Furcsa törvények, amelyekkel megszívathatnak külföldön

Csak óvatosan azokkal a rózsaszín rövidnadrágokkal, ha Ausztráliában jársz!

Jó pár olyan törvény vagy előírás létezik a világon, amelyek cseppet sem magától értetődők és könnyen borsot törhetnek az éjfél után, sötétben táncra perdülő vagy a kedvenc pink rövidnadrágjukban fel-alá sasszézó turisták orra alá. A Hoppa összeállítása segíthet a bírságok és a kényszermunka elkerülésében. 

Az érthető

Vannak persze kevésbé meglepő, vagy egyenesen logikus dolgok is a listán, például hogy a napsütéses órák számának tekintetében elég rosszul álló skandináv országokban éjjel-nappal kötelező az autók fényszórójának használata, vagy hogy Görögországban tilos magassarkút viselni bizonyos történelmi emlékhelyek és romok bejárása alatt. Viszonylag közismert tény az is, hogy a német autópályákon bírságot érdemel, ha valaki úgy dönt, hogy megáll egy percre, és az sem túl meglepő, hogy Barcelonában 100-200 eurós büntetéssel jutalmazzák, ha a turisták a belvárosban is félmeztelenül, fürdőruhában páváznak.

Rózsaszínű rövidnadrág?!

Arra viszont már nehezebb választ találni, miért tilos máig Ausztrália Victoria államában vasárnap déltől éjfélig rózsaszín rövidnadrágot viselni. Emellett szinte eltörpül az a szintén kissé idejétmúlt törvény, aminek értelmében bárki, aki nyilvánosság előtt káromkodik bíróság elé idézhető Ausztráliában.

shutterstock 360866300

Szintén meglepő kissé, mennyire bántja a hatóságok szemét Japánban az éjfél utáni táncikálás: egy ideig tiltott tevékenységnek minősült a dolog, de manapság is csak akkor perdülhetnek táncra a night clubok és különböző szórakozóhelyek látogatói, ha legalább 10 lux fényerősségű világítás mellett teszik ezt.

„Ránéztél! Láttam!”

Bizonyos országokban, mint például az USA-ban és Iránban a gyalogátkelőhelyeken kívül mindenhol tilos átkelni az utcán, Honoluluban pedig az számít szabálysértésnek, ha valaki a telefonjára vagy egyéb elektronikus eszközére szegezi a tekintetét, miközben áthalad egy utcán. Ugyancsak érthető, hogy a gondolái mellett leginkább a komoly galamb problémájáról híres Velencében tilos galambokat etetni.

Dohányzás, szeszes italok, fájdalomcsillapítók

Thaiföldön tilos szeszes italokkal kiszolgálni valakit a de. 11-től du. 2-ig, és a du. 5-től éjfélig terjedő időszakon kívül, Szingapúrban pedig szinte mindenhol tilos a dohányzás és a csikkek földre hajítása is. A fájdalomcsillapítók tekintetében talán az Egyesült Arab Emírségek jár az élen, nemcsak bizonyos vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók „becsempészése” tilos ugyanis, elvileg még az otthon bevett, egy vérvétel során kimutatható fájdalomcsillapítók jelenlétét is börtönbüntetéssel járhat arrafelé. 

shutterstock 161206337
Oszd meg másokkal is!
Mustra