Hangulatos piacot köszönhetünk Etusnak!

Egy hely, ahol Etus és Józsi egymással évődött. Ahol kínzó sorokat okozott a kasszagép bevezetése. Egy hely, ahol tetves volt a petúnia. Ez a Budafoki piac, na meg a Szomszédok című nagysikerű teleregény, amely annyira megihlette a helyieket, hogy a lepukkant bódésor helyétől alig pár méternyire épített piacot Szomszédok piacának nevezték el. A városháza és az evangélikus templom közti kis piacra bőven ráfért a felújítás, amit végül az Avant-Garde Építész Stúdió nyert el.

„Részmegoldásainak pozitívumai mellett a pályamű kiemelkedő értéke komplexitásában rejlik. (…) Az építészeti karakter egyszerre mutat kísérletező és kiérlelt architektúrát. Egyszerre hordoz rugalmasságot és mutat határozott állásfoglalást. Kidolgozása teljes, mégis rejt tartalékokat. Téralakítási koncepciója újszerű. Összetett térstruktúrát hoz létre, amely szerves összefüggésben van a tömegalakítási és szerkezeti elképzelésekkel, szűkebb és tágabb környezetével, valamint az anyaghasználattal. Érzékeny részletmegoldásai a teljesség igényéről szólnak" - írta a meonline.hu a későbbi nyertes tervről. 

Az épület előtt egy közösségi teret hoztak létre, ahová a bútorokat az mmcité tervezte, akik a Kossuth tér kültéri bútorait is készítették. 

A piac végül felépült, a régitől néhány méterre, az árusok meg átköltöztek. A zöldségesek mellett két hentes is helyet kapott, a Fornetti árus kürtöskalácsot árul, és persze lángosos is várja a helyieket. A bérlők elégedettek az új piaccal, bár elmondásuk szerint huzatos, de rendesen össze van rakva, nem ázik be, nincsenek vele gondok. A hangulatos piac a kertvárosiakra számít, akik nem akarnak bemenni a Fehérvári úti nagy piacra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek