Ezekre a drága készülékekre költheti el a pénzét

Jön a karácsony, mivel is dobnánk fel szeretteink hangulatát, mint méregdrága telefonokkal? Teljes áron viszonylag kevesen fogják megvásárolni ezeket, ám külföldről vagy a szolgáltatók általi ár már viszonylag vállalható.

Sony Xperia Z3 compact

Külső

A Sony Z sorozatának tagjai elég hasonlóan néznek ki, én nem biztos, hogy meg tudnám állapítani, melyiket fogom a kezemben. A Z3 szép, megfelelő a mérete egy női kéz és zseb számára is. Nemes anyagokból készült, tiszta üveg. És itt jönnek a gondok, ugyanis ha leejtjük, törik. A Samsung S3-om baromi ronda műanyag hátlapja legfeljebb lepattan, kiugrik az akksi, összeteszem, és megy tovább az élet. Ám ha ez leesik, akkor törni fog. Ez pedig mocsok sokba fáj. Persze vannak rendes emberek, és vannak akik tokot tesznek a telefonra. 

Mivel vízálló (pontosabban fél órát bír ki, maximum másfél méter mély édesvízben), ezért minden lyukat szépen lezártak. A műkörömmel rendelkezők a töltés lehetőségét elbukták, egyszerűen nem fogják tudni körömmel kinyitni a telefont. Persze, meg lehet oldani a dolgot, mint mindent, de kényelmesnek azért nem neveznénk. Mindezek ellenére szerettük a Sony készülékének kompakt változatát. Ráadásul ez az a cég, amelyik ezt a szót nem egy lebutított verzióra használja, hanem egyszerűen csak egy kisebb telefonra. Tehát a nagy és a kicsi közt a különbség mindössze a méretében van. A kijelzője 5,2 hüvelykes IPS-LCD (1080 x 1920 pixel), jól használható verőfényben, bár egyesek szerint a színek túl hűvösek, ezt lehet állítani.

Belső

A billentyűzete nagyon jó, kiegészít, javítja a helyesírást és az ujjhúzós változatot is támogatja. Meglepően keveset tévedett, nem gondoltam, hogy szeretni fogom, de nagyon megkönnyítette a gépelést. Az alapeseti böngésző a Chrome, ami nem támogatja a Flash tartalmakat, nekem ráadásul sikerült elérni, hogy lefagyjon, ne ismerje fel, amit soha, egy telefonnál sem láttam. Ennek ellenére túllendültünk a dolgon, töröltem, frissítettem, megoldottam. Jó pont viszont a tervezőknek, az éjszakai mód, ami akkor lép életbe, ha az ember bedugja a töltőt. Ekkor beállítható, hogy ne érkezzenek értesítések, ha a haver ránk csetel a Facebookon, és ne csöngjön a telefon, vagy bármi más, igény szerint. Azt is be lehet állítani, hogy meddig tartson ez az időszak. Ezzel még máshol nem találkoztam, és nagyon tudtam neki örülni.

Egyéb paramméterek:

  • Android 4.4 operációs rendszer
  • 4,6"-es HD érintőkijelző
  • 20,7 megapixeles kamera
  • 16 GB memória,
    128 GB-ig bővíthető
  • A-GPS/Glonass-vevő, Google térkép

Fényképezés

Amit szerettünk benne, hogy könnyen kezelhető, gyors mint a villám, szétfotózhatjuk magunkat vele, mindenféle csecse témával feldobhatjuk a képeket. De ami sokkal fontosabb, hogy képes mozgó gyereket és állatot egyaránt élesen lefotózni.

Akkumulátor

2600 mHz, ami elvileg nem túl sok, de mi szokatlanul hosszú ideig tudtuk használni. Simán kibírt egy reggel hattól este 10-ig tartó telefonokkal, WiFi-vel és GPS-el terhelt napot, és nem visítozott este hétkor a töltő után. Ha ez mégis bekövetkezne, a Samsung S5 után itt is van ultratakarékos mód (Ultra Stamina), ami gyakorlatilag butatelefonná teszi a készüléket, viszont végigpartizhatjuk Ozorát töltés nélkül. Van egyébként két másik lemerülést lassító mód is.

Mennyibe kerül?

Az internetes boltokban 110-180 ezer forintért árulják.

Összegzés

Mindezek ellenére nagyon szerethető készülék ez, minőségi alapanyagok, jól összerakott rendszer, aki megveszi, azért mindenképp kössön biztosítást rá.

Alcatel Hero 2

Külső

Nagyjából 16 éves korom óta nem volt a kezemben Alcatel telefon, pedig a Lica által tesztelt darabok nem néztek ki rosszul. A telefon nagy. Női kézben különösen. Ugyanakkor egyáltalán nem robosztus, mindössze 17 deka és van egy igen menő tok hozzá, amely mágnesesen kapcsolódik a telefonhoz. A szürke, látszólag semmi extra tokba kis ledek vannak szőve, melyek kijelzik, ha hív valaki, kiírja az időt, na meg persze védi a telefont. Egy mozdulattal vehető le, és visszarakni is ugyanilyen egyszerű. A hátlap puha gumiszerű, ami legalább tapad, így nem fog a telefon kiesni a kezünkből. Egyetlen izgalom benne, hogy kapott egy tollat, amiről első blikkre azt gondoltam, hogy a Samsung Note sorozatára akar reflektálni, de valójában csak egy műanyag darab, amivel vékonyan tudunk írni. A napi használatban nálam sosem került elő, bevallom nem éreztem mérhetetlen vágyat a használatára, a telefon anélkül is teljesen jól érzékelt mindent.

Belső

Az Alcatel új csúcstelefonja, amit inkább phabletnek kéne nevezni, annyira nagy. 6 hüvelykes, 1080x 920 pixelt pakoltak bele. A rendszer jelenleg 4.2.2 Jelly Bean, amire az Alcatel rádobott egy saját felületet, újrarajzolta az ikonokat. Nagyon jól sikerült, letisztult, szép, jól eltalált.

A telefont nem pakolták tele mindenféle sosem használandó programmal, a Fast Math iszonyú jó találmány, a kézzel beírt bármilyen számtani műveletet kiszámolja, legyen szó gyökvonásról, vagy csak egy szorzásról. A Scribe Note-ot pedig jegyzetfüzet helyett lehet és érdemes használni, na ezekhez jön jól a telefonba rejtett toll.

Fényképezés

A kamerák közül a hátsó 13 megapixeles, az elülső 2, nem ezek a készülék erősségei. Túl sok beállításra nincs lehetőség, ezzel senki nem fog művészkedni.

Akkumulátor

Jól bírja a strapát, másfél napot vad kihasználás mellett is elmegy, de nem netfüggők két napot is kihúzhatnak vele.

Összegzés

Azt gondoltam, nem lesz egyszerű hozzászokni a méretéhez, utálni fogom, hogy nem fér el sehol, ez viszont nem következett be. Az egyetlen amit utáltam, hogy fotózáshoz vagy le kellett venni róla a tokot, mert egyébként automatikusan hátrahajtottam a kamerára, vagy egyensúlyozni kellett vele. Ami még javításra szorulna, hogy sok nőhöz hasonlóan én is a táskámban hordtam, viszont a mágneses laphoz minden odaragadt, a kulcscsomómtól a bicskámig. Én nagyon megkedveltem a készüléket, bár bőven túlteljesíti azt, amire én a mindennapokban egy telefont használok.  

Samsung S5

Hogy milyen a Samsung S5? Szép, nagy, menő, de valami mégsem klappol vele. A HTC One M8 és a Sony Xperia Z2 mellett az első félév nagy dobásának kikiáltott S5-t várták a legtöbben. A kérdés csak az, mit lehet még beletömködni egy telefonba, van-e értelme a már az iphone-ban sem igazán izmos ujjlenyomat leolvasónak, és hogy lehet még jobbá tenni a kamerát?

Külső

Az S5 nagy, sőt, nagyon nagy. A szélén a fémcsík fut körbe, de mégsem az elegancia jut eszünkbe róla, hanem a csináljunk úgy, mintha valami drága lenne, de mégsem az érzése. A hátlap bőrszerű, aminek nagy előnye, hogy a HTC-től eltérően nem csúszkál a kezünkben, és a Samsung végre szakított az olcsóműanyag érzéssel. Hála a vízállóságnak (30 percet bír állítólag egy méter mélyen a víz alatt), sikerült elzárni az USB-bemenetet, ami viszont azzal jár, hogy a műkörömmel rendelkezők vagy ráállnak valamilyen segédeszköz használatára, vagy hangos anyázással esnek neki minden este a procedúrának. Enélkül viszont nem lenne vízálló a telefon. Divatmániások számára Moschino, Nicholas Kirkwood és a Swarovski tervezett tokot és charmot is kapni a telefonhoz.

Belső

A kijelző 5,1 hüvelykes, azaz nagy. Felbontása full HD, lefordítva igen jó. Az üveg Gorilla Glass 3 -jelentsen ez bármit is. A lényeg, hogy akárcsak az S4, ez is nagyon szép és éles, és valószínűleg sokkal többet tud, mint amit bárki is észrevenne, hacsak nem rendelkezik egy macska látásával.

A hardver gyors, nagyon gyors. Nincsenek idegesítő másodpercek, amíg a készülék reagál ( szeretünk S3), két videó képes párhuzamosan futni, lehetetlen megakasztani. Nem úgy, mint az ujjlenyomat leolvasót, ami egy katasztrófa. Többen próbálkoztunk vele, mutatóujjal baszkuráltuk, aztán maradt a titkos kód, hogy feloldjuk a készüléket, addigra viszont már mindenről lemaradtunk. Nem tudom, miért érezték úgy a mérnökök, hogy bele kell gyömöszölni egy pluszfunkciót, ami ráadásul használhatatlan?

Igen, igen! Úgy tűnik, vége a gyári appokkal telepakolt korszaknak, végre mi magunk variálhatjuk a dolgokat igény szerint. Nincsenek felesleges programok, sőt, ami van, az is leszedhető. Nagyon bírtuk a távirányítót, amit sikerült pillanatok alatt működésre bírni, ám az otthoni ezeréves Panasonic-al nem bírt, ámde a szerkesztőség tévéjét szét lehetett trollkodni. A legérthetetlenebb dolog, hogy időnként értesítést kaptam, hogy tőlem 1100 km-re valahol Németországban földrengés volt, ezt állítólag a GeoInfo nevű programnak köszönhettem, ami fogalmam sincs, miért aktivizálódott, mindenesetre izgalmas volt követni a föld kéregmozgását.

Gear Fit óra

Vékony, kecses, szép (már amennyire egy gumicsík szép lehet), és cserélhetőek a színei. De mi is ez? A Gear Fit számomra legpraktikusabb tulajdonsága, hogy jelzi, ha hívnak. Nem tűnik túl nagy dolognak, de én egy csomószor hordom a telefont a táskámban, és a BKV-n gyakran nem hallom ha hívnak, a koncertekről és esti bulizásokról nem is beszélve. A Bluetooth-szal kapcsolódó óra viszont szól ha SMS jött vagy hívnak, de igény szerint a facebookos aktivitásokról is jelzést küld. Elvileg mérhető vele a pulzus. Ezt edzés közben felejtse el, ugyanis meg kell fordítani hozzá az érzékelőt, és meglehetősen mozdulatlannak kell maradni, miközben mér. Nagy hátránya, hogy ezt is tölteni kell, átlag háromnaponta, ráadásul a töltője olyan kicsi, hogy pillanatok alatt el lehet hagyni. Ha magunk felé fordítjuk a képernyőt felkapcsol az óra, így eredeti funkcióját is betölti a készülék - azaz mutatja az időt.

Mennyibe kerül?

A Telenornál 0-179989 Ft,  a T-mobile 9990 és 260990 között kínálja, a Vodafone pedig 9990 és 50990 Ft között, de Gear Fittel.

Sony Z1 Compact

Külső

Mi erőteljes neonsárgában kaptuk meg a készüléket, de a szolgáltatóknál a fekete és a fehér szín mellett a rózsaszín is elérhető. Ami elsőre látszik, az az, hogy sok benne az üveg és a fém, illetve hogy viszonylag nehéz, és mindössze egy lyukat találunk rajta, a füldugóét. A többi el van rejtve, amitől egész elegánssá válik a készülék – persze más színben. Én egyébként hiányolom a különböző lyukak elrejtésére való törekvést, utoljára a Samsung S szériájának első darabján találkoztam hasonló megoldással. Persze ennek az oka a vízállóságra törekvés, ami azért nem azt jelenti, hogy mostantól Senjből posztolgathatjuk a tenger élővilágát, viszont tökéletesen alkalmas a fürdőkádban blogolvasásra vagy a motorcsónakos szelfik elkészítésére. Ami nagyon feltűnő, hogy a készülék nehéz, ráadásul az üveg miatt csúszós is.

Majdnem szőke nőként persze nem jöttem rá, hol kell bedugnom tölteni a telefont, mert csak a microSD helye van megjelölve, a többiről csak találgatok. A hosszú köröm nem kedvez a nyitásnak, de kis rutinnal kezelhető a dolog.

A telefon Compact névre hallgat, amelyről általában azt feltételezzük, hogy a csúcskészülék lebutított változata, ebben az esetben viszont egy az egyben megegyezik a normál változattal, kivéve a képernyő méretét. A 4,3 hüvelykes képátlójú üveg 720 x 1280 pixelt bír, képsűrűsége 342 ppi, amit azon is le lehet mérni, hogy unortodox tesztelőként kontaktlencse nélkül, nagyon közelről nézve sem pixeles a kép. Napfényben is teljesen jól látszik a kijelző, nem kell szenvedni, hogy bármit is lássunk rajta. A fizikai home gombot a Sonynál nem alkalmazzák, a viszonylag széles alsó keret miatt gyakran nyomkodtam a vissza nyilat ott, ahol sosem volt, így viszont alul és felül megjelenő sávba kerültek a virtuális gombok, ami csökkenti a képernyő méretét.

Belső

A telefon mocsok gyors. Tényleg. Minden villámgyors, sehol semmi megtorpanás, köszönhetően a Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 chipnek – már akinek ez mond valamit. Kétmagos processzor, és még sorolhatnánk, a lényeg az, hogy nem igazán sikerült megakasztani. A fényképezőgép azonnal használatra kész, nem kell várni, míg a gyerek kirohan a képből vagy valami hasonló dráma történik.

Mi viszonylag kevés telepített programmal kaptuk, a szokásos naptár mellett a TrackID segít azonosítani a zenét, amit hallgatunk (Peter Gabrielt felismerte, de a magyar előadókkal nem boldogult), a telefonkönyv képes összekapcsolni névjegyeket, a Pixlr express segítségével a rossz fotóinkat gegelhetjük meg, a kiterjesztett valósággal pedig dinoszauruszt és pókembert varázsolhatunk a képeinkre.

Fényképezés

Ez az, amitől annyira különleges a Sony készüléke, bár nekem természetesen így is sikerült bűn rossz fotókat készítenem, de a 20,7 megapixeles kamera elég ütős. Persze nem feltétlenül ennek kéne a legfontosabb szempontnak lennie. Az automatikus beállítások mellett számos dolgot állíthatunk manuálisan, panorámaképtől kezdve a fehéregyensúlyig, képstabilizáció vagy mosolyexponálás is elérhető. A kamera Full HD, patent darab, akár a következő filmszemlén is indulhatnánk az általa készített mozgóképpel.

Akkumulátor

2300 mAh az akkumulátora, ami nem túl nagy, ennek ellenére egész jól bírta a strapát, de este a Stamina funkciót bekapcsolva még jobban bírta az akksija. Ez a kímélő mód arra alkalmas, hogy inaktív kijelző esetén lekapcsolja a nem használt alkalmazásokat, de ha kell, akkor aktiválja őket. Ebben a funkcióban állítható, hogy mit kapcsoljon le és mit ne, szóval jól kitalált darab.

Mennyibe kerül?

Szolgáltatóknál a következőképp alakul az ára: T-Mobile 0–148 560 Ft, Vodafonnál nem elérhető, a Telenornál 3300 forinttól kapható előfizetéstől függően, kártyafüggetlenül pedig 127 795 forinttól érhető el.

Összegzés

Azt kell mondanunk, nagyon jó kis készülék ez, gyors, mint a villám, lehet vele vizuálisan művészkedni, nagyon élveztük az együtt töltött mindennapokat, főleg a vízállósága tűnt igen praktikusnak. Ugyanakkor tok nélkül nem kockáztatnánk a használatát, és az ára sem kevés, de aki nem szereti a féltéglákat, annak jó választás lehet ez a készülék.

HTC M8

Külső

Az első pofon akkor következett be, amikor megpróbáltam bepasszírozni a SIM kártyámat a helyére, egészen addig anyáztam, míg ki nem derült, hogy az SD kártya helyére kívánom betenni, és rendkívül félrevezető módon a másik oldalra kerül a kártya. És, hogy örüljön mindenki, ebbe bizony nem micro vagy sima SIM kártya kell, hanem nano. Szerencsére egy rutinos kolléga és egy olló segítségével viszonylag könnyen át lehet alakítani a kártyát, vagy érdemes a telefonnal együtt egy kártyacserét kérni a szolgáltatónál.

A kikapcsológomb a telefon tetejére került, a füldugó és töltő viszont rendkivül értelmetlen módon az aljára. Erről nincs mit beszélni, hülyeség, ahogy van. Igazi first world problem számomra, hogy miért nem képesek a gyártók lezárni a töltő lyukát, amikor a Samsung már az első Galaxyjába is képes volt belecsempészni egy elhúzható kis fület, amitől nem lett koszos az első héten a telefon.

A vásárlók nagy része – legalábbis ha nőkről van szó, biztosan – a kinézetet helyezi előtérbe. Hiába csúcsszuper egy készülék, ha recsegős műanyagokból rakták össze, vagy úgy néz ki, mint egy szappantartó. Az M8 metálborítása egyrészt nagyon férfiassá teszi a telefont, másrészt igen csúszóssá. A szervizeknek már most ajánlatos lesz berendelni egy rakat cserekijelzőt, merthogy ezek potyogni fognak, az tuti.

MG 7247
Dívány

A belső 

Techmániások kedvéért jöjjenek a tények.

Méret: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm CPU Qualcomm® Snapdragon™ 801, négymagos processzor  Teljes memória: 16 GB/32 GB, a rendelkezésre álló kapacitás ettől eltér RAM: 2 GB Bővítési lehetőség: microSD™ memóriakártyával 128 GB méretig (a kártya külön vásárolható meg) Érzékelők: Gyorsulásmérő Közelségérzékelő Környezetifény-érzékelő Gyro-érzékelő Légnyomásmérő Súly:160 g Operációs rendszer: Android Android™ HTC Sense™ technológiával HTC BlinkFeed™ Hálózat: 2G/2,5G - GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz

Szerencsére egy független példányt kaptunk, amit nem pakoltak tele a szolgáltatók értelmetlen, de legalább letörölhetetlen programokkal. Ami telepítve van, az a Zoe nevű alkalmazás, ami a fényképeinkből csinál videóklipet, és valószínűleg mindenki maximum egyszer fogja kipróbálni. A Fitbit az új kor divatjának megfelelően figyeli, mennyit mozgunk, hány lépést tettünk meg egy nap, és egy okoskarkötő segítségével még tovább fokozhatjuk az élményeket. A Blinkfeedet rögtön látjuk, ha a kezdőképernyőt jobbra toljuk, ez egyfajta RSS-ként funkcionál. Hozzátehetjük a Facebook, Twitter és egyéb szociális tartalmainkat, megjelenik rajta a naptárunk is. Az emberek menüpont alatt szerkeszthetjük a kapcsolatainkat, és végre nem egy külön programmal kell a duplikált neveket összevonni, hanem benne van a programban. Ez nem tűnik egy nagy újításnak, de nekem kellemes meglepetést okozott. A Firka pedig a Facebook és Instagramozok álma, cukimuki alakokkal dobhatjuk fel a fotónkat, és feliratokat írhatunk motivációs ábráinkhoz.

Kocsi és gyerek

Aki sokat vezet, pontosan ismeri azt az érzést, amikor fel kéne hívni valakit, és mindezt csak sokadik gombnyomásra sikerül abszolválni. Ezen hivatott segíteni a car funkció, amelybe nagy ikonok és leegyszerűsített menü került. A telefonban van Kid mode funkció is, ami magyarul ugyan nem elérhető, de angol, spanyol és kétféle kínai között választhatunk. Állítható erőszakszűrő van benne (1-5), de alapvetően a kisebb korosztályra gondoltak a tervezők a Zoodles alkalmazással. Egyszerű játékok, színezők találhatók benne, a normál telefonhoz pedig egy kód beírásával léphetünk vissza. 

Fényképezés

Igen, ezzel lehet szelfizni, és lehet vele olyan vicces dolgokat csinálni, mint az előlapi kamera képét beletenni a normál kamera által készített képbe. Na de mivel fotózunk? Az elsődleges kamera: HTC UltraPixel™ kamera, BSI-érzékelő, 2,0 um-es pixelméret, 1/3”-es érzékelőméret, f/2.0, 28 mm-es lencse HTC ImageChip 2. 1080p teljes HD videofelvétel HDR videóval, míg az előlapi kamera: 5 MP, BSI-érzékelő, nagylátószögű objektív HDR lehetőségekkel, 1080p Full HD videofelvétel Galéria UFocus™, Dimension Plus™, Évszakok, Foregrounder és Image match szolgáltatással.

Persze a lényeg, hogy szoftveresen elég jól alakíthatóak a képek, sőt már a kép készítésekor eldönthetjük, hogy kettős felvételt, önarcképet, videót vagy Zoé kamerát alkalmazunk. Tehetünk hozzá szöveget, bekapcsolhatjuk a rázkódásvédelmet, fehéregyensúlyt állíthatunk, vagy épp ISO és expozíciós értékeket.

Vannak számunkra túlértékelt tulajdonságok, az elmúlt 30 évben nem éreztem szükségét, hogy meg tudjak dönteni egy fotót, és kvázi 3d-ben lássam, ez a telefon viszont képes erre. Totál feleslegesnek érzem, hogy a képeim random mozogni kezdenek a galériában, megháromszorozza ugyanazt a képet, vagy épp fekete-fehérre váltja, ami biztos igen trendi, viszont rendkívül idegesítő.

Akkumulátor

Baromi nagy (2600 mAh), bekapcsolja az energiatakarékos módot, ha már fogy a szufla, és bár nem tud olyat, mint a konkurens Samsung S5, képes a felhasználóhoz idomulni. Ez pedig egy átlagos felhasználónak több mint elég. 

Mennyibe kerül?

A kártyafüggetlenül 130-210 ezer forint.

Összegzés

Vannak tárgyak, amelyek iránt az ember szerelmet érez, és vannak, amelyek olyanok, mint egy jó házasság. Bízik bennük az ember, tökéletesen azt hozzák, amit várunk, de a lángolás már a múlté. A HTC új csúcskészüléke, a One M8 az előbbibe tartozik. A HTC új zászlóshajója az One M8 erős, logikusan felépített. És gyönyörű. Minden valószínűség szerint ezért fogják sokan ezt a telefont választani, holott vetélytársai, a Samsung S5, és a Sony Xperia Z2  legalább ugyanilyen erős készülékek. Ha arra kíváncsi, mit látott benne a Tech rovat, olvassa el azt is  Használtam butatelefonokat, mindhárom operációs rendszeren túl vagyok, el is jutottam odáig, hogy egy telefon tudjon pár dolgot, de azt tökéletesen. Az M8 ezt a szintet simán megugorja, gyors, mint a villám, könnyű kezelni, jól szól benne a rádió, baromi jó sztereó hangzása van, nem akadozik, arról szól, hogy hogyan tehetném az életem egyszerűbbé vele, viszont nincs túlbonyolítva. Amit nem szerettünk benne: a hangosító és halkító gomb helye (jobbra fent), pont ott van ahol megfogjuk a telefont, így számtalan esetben állítottam a hangerőt irdatlanul magasra, vagy némítottam le egy mozdulattal. Már-már túl nagy, főleg női kézben, és a fent vagy lent legyen-e a jack csatlakozó kérdéskört sem sikerült kielégítően megoldan

Samsung Note4

Külső

Talán ez a legdrágább telefon a teszteltek közül, tudásában szintén kitűnik a többi versenyző közül. Nem is telefon, phablet inkább, ahogy mostanság a tepsimobilokat nevezik. Ami elsőre is látszik, az a bőr hatású hátlap, a fém oldalsó borítás, melyet fehérre festettek. Persze nekem sikerült a tintás kézzel hozzányúlnom, úgyhogy fáradt zölddé vált a keret. A telefon 176 gramm, és jó 15 cm-es (153,5 x 78,6 x 8,5) a hossza. Az üvege Gorilla Glass 3, ami karcálló, de a leeséssel ez sem tud mit kezdeni.

samsung note4

Belső

Na de mit tud a csodatelefon? Mindent. Mondjuk ennyiért tudja is. Adott tehát egy QuadHD-s felbontású (2560 ×1440) Super Amoledes kijelző, van benne egy bitangerős processzor (2,7 gigahertz, 3 gB RAM), gesztusérzékelő, geomágneses, giroszkóp, RGB fényérzékelő, közelségérzékelő, barométer, ujjlenyomat-olvasó, UV, pulzusmérő és így tovább. Hogy ezekre szükségünk van-e? Ez persze más kérdés. 

Ez egy szupergyors és szupererős telefon, amihez hozzárendelték az S-pent, azaz egy látszólag műanyag tollat, melynek segítségével lehet jegyzetelni a képernyőre, kivágni dolgokat - mondjuk egy fotó részletét - és megosztani valakivel, vagy csak ezt használni a billentyűzet helyett. A toll baromi érzékeny, ennek ellenére pontosan kétszer használtam. Egyszer kipróbáltam a képkivágós csodát, egyszer pedig véletlenül elállítottam a billentyűzetet, és onnantól csak ezzel lehetett írni. Ami biztos, 95 százalékos arányban ismerte fel a kézírásomat, és nyomtatott szöveggé alakította át.

20141201 201508
Zimre Zsuzsa

A tollat néhány éves rutin miatt egyszerűen nem jutott eszembe előkapni, pedig jól lehet vele szórakozni. Az akciójegyzet során gyorsan jegyzetelhetünk a tollal, ha pedig az a személyes perverziónk, hogy recepteket gyűjtünk, amelyekhez tollal jegyzetelnénk, arra is van lehetőség, sőt még az elkészült étel fotója is bekerülhet a receptkönyvünkbe, amit aztán szétszórhatunk a világba. A Scrabook is ilyen lehetőség, bár kíváncsi lennék, hány menedzser tölti ezzel az idejét, de engem a Svarovsky kristályok is rémülettel töltenek el, aztán mégis mennyit adnak el belőle.

Hasonló a helyzet a multitaskinggal, azaz mehet egyszerre a levelezőprogram, miközben összezsugorítva fut a Facebook vagy a céges excell táblázat, vagy amit akarunk. Mivel én megszoktam, hogy fölülről húzom le az értesítősávot, ha új e-mail jön, sokszor szaladtam bele abba, hogy összenyomom az épp használt applikációt, ahelyett, hogy átváltana. Nekem ez nem volt túl hasznos alkalmazás, de ez nem jelenti azt, hogy mások hörögve rohanjanak vásárolni, mert évek óta erre vágynak.

Tud viszont úgy hangot rögziteni, hogy a két vagy három beszélőt szűrni lehet, azaz a saját kérdéseimet nem hallgatom meg az interjú során, csak a válaszokat. Ha hangjegyzetet használunk, és mindezt angolul tesszük, akkor a szavaink szövegként is megjelennek. Naná, hogy van benne ujjlenyomat olvasó, lehet irányítani kézzel és gesztusokkal, és ha jó a kiejtésünk akkor hanggal is irányíthatjuk a kütyüt, engem mindig lerázott a dög.

Akkumulátor

Van persze benne ultratakarékos mód, de az akksija is erős 3220mAH, amit egész napos használatban sem sikerült lerohasztanom.

Mennyibe kerül?

Tehát, adott egy baromi erős, baromi jó telefon, a leg-leg-leg, már csak azt kell eldönteni, szükség van-e egy ilyen brutális készülékre, melyet kártyafüggetlenül 180000 forintért vehetünk meg.

Huawei Mate 7

Külső

A Mate 7 a Huawei legújabb phabletje, azaz félig telefon, félig táblagép. Ennek megfelelően egy nagy, egyáltalán nem zsebbe illő készüléket kell elképzelni, ami viszont meglepően vékony és csajos, főleg ha az arany vagy a fehér verziót választja. Ráadásul az egész kapott egy fémborítást, így baromi tartósnak és stabilnak néz ki a telefon úgy, hogy közben nem nehéz és bumszli, sőt, mivel még egy centi sincs a vastagságra, ki lehet jelenteni, hogy kifejezetten kecses.

Belső

A Mate 7 gyakorlatilag mindent tud, amit egy Huawei telefon tudhat. 8 magos, ami látszik is rajta, mert baromi gyors. A belső tárhelye is nagy, az alapmodellnek 16 GB, ehhez 2 GB RAM jár, míg a nagyobb modell 32 GB belső memóriával rendelkezik, ehhez 3 GB RAM jár. Mindkettő tovább bővíthető, így még egy 128 GB-os memóriakártyát is bele tud tenni. A telefonban egyébként gyakorlatilag mindent személyre lehet szabni, az ujjlenyomatolvasó pedig érintéssel működik és több ujjat is beállíthat, ráadásul nagyon gyors az érzékelője és semmilyen más gombot nem kell megnyomnia hozzá. Sőt, beállíthat egy látogató módot is, így például odaadhatja játszani a telefont gyerekének, de beállíthatja, hogy bizonyos alkalmazásokat vagy mappákat is védjen az ujjlenyomatolvasó. 

HuaweiMate 7

Fényképezés

A kamerája 13 MP-es és full HD videókat is rögzíthet vele és az elülső kamerája is 5 MP-es. Tudja a jól ismert panoráma szelfit, azaz extra széles látószögű szelfiket csinálhat, amibe többen is beleférnek, de tud retusálni is, vagyis a karikás, táskás szemére van megoldás. A képek alá hangjegyzetet is tehet, van benne időzítő, mosolyfunkció (akkor fényképez, amikor mosolyog) és még a koordináta adatokat is hozzá lehet adni, és akkor a szokványos funkciókat még meg sem említettük. 

Akkumulátor

A Mate 7 4100 mAh aksit kapott, ami hatalmas, ehhez képest mégis rejtély, hogyan fér el egy ilyen vékony telefonban. Főleg, hogy nem is egy egyszerű kis telefonról beszélünk, hanem egy phabletről, amik ugye sokkal jobban zabálják az energiát, ehhez képest a Mate 7 simán kibír 2-3 napot átlagos használat mellett. Persze ha egész nap filmet néz rajta, akkor egy nap alatt is le lehet meríteni. 

Mennyibe kerül?

Kártyafüggetlenül nagyjából 140-150 ezer forintos áron lehet megrendelni az internetről, míg a szolgáltatóknál hűségidő és tarifacsomag válallásától függően olcsóbban is be lehet szerezni. 

Összegzés

A Mate 7 remek választás azoknak, akik nem csak telefonálásra használnának egy készüléket, hanem szeretnek rajta netezgetni, azzal fotózgatnak és esetleg néha egy filmet is megnéznének, mondjuk utazás alatt és fontos, hogy sokáig bírja az akkumulátora is. 

LG G3

Kinézet

Az LG már a G2-vel is nagyon nagy sikert aratott, így várható volt, hogy a G3-at is sokan fogják szeretni. Van is miért. Bár a G3 nem kimondottan design telefon, jól is néz ki és sokat is tud. 5,5 hüvelykes a kijelzője, így ez sem a  zsebben elférő méret, viszont nem is tűnik klasszikus lapátnak. Az érdekessége, hogy a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályozó is a telefon hátán kapott helyet, ez már a G2-nél is így volt és meglepően gyorsan hozzá lehet szokni. Amihez még gyorsabban hozzá lehet szokni, az a QHD kijelző, ami olyan éles és részletgazdag, hogy hozzá kell szokni a szemnek. 

LG G3

Belső

2 GB RAM-mal és 16 GB belső memóriával rendelkezik a G3, amit lehet bővíteni. A szokásos, LG-re programozott Androidot még mindig nagyon szerettük, tényleg nagyon jók az LG saját fejlesztésű applikációi. Olyannyira személyre szabható a készülék, hogy az elrendezés variálgatása mellett lehetőség adódik a szokásos három lenti gyorsgomb mellé egy negyediket is odabiggyeszetni. Nézi a napi megtett lépéseket, sőt, olyan dolgokra is figyelmeztet, mint hogy nemrég kinyomta valakinek a hívását, jó nagy bunkó hogy még mindig nem hívta vissza. Jó, persze nem így, de a lényege ez. 

Fényképezés

A G3 nagyon jó képeket készít, ahol nem feltétlen a megapixel nagy, hanem hogy annyira felhasználóbarát, hogy akár a macskáját is betaníthatja, hogy készítsen önről képeket. A hátsó kamera egyébként 13 megapixeles felbontásban fotóz, az elülső kamera újítása, hogy akár ott is vakuzhat, így sötétben is tud szelfizni. Az egyik menő funkció a mágikus fókusz, aminek segítségével a kép elkészülte után is tudja módosítani, hogy mire fókuszáljon, főleg, hogy ebben a lézeres autófókusz is sokat segít. Dupla LED vakuja van, így kevés fényben is jó képeket készít, miközben videót akár 4K-ban is felvehet. 

Akkumulátor

A készülék 3000 mAh akkumulátorral jelent meg, ez szerencsére olyan használatot tesz lehetővé, amivel nem kell naponta töltenie a telefonját és nem kell magával vinnie a töltőt a munkahelyére ha még este ki akar mozdulni, vagy tudja hogy csak későn ér haza.  Átlagos használat mellett simán kibír akár 2 napot is, ráadásul vezeték nélkül is lehet tölteni. 

Mennyibe kerül?

A G3-at kártyafüggetlenül már százezer forint körüli összegért is megrendelheti, a szolgáltatóknál ennél olcsóbban is hozzájuthat.

Összegzés

Ha valami tényleg megéri az árát, akkor az a G3. Csúcskészüléket vehet nagyon jó áron, ami mindent tud, felhasználóbarát, megbízható és jól is működik. 

Lenovo Vibe X2

Külső

Ha csajos telefont keres, az pontosan ilyen. Nem attól lesz valami nőknek való, hogy rózsaszín, sem attól, hogy kristályokat tesznek rá, hanem attól, hogy jól is néz ki és nem unalmas. A Vibe X2 pont ilyen, hiszen olyan mintha négy rétegből lenne összeillesztve. Hozzánk arany színben érkezett, de szürke és bordós színben is elérhető, mind nagyon jól néz ki a rétegezés miatt.  A csíkos készülék ráadásul pont tökéletes méretű az 5 hüvelykes kijelzőjével. A tartozékai is jópofán illeszkednek ebbe a réteges elgondolásba, ugyanis vehet hozzá különböző rápattintható hátlapokat, amivel az üzemidőt növelheti, vagy olyat ami hangszóróként funkcionál. 

Lenovo-Vibe-X2 2

Belső

Attól tartottunk, hogy a külső célja, hogy elvonja a figyelmet a belsőről, de szerencsére nem így történt. A telefon nagyon gyors, nagyon szép és a saját fejlesztéseket is szerettük. Külön hasznos benne az autós funkció, aminek a lényege, hogy fekete képernyő mellett csak a legfontosabb dolgokat láthatja jó nagy ikonokkal. Így telefonálni, üzenetet írni tud, ezen kívül még a navigációt érheti el és használhatja sokkal biztonságosabban mintha a telefont nyomogatná. A másik kedvenc, hogy a legtöbbet használt alkalmazásokat a zárolt képernyőről is elérheti, igaz, ilyenkor azért belassul egy kicsit a készülék. A memóriáról érdemes tudni, hogy a Vibe X2 32 GB memóriát kapott, ami tovább már nem bővíthető. 

Fényképezés

A két kamerája erős, a hátlapi 13 megapixelben fotóz, az előlapi pedig 5 megapixeles. Jó felvételeket készít napfényben, este, vagy kevés fény esetén pedig a profi kamera funkciói közül lehet kiválasztani azt a programot, ami segíthet jó képet lőni. 

Akkumulátor

2300 mAh kapacitású akkumulátort tettek a telefonba, ami teljesen átlagos, ugyanakkor az ígéretek szerint nagyon alacsony a telefon energiafelhasználása. Talán ennek köszönhető, hogy átlagos felhasználás során másfél napot kibír, de ennél sem kell aggódni, hogy egy nap alatt lemerül, kivéve persze ha másból sem áll a napja, minthogy a készüléket nyomogatja. 

Mennyibe kerül?

Kártyafüggetlenül 130-140 ezer forint körüli áron lehet hozzájutni. 

Összegzés

A Lenovo nagyon cuki telefont gyártott, ami ráadásul cukisága ellenére meglehetősen profin viselkedik. Méretben is ideális ha nem szeretne óriási phabletekkel rohangálni, szóval egy kimondottam csajos telefon, ami közben sokat tud. 

Lenovo Vibe Z2 Pro

Külső

A Lenovo nagyon hamar a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójává lépett elő miután felvásárolták a Motorolát. Megjelenésében a Vibe Z2 pro egy olyan prémiumtelefon, aminek már a megjelenésén is látszik, hogy egy percig sem akar jópofa, vidám telefon lenni, hanem a Lenovo előállt a tipikus üzletemberes telefonnal, de a szó jó értelmében. A készüléken látszik, hogy semmit sem spóroltak ki belőle, a hátlap csiszolt alumíniumból készült, ezzel is növelve azt az érzetet, hogy egy strapabíró telefont tartunk a kezünkben, ami közben elég vékony ahhoz, hogy ne legyen túl férfias. 

Lenovo Vibe Z2 Pro

Belső

A memóriája 32 GB-os, amiből 26 GB áll rendelkezésre a rendszer telepítése után. Ez a szám már nem bővíthető tovább. A telefon kicsit sem akadozik, nagyon gyors és kimondottan jól lehet kezelni. Főleg, hogy két típusú android közül is választhat: az egyik egy saját, lenovos verzió, a másik pedig egy szinte teljesen csupasz Android, mindenfajta saját fejlesztés nélkül. Nagyon erős a telefon a gesztusvezérlésben, sőt, a zsebmód beállításával azt is tudja, hogy mikor kell hangosabban csörögnie, így garantálva, hogy meghallja a telefont akkor is ha a zsebében van, de akkor sem kap szívrohamot a hangtól, ha az asztalra teszi. Nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra is, így a telefon állandóan készenlétben van és külön imádtam azt a funkciót, amivel automatikusan elutasítja azokat a hívásokat, ahol nincs hívószámkijelzés. 

Fényképezés

Tud 4K videókat is rögzíteni, mindezt az optikai stabilizátorral ellátott, 16 megapixeles hátlapi kamerával pedig teljesen profi képeket is készíthet. A beépített profi kamera módban annyi mindent tud szabályozni manuálisan mint a legtöbb fényképezőgépben, így azok is szeretni fogják, akik egyébként szabadidejükben sokat fotóznak. Az elülső kamerája 5 megapixeles, tud retusálni és automatikusan az arcra fókuszál és akár pislogással vagy integetéssel is lehet exponálni. 

Akkumulátor

4000 mAh akkumulátort kapott a készülék, ami szintén nagyon erős, így szerencsére ez is lehetővé teszi, hogy ne kelljen állandóan azon aggódni, hogy töltőt és áramot keressen. Jobb esetben ez a telefon is 2 napot simán kibír. 

Mennyibe kerül

A készüléket nagyjából 170 ezer forintból lehet megvásárolni kártyafüggetlenül.

Összegzés

A Vibe Z2 pro kifejezetten elegáns telefon benyomását kelti, tény, hogy nem éppen csajos a megjelenése, mindezért viszont kárpótol, hogy nagyon erős és nagyon jól teljesít. Egyedüli hibája, hogy drága, viszont ezt ellensúlyozandó tényleg nagyon masszív és strapabírónak tűnő telefont raktak össze, és szerencsére nem egy műanyag telefont kap, aminek gyakran még a fém része is csak fém hatású. 

Nokia Lumia 930

Kinézet

930-as Lumia is hozza a tőle már megszokott kinézetet, amivel nekem tényleg csak annyi a bajom, hogy nem tudom megkülönböztetni őket egymástól. Ennek azonban az a különlegessége, hogy kapott egy fémkeretet, amitől egyszerre lesz elegánsabb megjelenésű miközben marad a fiatalos, bohókás vonal a színes hátlap miatt (amiből a komolyabb lelkületűek választhatnak sima feketét vagy éppen fehéret is). A kijelzője 5 hüvelykes, azaz hozza a megszokott éppen hogy zsebben elférő méretet. Formája szögletes, sehol egy kis lekerekítés, viszont nem lett túl vastag, így tényleg látható rajta, hogy egy prémium készülék.

Nokia-Lumia-930-Beauty2
reklámanyag

Belső

A telefon Windows 8.1-es operációs rendszerrel fut, ez ugye van akiknek kimondottan nagy öröm, másoknak pedig félelem, hogy hogyan tudnak majd átszokni vagy egyáltalán megszokni. A válasz az, hogy nagyon egyszerűen. A csempés megoldáshoz is hamar hozzá lehet szokni, főleg miután rájön az ember hogyan tudja ezt is állítgatni tetszése szerint. Én például sokáig éltem gyomorgörcsben, hogy a facebookos barátaim profilképét mutogatta nap mint nap, főleg olyanokért, akik nem is közeli ismerőseim, soha a büdös életben fel nem hívnának, én sem hívnám őket, mégis naponta láttam a képüket. Aztán rájöttem, hogyan lehet ezt kikapcsolni és máris nyugodtabb lett az életem. Rajta van a teljes Office, így azoknak is jó választás, akik néha dolgoznának is a telefonjukon. Tölteni pedig vezeték nélkül is lehet. 

Fényképezés

A fényképek elkészítésében az automata mód mellett sok mindent beállíthat manuálisan. Mindezt nagyon egyszerűen lehet variálni, így kísérletezgetni is jó vele. A telefon különböző felbontásokat képes kezelni. Alapvetően 5 megapixeles felvételeket készít, mert ez még kellőképpen részletgazdag, de képes 16 illetve 19 megapixeles képek készítésére is. 

Akkumulátor

2420 mAh-es az akkumulátora, amivel nekünk másfél napot imán kibírt, de volt, hogy a két napot is bevállaltuk vele. 

Mennyibe kerül?

Csúcskategóriás Lumiáról beszélünk, így árban nagyjából ugyanott van mint egy csúcskategóriás androidos készülék. Kártyafüggetlenül az interneten 147 990 ezer forinttól szerezheti be. 

Összegzés

A Nokia telefonja tud annyit mint a nagy vetélytársak. Sőt, ez a telefon azoknak is kimondottan jó választás, akik sokat dolgoznak a telefonjukkal, amihez a jól megszokott Office alkalmazásokat szeretnék használni. Ugyanakkor azok is szeretni fogják, akik szórakoztatásra szeretnék használni a telefonjukat. 

Sony T3

Külső

A Sony is úgy gondolta, jó ha féltéglákat dob a piacra, talán ezért is született meg a T3 névre keresztelt készülék, mely tudásában a középkategóriásokhoz lett sorolva, de 100 ezer forint körüli ára miatt inkább itt a helye. A 5,3 hüvelykes kijelző 720x1280 pixeles, súlya 148 gramm, és a Sony letisztult formavilágát követi. A hátsó lapja matt, az oldala fém, és ezt is rendesen van összerakva, sehol egy illesztési hiba. Amitől már a vásárlás után idegbajt fog kapni, az az, hogy elég nehéz begyömöszölni a SIM-kártyát a helyére, az meg, hogy miért lóg ki belőle egy papírfecni, egészen érthetelen.

sonit3

Belső

A telefon Qualcomm Snapdragon 400 processzorral fut. A belső memória 8 GB, ami csak azért nem túl sok, mert mindössze 5 GB körüli memóriát lehet rendesen használni, de persze lehet beletenni egy microSD kártyát, ami nem egy utolsó szempont. Az Xperia T3 a Qualcomm Snapdragon 400 egy újabb variánsát kapta (MSM8928-2), amitől nem is igen akadnak a dolgok, viszont a készülék simán képes a túlmelegedésre, akár töltés közben is.

Akkumulátor

Amikor először megláttam a 2500 mAh kapacitású akkumulátort, legyintettem, hogy ez aztán nem sokra lesz elég, de meglepő módon az egésznapos nyesztetést is jól bírta. Sőt, volt, hogy még 5-6 órán át is elketyegett, kivéve ha a gyerek rákapott valamelyik játékra, mert akkor az akksi meredeken zuhanni kezdett. Persze sokat segíthetünk a stamina mód bekapcsolásával, amitől egyből megnő az akkumulátor élettartalma.

Fényképezés

A hátsó szenzor 8 megapixeles, készíthetünk vele Full HD videót. Az előlapi kamera 1,1 megapixeles, és azt amire szánják, rendesen elvégzi. Amivel gondok adódnak, az a fókuszálás, nehezen találja meg azt a pontot, ahol az élességnek kellene lennie. Különösen idegesítő ez mozgó gyerekek és állatok esetén. Persze ez nem jelenti azt, hogy használhatatlan képeket lehetne lőni vele, de akinek a fotózás a mindene, az ne erre a telefonra csapjon le.

Mennyibe kerül?

A Sony Centerben 89990 Ft a készülék.

Összegzés

Annak ellenére, hogy idegbajt kaptam attól, hogy az összes tesztelt készülék közül ebben nem volt  telepített diktafon (ez nyilván személyes nyűg), nagyon szerethető készülék ez. Nem csúszik ki a kezemből mint a Z3, nincs telerakva hülye appokkal, az intelligens csatlakozás szuper találmány, jó a zenehallgatásra, egyszerűen egy logikusan felépített telefont sikerült megalkotni, amivel teljesen jól lehet együtt élni. Egyetlen igazi bajom vele, hogy hiába hatalmas, női kézben és farzsebben el sem fér, mégsem elég nagy a képernyője, habár maga a készülék hatalmas.

Honor 6

Külső

Elképesztően jól néz ki ez a telefon, igazán kecses és nőies - emiatt sem értem ezt a hatalmas kivitelezést. Egyszerűen képtelen voltam megszokni, hogy egy átlagos női kézben, teljesen esélytelen az egykezes használat és emiatt még szelfit is igazi kihívás készíteni vele. Emellett nagyon vékony: 7,5 mm, ami szintén nem előnyös, bár szép. A Honor 6-ban minden olyan megvan ami egy okos, rendkívül gyors(!), esztétikus és roppant nőies telefonban szükség van, egyszerűen csak a méretét cseszték el, de azt nagyon. Ha meg nem nőknek tervezték, akkor miért van az alap alkalmazások között tükör és miért kicsit gyöngyházas a borítása? Az elő-, és hátlap üveg, az oldalsó része viszont műanyag. Az ujjlenyomatok eszméletlenül látszottak rajta, folyamatosan törölgetnem kellett, mert nem volt valami gusztusos a lenyomatokkal. A telefon teljes mérete: 139,6×69,7×7,5 mm és 130 grammot nyom. Az előlapja karcmentes üveg, de nem Gorilla Glass.

Huawei-Honor-6-658x370-e3aa45142dc4491a

Belső

Android operációs rendszer fut rajta, természetesen a 4.4.2-es verzió.  Nincsen főmenüje, csak „slide-ok”, itt lehet eltárolni a dolgokat, mappa rendezésre is van lehetőség. A 3 GB RAM-ot feldobja a memóriája, ami 16 GB, és igen, nyilván lehet bővíteni, egészen 128 GB-ig.  

Fényképezés

Szerencsére frontkamera is van a telefonon, csak éppen ahogyan már írtam is, elég nehéz vele szelfit készíteni a méretei miatt. Ez a kamerra egyébként 5 megapixeles és teljesen jó és éles fotót készít, bár annyira nem voltam tőle elájulva, nekem az Iphone 5-ös frontkamerájával készített fotók sokkal jobban tetszenek.  A hátsó 13 megapixeles kamera mellett van dupla LED-segédfény és arcszépítő funkció is (szóval tényleg nőknek készült), mosolydetektálás, célkövető üzemmód és a fotókhoz 10 másodperces hangfelvételeket is lehet rögzíteni. Ez viszont nagyon klassz! Full HD videó is készíthető a mobillal, maximum 1920x1080 pixeles felbontásban. 

Akkumulátor

A 3100 mAh kapacitásnak és a SmartPower2.0 technológiának köszönhetően elképesztően jó akkumulátor van ebben a telefonban, utoljára 15 évvel ezelőtt, a nem okostelefonjaim bírták ilyen sokáig a strapát. Szóval nem kell töltőt hordani a telefon mellé és ha nem hosszab útra megy, elfelejtheti a szivargyújtóba csatlakoztatható töltőt is. Emiatt óriási bónuszpont jár neki! 

Mennyibe kerül?

Kártyafüggetlenül 104 900 forintért tudja beszerzni a készüléket az internetről, szolgáltatóknál jelenleg nem elérhető.

Összegzés

Nagyon tetszett, óriási váltás a régi HTC-mel szemben, nagyon gyors, gyönyörűen néz ki, sokáig bírja az akksija, jó képeket csinál, egyszerűen kezelhető és rengeteg applikáció jár hozzá alapból. A mérete viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, és ezzel nagy valószínűség szerint nem is tudnék megbarátkozni soha. Ha ezen az árkategórián belül keresnék telefont, sajnos  néznék helyette egy valamivel kisebb telefont.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra