Saját zászlót kapott a Föld

A svéd Oskar Pernefeldt, saját zászlót tervezett a Földnek. A célja az, hogy a világ körül és azon kívül is egységes megjelenést kaphasson a bolygónk. A projektje fontosnak tartja azt is, hogy emlékeztesse az embereket, hogy a Föld olyan közös értékünk, aminek védelme is közös cél, határok nélkül. 

A Föld zászlajának megjelenése letisztult, ám mégis több jelentéssel bír. A kék zászló közepén található fehér virág hét körből áll össze, amik összekapcsolódnak. Pernefeldt azért választotta a virágot, mert az szimbolizálja az életet a Földön, a hét összekacsolódó karika pedig arra utal, hogy a bolygónkon minden összefügg mindennel. A kék háttér a vízre és az óceánokra utal, amik a Föld nagyobb részét borítják, és az élet bölcsői voltak annak idején. Összességében pedig a virág a bolygónk szimbóluma, a kék pedig a világűré. Ugye, hogy a Jupiternek vagy a Marsnak nincs ilyen menő zászlaja?! Pernefeldt a zászlót nem csak az Űrben tudja elképzelni, hanem minden olyan helyen, ahol a Föld bolygót kell képviselni. 

Construction of The International Flag of Planet Earth from Beckmans College of Design on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.