Őrjöngnek a vásárlók, annyira gagyi a Nintendo Switch

A Nintendo Switch lehetett volna a játékkonzolos világ következő nagy dobása, de úgy tűnik, nem lesz az. A vásárlók ugyanis nagyon ciki minőségi problémák miatt dühöngenek, miközben a Nintendo szerint nincs azzal semmi gond, ha a kijelzőn van néhány fekete pötty, vagy egyszerűen elszíneződnek területek. Ahogy az is rendben van, hogy gyakorlatilag egy atombunker az egyetlen alkalmas hely, ahol játszani lehet vele. 

A Nintendo Switch lenne az a konzol, ami folyamatos játékélményt ígér, ugyanis hagyományos konzolként is használható, vagyis játszhat a televízión vagy a monitoron, de ha kiveszi a dokkolóból a 6,2 hüvelykes érintőkijelzővel felszerelt tabletet, akkor bárhová magával is viheti, és folytathatja a játékot a kerben, vagy akár a metrón is. Ehhez pedig kontroller is csatlakoztatható, vagyis megvan a klasszikus nintendós játékélmény. Ez olyan jól hangzik, hogy itthon is hatalmas iránta az érdeklődés: még az Auchanban is fel lehet rá iratkozni, az Edigitalban pedig már az előrendelés is elfogyott, vagyis akár hónapokat kell várni, amíg a második körben hozzájuthat valaki a 110 ezer forint körül árult Nintendo Switch-hez. 

Van, aki már hozzájutott. Ki is borult tőle!

Akiknek viszont a világ másik felén már sikerült hozzájutniuk a játékhoz, már ki is borultak tőle - derült ki a Guardian cikkéből. A Redditen már több mint 2000 kommentelő csatlakozott ahhoz a beszélgetéshez, ami szerint a Nintendo Switch elég gagyi. A cég azonban nem érti a problémát, szerintük a kommentelők által felsorolt problémák a normális működés részei, ha meg mégse, akkor ők használják rosszul. 

GettyImages-647498658
Drew Angerer / Getty Images Hungary

Akvárium mellett használni? Megőrült? 

A Nintendo szerint csak pár kimondottan egyszerű és életszerű szabályt kell betartani a normális működéshez, legalábbis amíg nem sikerül frissítésekkel kiküszöbölni a problémát. Eszerint ne használja úgy, hogy a környéken van egy másik vezeték nélküli eszköz is, mint például laptop, vezeték nélküli fejhallgató, nyomtató, hangszóró, mikrohullám, vezeték nélküli telefon, vagy bármilyen USB 3 kompatibilis eszköz, mint mondjuk egy külső winchester, vagy egy LAN-adapter. Ilyen esetekben ugyanis a kontroller nem működik. És valamilyen okból az akvárium is súlyos problémákat tud okozni, és nem kell hozzá beleejteni a kontrollert, elég, ha csak a közelben van. 

Oké, pöttyös a kijelző, de ez nem gond? 

Ha a fentebb említett dolgokat kiszórta a lakásból, akkor indulhatna is a játék, kár, hogy egyelőre nem sok játék kompatibilis vele, de kis dolgokon nem kell fennakadni. Ahogy azon sem érdemes, hogy elég gyakori a pixelhiba az amúgy sem túl nagy teljesítményű kijelzőn. Azt mondjuk a bejelentéstől kezdve tudni lehetett, hogy a Switch kijelzője 1280 X 720-as felbontásra lesz csak képes, aminél ma már általában a mobiltelefonok többsége is jobbat tud, de a visszajelzések szerint gyakori a pixelhiba és a halott pixelek, vagyis, hogy néhány pötty fekete marad, és soha nem is fog működni. A Nintendo szerint ez sem nagy szám, hiszen az LCD kijelzőknél ez gyakori, ami néhány évvel ezelőtt igaz is volt, azóta viszont már régen kiküszöbölték ezt a hibát a gyártók, és már egyáltalán nem számít normálisnak, ha fekete pötty jelenik meg a kijelzőn. Főleg, hogy mindezek mellé a felhasználók elszíneződött foltokról is beszámolnak. 

Az egyik felhasználó képe a foltról, ami a cég szerint nem zavaró.
Az egyik felhasználó képe a foltról, ami a cég szerint nem zavaró.imgur

...és még mindig nincs vége!

Ha ez mind nem lenne elég, akkor ott van még az a kis apró részlet is, hogy a játék nem osztható meg és nem is másolható át az egyik Switchről a másikra, vagyis minden elmentett játék állása csak és kizárólag azon az egy Switchen használható. Tehát ha például vesz egy újat, akkor sem SD kártyával, sem máshogy nem tudja átszívni az adatokat.

További probléma pedig, hogy a játék dokkolós módban, amikor a TV képernyőjére lövi ki a képet, nem működik pontosan ugyanúgy, mint a hordozható módban. Ilyenkor sokkal lassabb, jobban küzd a felbontással, kevesebb képkockát tud megjeleníteni egy másodperc alatt, és ezek azért egy játéknál elég bosszantóak tudnak lenni. Ezen kívül rossz helyen van a töltője, így a dokkolóba elég nehézkes beletenni. 

Ha ön is megrendelte, és valóban nem éppen olyan, ahogyan azt elképzelte, akkor ne feledje: online rendelés esetén 14 napig elállhat a vásárlástól minden indok nélkül! 

GettyImages-633088184
Richard Lautens / Getty Images
Oszd meg másokkal is!
Mustra