Thai kukoricakonzervből készült a vecsési savanyú

A NÉBIH mostanában sok hátborzongató videót tesz közzé, ma reggel egy vecsési kistermelőre és egy savanyúságbolt került a hírekbe. 

A héten elkapott kistermelőt (Szabadi Mártonné, 2220 Vecsés Vágóhíd u. 13). a  NÉBIH KÜI szakemberei ellenőrizték, és az ellenőrzésekor megállapították, hogy az előállító engedély nélkül, megdöbbentően rossz higiéniai viszonyok között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságokat. A házi savanyúságként eladott termék egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között. 

A helyszínen jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak az ellenőrök. Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról azonban semmilyen nyilvántartást sem vezettek. A helyszínen mintegy 38 tonna terméket forgalmi korlátozását és azonnali megsemmisítését rendelték el a KÜI (Kiemelt Ügyek Igazgatósága) munkatársai.

A vecsési ellenőrzéssel egy időben egy fővárosi piac savanyúságokat forgalmazó üzletét is ellenőrizték a KÜI munkatársai. Az üzletet további intézkedésig – a mintegy 1,4 tonna jelöletlen árukészlet forgalmi korlátozása mellett – hatósági zár alá helyeztek az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

  <

Oszd meg másokkal is!
Mustra