Carrie Fishert egy óriási Prozac kapszulában helyezték örök nyugalomra

Pénteken, január 6-án különleges módon helyezték végső nyugalomra Carrie Fishert a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben - írta meg a MailOnline. A színésznő hamvait ugyanis a hagyományos urna helyett egy óriási antidepresszánst formázó kapszulában helyezték el a családi kriptában. Ha azt gondolná, azért, mert Fisher maga is bipoláris depresszióban szenvedett (és erről nyíltan, felvilágosító tevékenység keretében beszélt is), akkor közel jár, de valójában mégsem találta el. Bár üzenetértéknek ez sem lett volna rossz, de az ok sokkal egyszerűbb: ez az óriási kapszula volt az egyik kedvenc tárgya.

A 2016. karácsonyán elhunyt Carrie Fishernek nemcsak a hollywoodi hercegnők újragondolását köszönhetjük, de azt az őszinteséget is, amivel nyíltan vállalta függőségeit és 1985-ben diagnosztizált bipoláris depresszióját is. Aktivistaként ráadásul sokat tett azért, hogy a társadalom ne bélyegezze meg a mentális betegségekben szenvedőket. A hatalmas Prozac (a depressziós epizódok kezelésére szolgáló kedélyjavító gyógyszer - a szerk.) kapszula formájú dobozt ugyan nem pont azzal a távlati céllal vásárolta, hogy ez legyen majd az urnája, de családtagjai úgy döntöttek, illene hozzá egy ilyen meghökkentő és vagány megoldás. „Carrie kedvenc tárgya volt ez a hatalmas Prozac kapszula, amit évekkel ezelőtt vásárolt. Egy óriási tabletta” - mondta a szertartás után az Entertainment Tonightnak adott interjújában Todd Fischer, Carrie Fisher bátyja. „Imádta, otthon őrizgette, így a lánya, Billie és én úgy éreztük, ő is ebben akarna nyugodni. Nem is találhattunk volna ennél megfelelőbbet. Carrie is imádná az ötletet. A kedvenc tárgya volt, így jött az ötlet" - fogalmazott.

Fisher és édesanyja, Debbie Reynolds mindössze egyetlen nap különbséggel hunytak el, hamvaikat hétvégén közös szertartáson helyezték örök nyugalomra a családi sírhely kriptájában. A temetést megelőző napon a színésznő néhány hollywoodi barátja összegyűlt egy emlékezésre Coldwater Canyonban, ahol tiszteletét tette többek között Meryl Streep, Penny Marshall, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Ellen Barkin és a természetesen Star Wars rendezője, George Lucas is.

A megemlékezésen Fisher lánya, Billie Fisher - aki maga is színésznő - búcsúztatta édesanyját, de beszédet mondott a brit színész, Stephen Fry, valamint Tracey Ullman is. Felszólalt Meryl Streep is, aki a megemlékezés végén elénekelte a Happy Days Are Here Again című dalt. Az Oscar-díjas színésznő akkor került igazán közel Carrie Fisherhez, amikor eljátszotta a főszerepet Fisher önéletrajzi bestselleréből, a Postcards from the Edge című könyvből készült filmben.

Carrie Fisher december 27-én hunyt el szívinfarktus következtében, egy nappal később követte őt szintén színésznő édesanyja, Debbie Reynolds, akinél agyvérzést diagnosztizáltak. "Anyám Carrie-vel akart lenni" - mondta a kettős tragédia után Reynolds másik gyermeke, Fisher bátyja, Todd Fisher.

Oszd meg másokkal is!
Mustra