Parázol a bedugva felejtett vasaló miatt? Ez többé nem probléma!

Már nem is számolod, hány nyaralást keserített meg az, hogy a bekapcsolva maradt háztartási eszközök miatt aggódtál? Itt a megoldás!

Te is azok közé tartozol, akik alig lépnek ki otthonuk ajtaján, máris azon aggódnak, hogy lekapcsolták-e a villanyt, becsukták-e az ablakot, elzárták-e a gázt és így tovább? A hétköznapokon viszonylag könnyű kezelni az ilyen helyzeteket, jó esetben vissza lehet fordulni, vagy meg lehet kérni egy családtagot, hogy nézzen rá, minden rendben van-e. De mi van akkor, ha éppen úton vagytok valami távoli helyre, és el kell érni a vonatot, buszt, repülőt, esetleg már a tengerparton villan be, hogy basszus, nem húztad ki a vasalót. Nos, a Lifehacker egyik szerzője, Nicole Dieker állítólag megtalálta a tökéletes megoldást, ami egyébként zseniálisan egyszerű, csak egy kicsit időigényes, és lehet, hogy a nagy rohanásban pont erről feledkezel meg. Részletek a hajtás után! 

Nem húzzuk tovább az időt, íme a megoldás:

Mielőtt elindulsz vagy elindultok, a telefonoddal fényképezd le minden olyan eszköznek a kapcsolóját, kijelzőjét és csatlakozóját, amit félsz, hogy bekapcsolva hagysz. 

A poszt szerzője akkor kapott rá az utazás előtti fotózgatásra, amikor a házban, ahol lakott, lecserélték a fűtésrendszert, és a vakációja előtt nem volt elég ideje megbarátkozni az új termosztáttal, ezért végig azon aggódott a távollétében, hogy minden rendben van-e, lekapcsolta-e, amit le kellett. A módszer nála bevált, állítása szerint nem is kell, hogy megnézze a bizonyítékokat nyaralás közben, már a fotózás tényétől sokkal nyugodtabb. 

shutterstock 678818164

Hozzáteszi, nem mindenki ilyen aggódós típus, de aki mégis, az általában okkal az, és valószínűleg azért éppen vakációzás közben éleződik ki a helyzet, mert nem a napi rutin része az, hogy nemcsak pár órára hagyjuk el az otthonunkat, hanem több napra vagy akár hétre.

Mondjuk ezzel lehet vitatkozni, én például hiába vasalok szinte minden reggel indulás előtt, a megállóban néha így is belém hasít a gondolat, hogy talán mégsem húztam ki a vasalót, és persze erre is van magyarázat: ha valamit automatikusan csinálunk, és nem kell különösebben megerőltetni az agyunkat a feladat elvégzéséhez, akkor az nem is hagy olyan mély nyomot bennünk. 

Mit gondolsz erről az ötletről?

  • Felesleges macera. 685
  • Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe! Legközelebb ki is próbálom. 609
  • Á, fotózni is elfelejtenék. Vagy azt, hogy készítettem ilyen képeket. 321
Mustra