Így hordj oversize cuccokat alacsony, filigrán nőként

165 centiméter alatt sem kell lemondani az óriáskabátokról vagy - pulóverekről, és a megoldás egyszerűbb mint gondolnád.

Ez a cikk mindenkinek szól, aki nem talál olyan farmert, amit ne kellene felvarrni vagy olyan kabátot, aminek ne kellene felhajtani az ujját. Bizony, a filigrán nőknek nem könnyű az élete, akkor sem, ha öltözködésről van szó, főleg, hogy az oversize, azaz a túlméretes darabok már szezonok óta annyira divatosak. A PureWow gyűjtötte össze a fontosabb tanácsokat minden nőnek, aki 165 centiméter alatt van, de rajong a bő kabátokért és pulóverekért! 

1. Fontos az egyensúly!

Szívesen felvennél egy jó meleg és/vagy vastag kötöttruhát vagy pulóvert? Ha biztosra akarsz menni, akkor egy lábra tapadó, térd fölé érő combcsizma vagy egy szűk farmer lesz a megoldás, ezekkel ugyanis ellensúlyozni tudod a fenti "puklit". Ha pedig a bő nadrágok vagy szoknyák a gyengéid, akkor egy szűkebb póló vagy blúz lesz a megoldás. A lényeg: ne ess túlzásba, szettenként egy oversize ruhadarab elég. 

GettyImages-867901508
Christian Vierig / Getty Images Hungary

2. A mentőöv!

Bizony, a címben szereplő hölgyek egyik legjobb barátja az öv. Vagyis az oversize kabátokból érdemes olyat választani, amit valamivel derékban meg tudunk kötni, ha pedig nincs saját öve, akkor érdemes keríteni egy olyat, amit passzol hozzá. Utóbbi megoldást alkalmazhatjuk nagyméretű pulcsiknál és ingeknél is persze. 

GettyImages-863209758
Christian Vierig / Getty Images Hungary

3. Csak nőiesen!

Minden, ami oversize - különösen a blézerek/zakók - ruhadarabok túlságosan maszkulin külsőt kölcsönözhetnek a filigrán alkatú nőnek, ezért a túlméretes darabőt érdemes nőies holmikkal párosítani, mondjuk egy csinos szoknyával, egy fodros blúzzal vagy egy virágos ruhával. 

GettyImages-612676406
Christian Vierig / Getty Images Hungary

4. Mutasd meg a derekad!

Szereted a gigantikus pulóvereket, de úgy nézel ki bennünk mint egy kötött puff vagy egy teli krumplis zsák? Válasz olyan fazont, ami nem túl hosszú, mondjuk a derekadig ér, és párosítsd egy magasderekú farmerrel vagy egy szoknyával, ami rásimul a csípődre. Homokóraalkat: pipa. 

GettyImages-610278560
Christian Vierig / Getty Images Hungary

5. Tűrj!

Ha nem vagy biztos a dolgodban, van még egy trükk, ami beválhat, az ovesize felsőt akár be is tűrheted, hogy jobban ki tudd hangsúlyozni az alakod, és igen, ez igaz a túlméretes melegítőfelsőre, pulóverre, ingre, blúzra és persze pólóra is.

GettyImages-842623768
Christian Vierig / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra