Mi köze van Albert Einsteinnek egy tányéralátéthez?

Amikor Albert Einstein a huszadik század első felében kidolgozta relativitáselméletét, bizonyára nem sejtette, hogy az általa meghatározott téridőt egy évszázaddal később egy egyszerű, 360mm x 455mm nagyságú, sima szövetanyagra alkalmazzák majd a világ másik végén. Azt pedig végképp nem gyaníthatta, hogy egy tányéralátét kollekcióhoz használják majd fel speciális általánosításait.

Pedig az innovatív irodaeszközökben és praktikus lakáskiegészítőkben utazó japán designer csapat, az AP Works éppen így dolgozta fel a német származású tudós elméletét, melynek eredménye egy optikai csalódást okozó kockás tányéralátét – írja a spoon-tamago.com a kék-fehér és fehér-kék színekben elképzelt kiegészítőről, ami olyan hatást kelt, mintha besüppedne az evőeszközök súlya alatt.

A tervezők által csak „trick mat” néven emlegetett illúziókeltő szövetnek egyetlen hibája van: bármennyire is zseniális, egyenlőre sajnos csak egy prototípus, ami még nem került piaci forgalomba. A stúdió Facebook oldalán azonban lehet érdeklődni egyes termékek felől, melyeket rendelésre el is készítenek a megrendelőknek.

 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek