog a por, nem kell tehát tyúklépésben megközelíteni a szemetest, vagy a másik kezünkkel sátrat formálni a lapát fölött, esetleg meg is érintve a számos gusztustalan és miniatűr szörnyecskének és baktériumnak otthont adó porcsomókat. Nehezebb lesz persze a kukába rázni a koszt, de 1-2 erőteljes mozdulattal és egy plusz öblítéssel azért megoldható a dolog. A nedves porcicák pedig a szemetes fedelének lendületesebb felnyitása után sem fognak újból kiszabadulni.

Mustra