Tudod, hogy néz ki egy "a" betű? Haha!

Érezted már, hogy elviselhetetlen, hogy az egyes betűk mindig ugyanúgy néznek ki gépelés közben? Ha te nem is, van egy bogaras zseni, aki nem tudott így tovább élni, és feltalálta az alakváltó betűket, amik mindig máshogy néznek ki.

Manapság, amikor szinte fulladozunk a különféle betűtípusokban, a betűtípus tervezők kicsi, de annál fanatikusabb csoportjától eltekintve kevés lelkesedésre számíthat egy-egy új font megjelenése. Ezen próbál változtatni a Futuracha Pro.

Odysseas Galinos Paparounistnak, az ízlés szerint zseniálisnak vagy hangyásnak is nevezhető grafikusnak szemmel láthatólag pont azzal volt problémája, ami a gépelést úgy általában lehetővé teszi. A görög tervezőt idegesítette a  betűtípusok kiszámíthatósága, az, hogy amikor gépelni kezdünk, tudjuk, mi történik majd a papíron/képernyőn. 

A csótányokról elnevezett betűtípust a kis rovarok csápjai és kinövései ihlették. Ezért hát a cizelláltság, a rengeteg sarkantyú és ide-oda kanyargó kettős betű. A Futuracha lényege, hogy gépelés közben képes kaméleon szerűen változtatni külsejét. Egy-egy betű formáját, elhelyezkedését a szomszédos betűk határozzák meg, kontextusfüggővé varázsolva így a szövegképet.

A Futuracha célja, hogy játékosabbá tegyen egy hétköznapi, eseménytelen tevékenységet, kreativitást csempészve egy átlagos betűtípus funkcionalitása mögé, még ha nekünk, hétköznapi felhasználóknak ez előrendelt, előre leszállított mirelit-kreativitás is.  Aki viszont képes ilyesmire, tovább is szabhatja saját kedvére, egyéni mutációkat létrehozva.

A videó második felében láthatjuk az új betűtípust akcióban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek