Íme a masina, ami nejlonszatyorból csinál nejlonszatyrot

Körülbelül húsz perc egy nejlon szatyor hasznos élettartama. Ez az egyik olyan ijesztő adat, amiből ihletet merített a német származású Stefanie Rittler, hogy megalkossa a bárhol felállítható, manuálisan működő gyártósorát, a „Streetplasticot”. Az első ránézésre túl hipszteresnek tűnő projekt lényege, hogy régi vagy elhasznált műanyag zacskóból csinál új nejlonszatyrokat, nagyjából hasonlóakat, mint amiket a Baggu árul 9 dollárért. (kb. 2509 forint) - írja a fastcodesign.com a látványos masináról, amibe fűtőszálat és egy átdolgozott iratmegsemmisítőt is beépített a tervező.

gif1.gif
stefanierittler.de

„A folyamat bárhol elvégezhető, legyen az egy bevásárlóközpont parkolója, vagy egy frekventált városi terület” – mondja Rittler, aki szerint találmánya olyan környezettel kapcsolatos paradoxonokat is felvet, mint például a fogyasztás, a környezetszennyezés vagy a újrahasznosítás.

gif-3.gif
stefanierittler.de

Ide kattintva megnézheti a fiatal dizájner többi furcsa agyszüleményét is a viasz sámlitól a bárhol felállítható gomolyfelhőig, a kisfilmben pedig lecsekkolhatja, hogy hogyan készíthetünk személyre szóló emléktárgyat egy semmitmondó, lebomlásra képtelen műanyag zacskóból, amit a világ egyre több pontján tiltólistára tettek már az utóbbi években.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek