Megfázott? Fújja az orrát saját márkásba!

Egy megfázás ritkán jön kapóra, és hát én sem éreztem úgy, hogy ennél jobb nem is történhetne velem – de ha már így alakult, nekiálltam és leteszteltem a saját márkás zsebkendőket. Az Auchan, Intespar, Lidl, Penny, Tesco termékeibe fújtam az orromat kemény négy napon keresztül. Jó hír: nem lett sebes az orrom. Rossz hír nincs.   

A használat során a következő szempontokat vizsgáltam: ne szakadjon, tehát legyen jó strapabíró, nagy, és puha legyen, na meg, ne dörzsölje ki az orrot. Az összehasonlításban ezeket mind figyelembe vettem, és persze az áruk sem volt mellékes. 

Felváltva használtam mindegyiket – egyenlő esélyt adva valamennyi terméknek. 

MG 2270

Auchan 

Az egyik legszebb csomagolása az auchanos zsebkendőnek van, és a zsepi is szép fehér, ami alapján könnyen feltételezhetjük, hogy jó termék. Van belőle illatosított és sima verzió is, most a kamillásat próbáltam, mert éppen nem volt a simából. Az illata mondjuk gyakorlatilag mindegy is, a bedugult orr úgysem érez szagokat.

A zsebkendő jó nagy, vastag a papírréteg, mégis ez tűnt a legszakadósabbnak az összes közül. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz termék, csak egy kicsit kevesebb váladékot bír el, mint a többi. Ez amolyan színházas, szipogós zsebkendő, nem pedig a drámázós, megfázós fajta.

Ami nem tetszett benne: túl vastag részen nyomták a mintát az anyagba, ami elég zavaró, amikor az ember az orrát belefújja. Persze, jól kell kinézzen, na meg ugye, az sem árt, ha összepréselődnek a papírdarabok, és oké, ez a legnagyobb méretű zsebkendő a szemlézettek közül, de akkor is. Lehetne kisebb az a ciráda. Egyébként nem rossz darab, és nem mindegyik szakadt be használat közben, csak minden harmadik.

Interspar

A múltkori zsebkendőkörkép alkalmával csak a Lovely márkájú sparos zsepit találtuk az üzletben, de olvasónk tanácsára most kipróbáltuk a Budgetet is, ami állítólag olcsóbb és jobb is az előbbinél.

Lovely: Minden várakozásomat felülmúlta a Lovely zsebkendő. Hasonlóan nagy, mint az auchanos, viszont szerencsére kisebb rajta a minta. Nem csicsás a zsepi, kellemes a tapintása, erős, nem szakadós. A csomagolásán feltüntetett méret nem egyezett azzal, amit én mértem – 20 cm helyett csak 19 cm volt –,  de ez legyen a legnagyobb baj vele. A többi saját márkáshoz viszonyítva ez elég drága, kétszer annyiba kerül, mint bármelyik ezen a teszten. 

S-Budget: Fél centit ennél a terméknél is hibáztak, de ha itt is csak ennyi lett volna a baj, mint drágább társánál, ez nem nem okozna akkora fájdalamat. Az viszont sokkal jobban fáj, hogy a zsebkendő – bár teljesen jól néz ki – orrfújásra alkalmatlan, ugyanis nagyon könnyen szakad, átázik. Az anyaga viszont puha és még fehér is. Dísznek, illetve illatosítónak jó lehet – utóbbinak csak akkor, ha ráfúj egy kis kölnit, mert eredetileg nem illatosított.

Lidl

Ez volt az egyik legjobb zsebkendő, és még csak nem is annyira kicsi, bár az auchanosnál jóval kisebb. A zsebkendő anyaga selymesen puha, ez, ugye, egyáltalán nem hátrány. Egyszer sem szakadt el használat közben, és nem dörzsölte ki az orromat. Jó méretű, masszív zsebkendő, amelyik nem lyukad ki egy erőteljesebb orrfújásra. Előnye még az egyenletes, szennyeződésmentes fehér szín. 

Penny

A tescóssal egyetemben ez a legkisebb zsebkendő, más rosszat nem tudok róla mondani. Nehezen szakad, nem dörzsöli ki az orrot, és nem válnak szét a zsebkendő rétegei. A méret itt sem stimmelt: a csomagolásán az olvasható, hogy 18×20 cm-es a zsebkendő, a valóságban viszont 17,2×20,2 cm. Bár erősen feltételezem, hogyha mindegyik általam tesztelt zsebkendő csomagolásán fel lenne tüntetve a mérete, mindegyik elbukott volna a mérésen.

Tesco 

Bár kinézetre elég kis silánynak tűnik, és az anyaga sem valami kellemes, nincs rossz tapasztalatom ezzel a zsebkendővel sem, legfeljebb csak annyi, hogy kicsi és szürkébb, mint a többi. Nem szakadt ki egyszer sem használat közben, viszont ez keményebb, mint a többi próbált verzió. Mivel a lidlös is ennyibe kerül és még nagyobb is, inkább azt választanám.

A táblázatból kiderül, melyik zsebkendő mennyibe kerül.

Papír zsebkendő, sima 100-as, 3 rétegű Mennyiért (kiszerelés/forint) Fajlagos ár (forint/darab) Méret Értékelés (0-5)
Auchan 119 1,19 19,8 × 20,2 cm 4
Interspar, Lovely 229 2,29 19,5 x 21 cm 5
Interspar, S-Budget 99 0,99 18 x 19,5 cm  3,5
Lidl 99 0,99 18,3 × 20,2 cm 5
Penny Market 99 0,99 17,2 × 20,2 cm 4
Tesco 198 0,99 17 × 20 cm 3,5

Legközelebb a háztartási higiénikus törlőkendőket próbálom ki, ha van velük tapasztalata, írja meg nekem!


 Önnek van kedvenc papír zsebkendője? Írja meg Facebook-oldalunkon!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra