20 éve árult terméket hív vissza az IKEA

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető PATRULL KLÄMMA és PATRULL SMIDIG biztonsági kapuit, az esetleges leesés kockázata miatt – olvasható a cég honlapján, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján a legnagyobb biztonsággal használhatók, a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.

Három gyermek sérült meg

Az IKEA olyan esetekről szerzett tudomást, amikor a fal és a biztonsági kapu rugós szerkezetének érintkezési pontja nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy a kaput megfelelő helyzetben tartsa, valamint esetenként az alsó fém szerelvény is meglazult. Amennyiben a biztonsági kapu a lépcső tetejéhez kerül rögzítésre, az növelheti a leesés esélyét és a sérülés kockázatát. Három esetről értesültünk, ahol gyermekek sérültek meg amiatt, hogy leestek a lépcsőről.

716ebf84-243c-4670-ad5f-be00c2e80ebc
ikea.hu

Azok a vásárlók, akik szeretnék megtartani őkett, az IKEA áruházak vevőszolgálatán ingyenesen kérhetnek új, frissített használati útmutatót és figyelmeztető matricát, melyet a biztonsági kapura kell felragasztani. Azok a vásárlók, akik szeretnék visszavinni a 1510-es vagy annál régebbi dátumbélyegzővel ellátott PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kapujukat, azt bármelyik IKEA áruházban megtehetik, és visszakapják a termék teljes vételárát. Továbbá bármelyik PATRULL biztonsági kapu meghosszabbító/kiegészítő eleme is visszavihető bármelyik IKEA áruházba, és a vásárló visszakapja annak teljes vételárát.

Fontos: visszavételhez és a vételár visszaigényléséhez nem kell bemutatni a vásárlást igazoló nyugtát. A kapuk egyébként 1995. augusztus elseje óta kaphatók az IKEA áruházakban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek