Itt az év egyik legizgalmasabb építészeti könyve

Októberben kerül a könyvesboltok polcaira az arkansasi egyetem részét képező Fay Jones School of Architecture adjunktusának, Frank Jacobusnak az új könyve, melyben a tanítványaival karöltve különféle diagramokon ábrázolja az építészetet és annak legismertebb művelőit. A 150 szemléltető illusztrációt tartalmazó Archi-Graphic című könyvet a szerző nemcsak építészeknek, hanem olyan lelkes amatőröknek is ajánlja, akik érdeklődnek a látványtervek, a metrótérképek, a huszadik századi építészet szín- és formavilága, valamint az olyan meghatározó építészek munkái iránt, mint Le Corbusier, Frank Lloyd Wright vagy a Pritzker-díjas Richard Meier, akinek többek között a Los Angeles-i Getty Centert köszönhetjük.

Courtesy Frank Jacobus, Laurence King Publishing

„Az Archi-Graphic-kal az volt a célom, hogy a nem építészettel foglalkozó emberek számára is elérhetővé és átláthatóvá tegyem az építészmérnöki szakmában rejlő tudást, gazdagságot és fegyelmet” – mondja Jacobus, aki 2013-ban vágott bele az érdekes projektbe.

Courtesy Frank Jacobus, Laurence King Publishing

A különböző ötletes infografikákon keresztül valóban egy szokatlan oldalát ismerhetjük meg az építészetnek, a szerző például összehasonlítja a különböző építészek által használt anyagokat (diagramok tégláról, fémről, fáról és kőről) és színeket, de nem hagyja figyelmen kívül a legvitatottabb formákat sem, sőt még annak bemutatására is kitér, hogy milyen mértékben változott a nők és a férfiak aránya az építészetben az elmúlt több, mint száz évben – írja az archdaily.com. A Laurence King Publishing kiadásában piacra kerülő könyv 19.95 dollárért (kb.5529 forint) már előrendelhető az Amazon.com oldalán.

Courtesy Frank Jacobus, Laurence King Publishing
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra