Ezért csúszkálnak rajtad az ingjeid

A felcsúszó ruhák pokla ellen sok esetben csak a "tökéletes" ruhadarab átszabása jelent megoldást.

Számos oka lehet a dolognak, viszonylag nehéz tehát végleg leszámolni a boltban még tökéletesen feszülő, ideális szabású ingek idegesítő felgyűrődésének jelenségével. A HowStuffWorks azért megkísérelte a lehetetlent és összegyűjtött néhány dolgot, amire érdemes odafigyelnie annak, aki szeretné elkerülni, hogy már másnap hülyén nézzen ki a „tökéletes” ingben. 

A méret

Valószínűleg a rossz méret a leggyakoribb oka az idegesítő jelenségnek. Ez már-már túlságosan is egyértelmű és fölösleges felvetésnek tűnhet, nem árt azonban tudatosítani a hiúbb vásárlókkal, hogy a különböző márkák eltérő méretezése miatt nem jó ötlet minden áron ragaszkodni a saját méretünkhöz. Sok esetben lehet, hogy érdemes az eggyel nagyobb méretű ruhadarabbal hazatérni, és félretenni a dölyfösebb páváskodó énünket.

shutterstock 236639245

Az anyag

E tekintetben az elasztánt és hasonló nyúlós anyagokat is tartalmazó ruhadarabokkal érdemes igazán elővigyázatosnak lenni, az ilyen ruhák ugyanis hajlamosak igazi kaméleonként viselkedni: az anyag ideiglenesen alkalmazkodik, és hozzásimul ugyanis a testünkhöz, ha azonban egy-egy mozdulat hatására odébb húzódik a ruhánk, újra felveszi eredeti formáját. Mindez kivédhető azonban, elég csak kicsit rúgkapálni a próbafülkében, ha nem csúszik fel a ruha, bírja majd a strapát. Főleg a kötött ruhák esetén érdemes egyébként elkerülni a nyúlós anyagokat, a HowStuffWorks által megkérdezett stylist szerint legalábbis ezek a ruhadarabok esnek leggyakrabban az elasztán áldozatául.

A szabás

Nem véletlen az sem, hogy sokan egész életükben ragaszkodnak egy konkrét alsónadrágtípushoz és márkához, ha egyszer rátaláltak a kedvenc fazonukra. (Szemlátomást sok időbe telt néhány márkának, mire a liftező és kisebb-nagyobb sátor formákat létrehozó boxereit rengeteg számítgatás után olyan formában volt végre képes legyártani, ami minden vevőjének megfelelt.)

Függetlenül attól, hogy alsónadrágról, ingről vagy épp egy zakóról van szó, a ruhadarabok eredetijét sok cég tudatosan egy-egy konkrét testalkatot képviselő réteg kielégítésére, és egy modell tökéletes felöltöztetésére állítja elő. Ha valaki homlokegyenest eltérő arányokkal rendelkezik, de mégis ragaszkodik egy-egy tökéletes színű vagy anyagú ruhadarab beszerzéséhez, jó ötlet olyan ruhákat választani, amelyek jól néznek ki ott, ahol a legvastagabbak, legszélesebbek vagy leghosszabbak vagyunk, és később bevetetni belőlük ott, ahol fölöslegesen himbálóznak rajtunk a kitöltetlen ingek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek