Tudod, hogy mire való a lyuk a nyalókák pálcikáján?

És most egyéb mindennapi rejtélyekre is fény derül. Videó!

Titkok tudója leszel!

Nem egy viszonylag szarul működő furulya létrehozása volt a cél, és nem is a pálcikát nyelt gyerekek légzésének biztosítása: azért lyukas a nyalókabot, hogy az olvadó cukorgömböt horogként funkcionálva rögzítse a markolaton. Ha nem hagy nyugodni a kérdés, vajon mire jó az élére vasalt nadrág, ha álmatlanul forgolódsz az ágyadban, mert nem tudod, mi célt szolgál a Heinz ketchupos flakonjaira nyomott 57-es szám, ez a te napod!

Nem mindegy, hol paskolod

5-Minute Crafts videójának végére minden kiderül, és mindenki derül! Nem véletlen például, miért pont ott helyezték el a Heinz flakonokon az 57-es számot: ha megpaskoljuk ott az üveget, rögtön útnak indulnak a beragadt ketchup gleccserek. A 57-es szám elhelyezése azonban korántsem az egyetlen látszólag véletlenszerűen elhelyezett díszítő elem, amit valójában okkal pakoltak egy ruhadarab vagy hétköznapi tárgy kellős közepére. A pomponok például a 18. században kerültek a francia tengerészek sisakjára, méghozzá azért, hogy a puha kis gömb megóvja a katonák koponyáját az alacsonyan szálló keresztgerendáktól. És az élére vasalt nadrág sem buta divatelemkén látott napvilágot, a nadrágok szállítása során így érték el, hogy azok a lehető legkisebb helyet foglalják el.

De mire jó egy bugyizseb?

Fény derül a videóból arra is, mire valók a hátizsákokon elhelyezett pici és enigmatikus műbőr és szilikon darabkák: kempingezés vagy hegymászás közben könnyen és gyorsan kötélre fűzhető a hátizsák! Hacsak nem ragasztották/varrták le a nyílást… Lehull a lepel ezen felül az iPhone-ok külső részén, a vaku és a kamera között elhelyezett pici lyukról (+ 1 mikrofon), a visszapillantó tükrök kis fogantyújáról (éjszakai és nappali üzemmódja is van a tükörnek), és a kozmetikai szerek dobozára nyomott 24m kódról is (24 hónapig használható fel a termék). És még több titok! Hogyan lehet a levágott ujjbegyek kellemetlen következményeit kiküszöbölve letörni a kartonvágó szike kicsorbult penge elemeit? És mire jó nektek egy „bugyizseb”? (Semmire!) Tanulj, okulj!

Mustra