Hozza be a naplementét irodájába!

Vannak dolgok, amik nem (vagy csak nagyon keveset) változtak az elmúlt kábé száz évben, ilyen például az asztali olvasólámpa is. A Fade Studio úgy véli, hogy mindez nem véletlen, ezért aztán egy, formailag a régire emlékeztető, mégis alapjaiban másfajta íróasztali világító egységgel rukkoltak elő. A The Fade Task Light fényes fémes színű, nincsenek mozgó alkatrészei, 120 fokban hajlítható, és szinte minden természetes fényerősséget képes megjeleníteni, legyen szó a felhős nappali égbolt- vagy akár a naplemente színeiről, írja a fastcodesign.com.  

A The Fade Task Light mögött Bret Recor és Seth Murray tervezők állnak, akiknek akkor fogalmazódott meg az ötlet a fejükben, amikor stúdiót váltottak, és elveszítették a természetes napfényt, ami korábbi munkahelyük természetes velejárója volt. 

slider-family@2x
fadestudio.com

A lámpa piacra dobása már egy másik kérdés, mivel Box Clever nem gondolja, hogy a manapság oly elterjedt közösségi finanszírozással érdemes volna belevágni a dologba. "Óriás elismerésünk az ilyen akciók felé, de az az igazság, hogy a legtöbb kickstarter egyszerűen nem ér célt" – mondja. "Nagy elánnnal vágnak bele, kecsegtető ígéreteket kapnak, aztán a valóságban bedől az egész elképzelés."

Kéne?

Ezért aztán a tervezők inkább rögtön megalapították a Fade Studio-t, hogy közvetlen jutassák el termékeiket potenciális vásárlóikhoz, és a könnyebb gyártás érdekében összeálltak a tajvani R&D tervezőjével, Scott Soonggal - így jöhetett létre a már bemutatott kecses lámpa.

A Fade Task Light egyetlen acéldarabból van összeállítva, ami 120 fokban mozgatható. Az acél vázat mágnes tartja egyensúlyban, és a lényegét az a folyékony tárcsaszerkezet adja, ami képes megjeleníteni a Fade öt LED-jének elképesztő mennyiségű színárnyalatát (30-tól 280 lumenig), és a színhőmérsékletet 2700 és 5600 Kelvin között. Mindemellett egy usb-csatlakozó is van a lámpán, így kivállóan használható töltőként is.

Annak, hogy a lámpának egyáltalán nincsenek mozgó alkatrészei nemcsak esztétikai, de praktikussági okai is vannak. Először is kevesebb dolog tud elromlani rajta; de a gyártási procedurát is lerövidíti, ha kevés alkatrészből, gyorsan állítható össze a lámpa, amit 250 dolláros (kábé 70 ezer forint) áron máris elkezdtek forgalmazni. Ez nem is olyan rossz ár, ahhoz képest, hogy ezért igazi designer cucc üti a markunkat... vagy? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek