Mászhat hegyet a hotelszobájában

Mi eddig csak a Kisvakond felfújható erdővel berendezett gumiszobáját ismerük, de Amsterdamban a Volkshotel még nagyobbat dobott: erdő helyett egy egész heggyel rendezte be az egyik lakosztályát. És eléggé jól néz ki.

A legtöbb hotelszoba unalmasan egyforma elrendezésű: egy kis előtér, egy fürdő, és a tulajdonképpeni háló, ággyal, fotellel, esetleg íróasztallal. 

Kép: josblom.nu
Kép: josblom.nu

A Volkshotelben 9 speciális szobát alakítottak ki, köztük az Edmundot, amit Jos Blom és Jasper Eustace tervezők álmodtak meg. A terv egy olyan helyiség megalkotása volt, amiben megjelenik egy hegy, ugyanakkor minden komforttal felszerelt és még különleges is.

Kép: josblom.nu
Kép: josblom.nu

Nos, ezt sikerült elérniük. Az ágy a „földszinten”, az építmény egyik beugró részén kapott helyet, akárha egy barlang félig fedett takarásában feküdne, egy lépcsősor segítségével mehet fel a kádhoz, ha ejtőzni szeretne egy kicsit, itt pedig még egy kis kaktuszkert is helyet kapott.

Kép: Volkshotel
Kép: Volkshotel

Ha a zuhanyt választja, akkor az ággal átelleni oldalra sétáljon, ahol olyan hangulat uralkodik, mintha a vízesés alá állna be egy kicsit. A falakat itt üveg is alkotja, nem csak a koncepció egészére jellemző fa, és az áttetsző falak mögött cserepes növényekkel erősítik a természetes hangulatot.

Kép: Volkshotel
Kép: Volkshotel

A szoba többi része már nem ilyen különleges, bár a formáknál itt sem mindig a megszokottakat kapja, hiszen igazodni kell a dizájnhoz. A szoba természetesen bérelhető 139 euróért éjszakánként, azaz nagyjából 44000 forintért. Ha kedvet kapott egy kis nyaraláshoz Amsterdamban, akkor itt foglalhatja le az Edmundot.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek