Vintage bútorok és kortárs művészet találkozása a londoni luxusszállóban

London feltehetően legfiatalabb szállodatulajdonosai, a 28 éves Charlotte Newey és a 27 éves Justin Salisbury a napokban nyitották meg harmadik szállodájukat a brit fővárosban. Ez ráadásul nem is az első ilyen vállalkozásuk: egy brightoni és egy cornwalli hotel után már a harmadik a sorban. A Victoria pályaudvartól öt perc sétára található New Artist Residence nevű szálló a város Pimlico negyedének egy 19. századi műemléképületében található, amit „eklektikus luxus” stílusban újított fel a leleményes testvérpár- írja a kortárs művészeti alkotásokkal és vintage tárgyakkal telepakolt szállodáról a yatzer.com.

„A végeredmény egy otthonos hangulatot árasztó szálloda lett, ahol meglepő eredményeket szült az egymással ellentétes stílusú és korú alkotások és bútorok összepárosítása. A legtöbb tárgyat az Egyesült Királyság galériáiból és antik üzleteiből szereztük be, különösen sok mindent vettünk a nyugat Londonban található The Old Cinema üzletében, de más európai városokból is találhatóak itt dolgok. Az Artist Residence Hotel koncepciója 2008-ban született meg, testvéremmel Justinnal ekkor vettük át a családi vállalkozást, ami akkor egy kis vendégház volt Brightonban.

„Annak érdekében, hogy minél több látogató érkezzen a szállodába, helyi művészeket hívtunk meg, hogy a szállásért cserébe tervezzék és készítsék el a szobákat. Innen jön a hotel neve is. Három évvel ezelőtt sikerült szert tennünk egy elhagyatott házra, ami a vállalkozásunk második szállodája lett, ezt szintén művészekkel újítottuk fel. Minden egyes épület más miatt fontos a számunkra, míg a londoni sokkal puccosabb, mint azok az épületek, amik a Pimlico környékén találhatóak, addig a brightoni a maga különcségével és vadságával hűen tükrözi a helyiek bohémságát. Másrészt a Cornwallban található szállodát inkább a tengerpartra és a pihenésre vágyók keresik fel” – mondja Charlotte Newey, aki különösen büszke a londoni szállodájukban található 64 Degrees nevű étteremre, ami a feltűnő belső kialakításnak és szokatlan koncepciónak köszönhetően már nemcsak az ott megszállók, hanem a városiak számára is népszerű gasztronómiai célponttá vált.

A kényelemnek és a kissé szájbarágós kortárs dizájnnak azonban megkérik az árát, egy első emeleti kisebb méretű szobáért például 180 fontot (kb. 72.899 forint) kérnek egy éjszakára, míg egy második emeleti, közepesen tágas szobáért már 216 fontot (kb. 87.479 forint) kell fizetni naponta. Nézze meg a galériában, hogy mi mindent kínálnak ennyi pénzért a tulajdonosok!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek