Így nem lesz a gyerekszobában állandó szemétdomb

A szülők többsége már jóval a gyerek érkezése előtt eldönti, hogyan is fog kinézni a gyerekszoba: szépen be is rendezik, matricákat, díszeket tesznek ki és élvezik. Nagyjából 1 évig: azután a csemete úgyis rendet vág benne. Pontosabban: a megteremtett, harmonikus egységet a saját szájíze szerint dekorálja egymillió plüssel és játékkal, amiket kifejezetten a földön szanaszét dobálva kíván elhelyezni. Élelmes szülő ilyenkor kapja a netet, és nekiáll olyan játéktárolókat túrni, amik a kicsinek is tetszhetnek, és a szobába is passzolnak. Könnyítésképpen összeszedtünk néhány lehetőséget.

A helyspórolós

A hely legjobb kihasználása különösen fontos lehet akkor, ha egy apró lakás gyerekszobájáról van szó. Hiszen a játékoknak, a gyerekbútoroknak, ágyneműknek, ruháknak, könyveknek, tehát minden gyerekcuccnak ebben a szobában kell helyet találni, nincs gardrób, nincs tároló, ahol elsüllyeszthetnénk a dolgokat. Ebben az esetben nagyon jól jön, ha a teret felfelé is ki tudjuk használni anélkül, hogy nagyon összenyomnánk azt egy robosztus búrorral. Erre tökéletes megoldás a hengeres, függeszthető tároló, amit igen nagy árkülönbségekkel lehet beszerezni. Az IKEA darabja méretes, és vidám kinézetű is, ráadásul az 1000 forint alatti ár is meggyőző. Ezzel szemben egy Micimackós, nem hálós anyagú darab már 2000, míg egy színes, hálós, nem ikeás tároló akár 1600 forintba is kerülhet.

Kép: IKEA
Kép: IKEA

Az egyszerű

Sokan nem szeretik, ha az arcukba lógnak a tárolók, így inkább maradnak a földön. Ezt egyszerűen meg is tehetik, csak egy hengeres tároló kell hozzá. Mivel gyerekszobáról van szó, így az sem árt, ha vicces, jópofa kinézete van. Ez persze az árát is megdobja egy kicsit, de még mindig nem mondható vészesnek, még ha így már majdnem 2700 forintot is kell érte letenni.

Ha cél az is, hogy a kiválasztott darab többfunkciós legyen, akkor egy kissé mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia. A kisszékkel kombinált játéktartó vödör ára kicsit már meghaladja a 3000 forintot.

Kép: galaxyjatekaruhaz.hu
Kép: galaxyjatekaruhaz.hu

A mutatós

Tematikus gyerekszobája van, vagy csak szeretné hogy a kiválasztott tároló mesébe illően mutasson? Akkor válasszon kalóz kincsesládát, akár királylányos akár valóban kalózos kivitelben. Mozgatni sem lesz olyan nehéz, hiszen kerekeket is kapott, igaz, ennyiért már majdnem 5000 forintot kell érte kifizetnie.

Ha nem ragaszkodik a kincsesládika kialakításhoz, de maradna a hasonló formáknál, kissé felnőttesebb, tovább használható kivitelben, akkor választhat szövetből készült ládát, mondjuk vízilóval (vagy más állatmintával). Ezért már 13 000 forintot kell leszurkolni, míg ha dínókkal szeretné, viszont bútorlapból megkreálva, akkor 15 000 forintos árra számítson.

Kép: mindenkiaruhaza.hu
Kép: mindenkiaruhaza.hu

A nagyágyúk

Ha nem akar a kisebb tárolókkal szenvedni, akkor válasszon olyan bútordarabokat, melyek célja éppen az, hogy elképesztő mennyiségű játékot nyeljenek el. Az IKEA most is jó barátunk, hiszen többféle méretű tároló polcot, és azokhoz több méretben variálható tartóládát kínál. A színekkel is játszhat, a méretekben is dönthet, és egy átlagos összeállítás nagyjából 23 000 forintért ki is hozható.

Ha szeretné látni is, mi van a dobozokban, és tetszik a zöldségespult kialakítás egy bútornál, akkor sem kell elkeseredni, kis kutatással ilyet is találhat. Az már más tészta, hogy egy műanyag tárolós gyerekbútorért megéri-e kiadni a 41 500 forintot vagy sem...

Kép: IKEA
Kép: IKEA
Oszd meg másokkal is!
Mustra