10 hasznos trükk a strandoláshoz

Jól jöhet például némi hintőpor, egy felesleges lepedő és egy összecsokizott pelenka.

Olvasóink szerint menő ötlet a strandpapucs helyett cipőtalpat ragasztani a talpunkra. Ezzel az eredménnyel nem is vitatkoznánk, inkább összegyűjöttünk pár olcsóbb és egyszerűbb trükköt, amivel szintén kellemesebbé tehető az ejtőzés a vízparton. Lista a hajtás után! 

1. Hintőporral a homok ellen!

Ha a testünk is száraz és a homok is, akkor nem lesz baj, de elég egy kis nedvesség, és máris tapadnak ránk a szemcsék. Éppen ezért jó, ha mindig van kéznél hintőpor, ugyanis ha ebből szórunk egy keveset a homokkal fedett testrészre, állítólag sokkal könnyebb lesöpörni, hiszen felszívja a nedvességet, így gond nélkül tüntethető el a homok a bőrről.

shutterstock 444577741

2. Pakolj ruhacsipeszt is!

Miért, mert így könnyebb megakadályozni, hogy ha felkerekedik a szél, akkor a törülközök és bármi, ami felkaphat a légáram a strand másik végében landoljon. Ezeket egyszerűen hozzá kell csiptetni a napozóágyhoz vagy székhez. Persze van, aki már gyárt is külön erre a célra készült csipeszeket, de felesleges erre költeni, ha van méretben megfelelő eszköz otthon. Nehézként egyébként egy homokkal vagy vízzel teli lezárható zacskó is megteszi, tehát azt is érdemes pakolni, semmi helyet nem foglal.

3. Meg gumírozott lepedőt!

Egy dupla ágyra való lepedő elvileg két embernek, sőt, egy kisebb családnak is elég. És miért kellene lecserélni a jó kis pokrócot és strandtörülközőt egy gumírozott lepedőre, mert ha a szélét sikerült úgy stabilizálni a sarkokba pakolt tárgyakkal, hogy ne fittyedjen le, akkor csak annyi homok jut a pihenőhelyünkre, amennyit a lábunkkal felhordunk rá.

4. És egy hálós szennyestartót!

Ebbe ugyanis minden apróságot bele lehet dobálni, nagyobb a befogadóképessége mint egy átlagos strandtáskának, és könnyebb belőle kirázni a homokot és a koszt.

5. Jégakku helyett a zacskós víz is megteszi!

Egy hűtőtáskába pakolva elvileg ez bírja egy ideig a gyűrődést, ha pedig elolvadna, akkor nyugodtan használhatjuk tisztálkodáshoz. Ha pedig üvegpalackba töltött vizet fagyasztunk le, ha ismét folyékony lesz, akkor meg is ihatjuk.

shutterstock 484953289

6. Hűtsd le a naptejet!

Főleg, ha kisgyerek is van a társaságban. Ha otthon bekented a kicsiket, akkor ne a szatyorba, hanem a hűtőtáskába dobd bele a naptejet, így amikor már a strandon újabb réteget kensz fel, az kellemesen lehűt majd.

7. Készíts saját testpermetet!

Nem egy nagy ördöngősség, kell egy hozzá egy szórófejes palack, amit sima vízzel is megtölthetünk, vagy önthetünk hozzá egy kis aloe vera oldatot, ami megnyugtatja majd a napsugárzás miatt feszülő bőrt. Indulás előtt persze ezt is érdemes betenni a fridzsiderbe, majd induláskor mehet ez is a hűtőtáskába. Egyesek szerint egyébként az aloés jégkocka is tökéletesen megfelel erre a célra.

8. A zacskót cseréld le flakonra!

Ha a strandbüfék kínálata nem opció, és inkább otthonról vinnél rágcsálnivalót, akkor a zacskós kiszerelésű nassolni valókat pakold át valamilyen lezárható flakonba vagy dobozba, így biztosan nem borul bele semmi a táskába és nem törik össze apró kis morzsákra.

9. Légy az álcázás nagy mestere!

Alapvetően senkinek nem ajánljuk, hogy őrizetlenül hagyja az értékeit, de ha merészek vagyunk, akkor érdemes pár trükköt bevetni: lehet ásni egy lyukat a pokróc alá, vagy elrejtheted a pénzed tisztasági betétbe vagy egy koszosnak tűnő pelenkába, hátha ez elriasztja a tolvajokat. Ha biztosra akarsz menni, akkor utóbbit valamivel össze is maszatolhatod az illúzió kedvéért. Az érzékenyebb gyomrúaknek pedig a naptejes megoldást javasoljuk. És ne bízzunk abban, hogy ha a szomszédos pokrócon ejtőző strandolókat megkérjük arra, hogy vigyázzanak a cuccainkra, akkor biztonságban vannak a holmijaink. 

shutterstock 264784130

10. Nem kell cipekedni!

Egyrészt ott vannak a gurulós bevásárlókocsi, amik persze igazán csak akkor használhatóak, ha vannak kiépített utak/járdák a strandon, ellenkező esetben viszont rápakolhatók egy bodyboardra is, hogy azon húzzuk el a cuccokat a bejárattól a kiszemelt bázisig. Vagy persze egy pokrócba is belepakolhatjuk a holmit. A látványos menet miatt talán sokan néznek majd furán ránk, de nem kell foglalkozni velük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek