Gótikus templomban lakni menő

A különleges lakóházak mindig is vonzották az embereket, ennek köszönhető, hogy az extrém tervezők is folyamatosan munkához jutnak. Ám ilyen helyeken lakni már közel sem olyan könnyű, mint az elsőre hinné.

Élet a templomban

Alapvetően az ember egy templomba imádkozni tér be, vagy esetleg fényképezni a szép épületet. De az az agya hátsó zugában sem nagyon fordul meg, hogy mi lenne, ha itt kéne laknia.

Ha azonban valaki megrögzötten újító építész (vagy csak szereti a fura megoldásokat), akkor azonban a fogaskerekek vad zakatolásba kezdenek. Ilyenkor a szószék lépcsője máris az emeleti hálókhoz vezet, a gótikus ívű ablakokhoz ugyanolyan franciaágyat képzel, és a fürdőkádból is egy kicsiny rózsaablakon keresztül szemléli majd a világot.

Legalábbis ennek a lincolnshire-i templomnak az új tulajdonosai agyában biztosan ezek a képek szabadultak el, amikor megpillantották az eladó ingatlant. Mindenesetre azt el kell ismerni, hogy az emelkedett stílus megmaradt, ha azonban belépünk a kapun, a templomi jelleg azonnal eltűnik, mert az új tulajok egy kellemes és otthonos teret varázsoltak a csodaszép kerttel rendelkező épületből.

Oszd meg másokkal is!
Mustra