Újra működik a csótányos pékség üzeme

Egy pékség XIII. kerületi üzemében tartott ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). Az egységben csótányok szaladgáltak, valamint nyomonkövetési és dokumentációs problémák is bőven akadtak. Az ellenőrzés során több mint 3 mázsa alapanyagot, félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.

 A külföldi tulajdonú üzemben (tulajdonos: Riad Balkán Kft., 2120 Dunakeszi, Dr. Babicz Béla u. 10.) sem az alapanyagok és termékek nyomonkövetését, sem a gyártást nem dokumentálták megfelelően, emellett a raktárban, a feldolgozótérben és a hűtőben csótányokat találtak a KÜI ellenőrei - ezeket a lenti videón is megnézheti, a galériáért pedig erre tessék. Az egységben több mint 3 mázsa alapanyagot, valamint félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.

Újra üzemel

Az üzem működését a feltárt hiányosságok javításáig felfüggesztette a hatóság. Ennek azóta eleget tettek az üzemeltetők, így az ismételt hatósági szemle után újra indulhatott a gyártás. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – ezzel talán ezek a rovarok lettek a világ legdrágább csótányai.

Mustra