Padlófűtés is van a legmenőbb tyúkólban

Ha a Neiman Marcusnál kapható 22 milliós tyúkól valakinek nem lenne eléggé személyreszabott, csináltathat is magának. Akár magyar tervezőkkel is, egy ilyen pályázatról már mi is beszámoltunk, de íme egy külföldi példa. Architecture Research Office nevű tervezőirodát (továbbiakban ARO) nemrég egy tyúkól tervezésével bízták meg, ők pedig olyat álmodtak, amibe – kis túlzással – mi is szívesen beköltöznénk: az alumíniumtetős épületben padlófűtés is helyet kapott, és pazarok a fából készült költőhelyek (oké, ezeknek mi tényleg kevésbé vennénk hasznát). A Sheffer Chicken Coop elnevezésű tyúkólban 8 tojó fér el és East Hamptonban található.

A tervezés előtt az ARO komoly kutatómunkát is végzett: nemesített tyúkok igényeit és szokásait tanulmányozták, hogy minél megfelelőbb belső teret, fűtést és szellőztetést alakíthassanak ki számukra. Az épület mindkét oldalán találhatóak ajtók: egy a tyúkoknak, egy pedig az embereknek. A szellőztetésért a falak tetején található apró rések felelnek: esélyt sem szerettek volna adni annak, hogy egy esetleges huzat megzavarja a költést.

Elég pofás, nem?
Elég pofás, nem?Tim Belle / Deezen

Az épület egyik oldalában kaptak helyet a költőhelyek, a másikon pedig az ülőrudak, ahol aludni tudnak az állatok. A fenti képen láthatja, hogyan néz ki kívülről az exkluzív tyúkól, ha pedig a belsejére is kíváncsi, kattintson rá!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek