Ruházatért most nem érdemes Bécsig menni

Miután a karácsonyi vásárokat már körbejártuk Bécsben, csak arra voltunk kíváncsiak, hogy a plázák árukészletében van-e eltérés az itthoniakhoz képest, illetve, hogy különböznek-e az árak. Természetesen megnéztük az olyan boltokat is, amik itthon még nincsenek, de nagyon szeretnénk, ha lennének: ilyen a Primark, a Hollister, az Only, az Ernsting’s Family Fashion, a name it és a Sisley. Bónuszként pedig beugrottunk az Intersparba és az Aldiba is – bár ezek persze nem ruházatot árulnak, viszont itt igazán fájt a szívünk. A Shopping City Südben (SCS) és a Donauzentrumban jártunk. 

 

Itthon olcsóbb a ruházat, mint Ausztriában

Végre eljött az idő, amikor elmondhatjuk: itthon olcsóbban lehet hozzájutni a fast fashion ruhákhoz, mint Bécsben (és akkor még nem is tudtunk példáula H&M durva leáraázásáról)! Az eltérés darabonként akár 2-3 ezer forint is lehet, ami egyáltalán nem kevés, és még csak nem is kell hosszú órákat kocsikázni érte, hogy még az üzemanyag árát is hozzá kelljen számolni. Az itthon is jól ismert boltokban (Mango, Promod, Bershka, C&A, H&M, NewYorker és Pull&Bear) ugyanazt találtuk, mint ami a hazai üzletekben fellelhető, egyedül a Zara áruválasztéka tűnt sokkal nagyobbnak. Úgyhogy, mivel leginkább azt szeretnénk megmutatni, hogy mi az, amiért érdemes kimenni Bécsig, ezekkel a boltokkal most nem is foglalkoznánk – sokkal inkább a Primark, a Hollister, az Only, az Ernsting’s Family Fashion, a Sisley és a Toys"R"Us felhozatalával. Valamennyi az SCS-ben van, kivéve az Onlyt, ami a Donauzentrumban található – persze, mindkét helyen van még rengeteg más ruhaüzlet, de minket a felsoroltak érdekeltek. Na meg a cipők - illetve, ezek csak érdekeltek volna, de annyira silány volt a választék belőlük, hogy túl sok jót nem tudnánk írni róluk. Még úgy sem, hogy éppen Black Friday volt, amikor arra jártunk, tehát volt, ahol akár 30-40%-kal olcsóbban hozzá lehetett jutni egy-egy darabhoz, de még így sem sikerült lázba hozniuk bennünket. Ami elég szomorú, mert ha már Ausztriában sincs szép cipő kedvező áron, akkor ugyan hol???

Filléres kiegészítők a Primarkban

Már második éve, hogy megnyitott az ír tulajdonban lévő Primark az SCS-ben, és azóta találgatjuk, hogy vajon mikor fog végre a hazai plázák egyikében is letelepedni. Sajnos, erről egyelőre még kósza hír sem kering, úgyhogy addig is marad a bécsi, amiben idén fullasztóan sok jó és hasznos dologra akadtunk, és persze a szokásos karácsonyi giccsparádé sem maradhatott el. Leginkább a kiegészítőkért (táska, smink, ékszer, kesztyű, sál, sapka), fehérneműkért, zoknikért és a sima, hosszú ujjú pamutpólókért érdemes ide betérni, ugyanis ezeket a termékeket szemérmetlenül olcsón kínálják, de persze az éppen aktuális trendek is ugyanúgy megtalálhatók náluk. A fehérneműi abszolút Victoria’s Secret-koppintások, igaz, a minőségük már nem annyira jó, mint az amerikai divatcég termékeié, de azon az áron, amin a Primark árulja, ne is várjunk csodákat: egy melltartó–brazil bugyi kombó nem kerül többe 1900 forintnál, és ha csak egy szezont bír ki, már akkor is jól jártunk vele. A zoknik viszont elképesztően jó minőségű, puha pamutból készültek; 5 pár ára 920-1100 forint, ami tényleg vicc. A kötött sapkák, sálak, kesztyűk szintén 900-1800 forint között kaphatók, ahogyan a hosszú ujjú, feszülős pamuttrikók is 900-1300 forintba kerülnek. A cuccok egy részét árral együtt megnézheti a galériában.

Az amerikai Hollistert is mindig megnézzük, most azonban egyáltalán nem voltunk elájulva a kínálatától: talán csak egy-két olyan ruha volt, amit szívesen hazahoztunk volna, de végül nem tettük. Hogy miért? Mert az ugye, eddig sem volt titok, hogy itt nem H&M-árak jellemzők, de idén valahogy sikerült még jobban túllőni a célon, és már egy sima  kockás ingért is 15 ezret kellett volna kiperkálnunk, egy pamut inggalléros trikóért meg 12 ezret, haha! Pedig a leárazott dolgokat is átnéztük, de semmi hasznosat nem találtunk közöttük, ráadásul nem is lehet sok mindenből választani. Ha a képgalériát végiglapozza, azért megnézheti a téli kollekció darabjait. 

Az Ernsting’s Family Fashion női és gyerekruhákat kínál, illetve klassz kiegészítőik is vannak jó áron. A ruhákat – a C&A-hoz hasonlóan – csecsemő, gyerek, kamasz és felnőtt csoportosításba sorolták, valamint plus size méretek is vannak. A képgalériában megnézheti a felnőtt- és a gyerekruhákat is, megéri! 

Igaz, hogy a Premier Outletben lévő Benetton üzletben fellelhető pár Sisley-termék, de itthon működő márkaboltról sajnos nem tudunk. Ide a szoknyák, midiruhák, kabátok és a bulizós ruhák miatt érdemes benézni. Az árak kicsit húzósak: a kabátok 23 ezer, midiruhák és szoknyák 20 ezer forinttól indulnak. Az Only-cuccok is hasonló árkategóriában vannak; itt lábbelin kívül mindent megvehet, amire szüksége lehet: farmer (különböző fazonokban: csípő, derék és normál, illetve boyfriend, skinny, trapéz- és egyenes szárú), ing, póló, pulóver, kardigán, blézer, kabát, maxi- és miniruha mind-mind fellelhető a kínálatban. Nagyon bírtuk a műbőrszoknyákat és a bőrdzsekiket. Az utóbbit 27 ezer forintért, az előbbit már 8 ezerért megkaphatja. 

Toys"R"Us

Az amerikai játékbolt minden gyerek Mekkája. Kicsit olyan, mint a Rodeo Drive: ami itt nem kapható, az a játék nem is létezik. Ráadásul pár éve kibővült a Babies"R"Us-zal, ahonnan simán be lehet rendezni egy gyerekszobát – variálható és nagyon praktikus bútorokkal, de van mózeskosár, „szoptatószék” és ringatós ágy is. Persze, minden fából, nagyon jó minőségben. Ez a bolt is az SCS-ben van.

Bónusz track: INTERSPAR + ALDI

Vicces módon csak beugrani akartunk ide, hisz ruházati boltokat jöttünk felmérni, mégis, a legtöbb időt az Intersparban és az Aldiban töltöttük, és ez az a két hely, ahol pénzt is hagytunk bécsi utunk során. Elképesztő és egyben iszonyú szomorú, hogy a határ másik oldalára kell mennünk azért, hogy meglássuk, milyen az, amikor egyszerűen nem lehet ellenállni a gyönyörű, jó minőségű húsoknak, sajtoknak és felvágottaknak. De amiért teljesen odáig voltunk: a bio tej és az 1-es kóddal kezdődő tojás. A bio tej nemcsak olcsóbb (320-350 forint), de ízre is sokkal finomabb, mint némely itthon beszerezhető, ráadásul 0,9; 1,5; 2,8 és 3,5 százalékos zsírtartalommal is kapható, és igen, a laktózmentesnek is pont 320 forint az ára. Ha nem szereti a tejet, akkor is próbálja ki valamelyiket, higgye el, megéri! Tojásból is kellett vennünk, bár nem olcsóbb a hazainál, viszont találtunk olyat, amit itthon még a piacon is elvétve árulnak. A legtöbb fotót ebben a két élelmiszerboltban lőttük – és most megosztjuk, folyassa ön is a nyálát!

 

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra