Kólás napozással a bőrrákért!

A szakértők szerint (meglepetés!) nem kifizetődő kólával locsolni magunkat a napon.

Számos  olyan cikk és szakértői vélemény fellelhető online, amely a magukat bőrbarnítás céljából kólával öntöző hölgyek és urak furcsa szokásának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Mindez elsősorban azért meglepő, mert ezek szerint a jelenség több mint 1 embert érint, és valóban szükségessé teszi, hogy egy-egy bőrgyógyász arra vesztegesse az idejét, hogy a kóla mint barnító krém veszélyeire hívja fel a figyelmet. 

A Bustle szerint a módszer nem újkeletű, időről-időre kap egy újabb lökést, tavaly például a Geordie Shore két szereplőjének strandolási szokásai miatt került reflektorfénybe a finoman szólva bizarr trend. A jelenség mindenesetre szöges ellentétben azoknak a szemléletével, akik nem hogy kólával nem öntözik a lemeztelenített testüket, de még egy fehér pólóban is veszélyeztetettnek érzik magukat.

shutterstock 677570773

Kólával az érdes, darázs-borította bőrért!

A Metro szerint egyébként rövid távon valóban működőképes a módszer, a karamell színű festékanyagok ugyanis valóban képesek pont erre: hogy befessék a kólázók bőrét. A Metro által megszólaltatott kozmetikus, Andy Milward szerint a „trükkel” végeredményben csak annyit érnek el ostobább embertársaink, hogy a kólák citromsavtartalmával ledózerelik a bőrük természetes védelmi vonalait, a barnulás helyett inkább a leégés és a bőrrák esélyét megsokszorozva így a házi fortéllyal. Ja , és némi homok és kosz is a bőrükre ragad, plusz igazi mágnesei lesznek a darazsaknak és a legyeknek is.

Persze aki kevésbé hajlamos a leégésre akár barnulhat is a módszerrel, de azért érdemes végiggondolni, vajon jó ötlet-e olyan folyadékkal öntözni magunkat a napon, amit mások lefolyótisztításra és az ékszereik megtisztítására használnak. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra