Pofátlan vagy hatékony a mikuláscsomagos reklám?

Odamész az autódhoz, egy piros csomag vár a szélvédődön. Mit teszel?

Elég furcsa reklámötlettel állt elő egy online barkácsáruház, mikor a szerkesztőség környékén parkoló autók szélvédőjére piros csomagokat raktak, pontosan ugyanolyat, mint amilyenekbe a parkolási bírságot szokás. A környéken parkolóknál mondjuk úgy, hogy nem arattak osztatlan sikert, ezért most az olvasóknak is lehetőséget adunk, hogy segítsenek megérteni, hogy mennyire jó reklám is ez

Szóval képzeld el, hogy amikor a dolgod végeztével a kocsidhoz tartasz, már messziről kiszúrod, hogy egy piros csomag virít a az ablaktörlőd mögött, pedig kifizetted a parkolási díjat. Az első gondolata nyilvánvalóan mindenkinek az, hogy a számára ismeretlen parkolóőrök, parkolási társaságok és úgy egyáltalán az egész világ menjen melegebb éghajlatra, édesanyák csuklanak indokolatlanul, és mire az ember valójában a kocsijához ér, a pulzusa, a vérnyomása, az idegei olyan állapotban vannak, hogy az már egészségkárosodást jelenthet. 

IMG 20171204 142622
Fotó: Dívány

Majd miután lepörgött előtted a teljes eladósodás, a végeláthatatlan ügyintézés, és már azt is kitaláltad, hogy akkor ki nem kap idén karácsonyi ajándékot, mert a rá szánt összeg önhibádon kívül a parkolótársaságnál köt ki, akkor kibontod, és ugyanolyan megdöbbent arccal nézel, mint Bethlen Gábor, akinek a Mikulás sapkát húztak a fejére, mert kiderül, hogy az egész egy marketingfogás arra, hogy biztosan kinyisd, és egy életre megjegyezd a cég nevét, amit mi már csak azért sem írunk le.

DSC8414
Fotó: Kaszás Tamás / Dívány

Egyébként összehasonlításképpen így néz ki a valóban büntetésre tervezett és a reklámra kitalált csomag. 

IMG 20171204 142517
Fotó: Dívány

Szóval, ha veled ez történne, te mit tennél? 

Mit tennél ha egy ilyen csomagot találnál az autódon?

  • Azonnal tiltólistás lenne nálam ez a cég 345
  • Szerintem ez egy nagyon klassz reklám, tetszene 162
  • Felhívnám őket telefonon, hogy megmondjam a magamét. 87

Ha a harmadik mellett döntenél, akkor számolj azzal, hogy bár többször próbálkoztunk, nem vették fel nekünk a telefont. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.