Tudja, hol vegyen utángyártott túrórudit és tejszeletet?

Itthon a Pöttyös Túró Rudi neve fogalom, és miután ez „az igazi” retróédességként is befutott, megindult a hasonló túródesszertek utángyártásának korszaka. A legtöbb hiper és szuper piacra dobta saját márkás verzióját - amit ugye, azért nem lehetett ugyanazzal a névvel illetni, mint a védett márkanevű prototípust, így jöttek a rudacska, rúd, desszert stb… körülírások, mindezt a legváltozatosabb csomagolásokban. Hogy tényleg a Pöttyös-e az igazi, azt ízlése válogatja, mi most azt kerestük, hogy a nem-túrórudisznobok hol mennyiből tudják megúszni, ha saját márkás verziókkal próbálkoznak.

Körbejártuk a hipereket és szupereket, és a rudikhoz bónuszként hozzácsaptuk a szintén saját márkás tejszeleteket is. Ahol nem találtunk saját márkást valamelyikből, ott kénytelenek voltunk a legolcsóbb hasonló terméket betenni a táblázatba. A hat üzlet közül összesen csak háromban találtunk saját márkás rudit és tejszeletet, amit eléggé sajnálunk, és kicsit nem is értünk. Ja, és hogy fokozzuk az izgalmakat, hamarosan meg is fogjuk kóstolni őket, hogy arról is tájékozódhassunk, hogy egyáltalán melyiket érdemes megvenni.

Az üzletek között ábécésorrendben haladunk, a poszt alján az összesítő táblázatban megnézheti, melyik bolt kínálja legjobb áron* a termékeit.

Aldi

A dobogó harmadik fokán ácsorog az Aldi saját márkás desszertjeivel, amelyeket hamarosan meg is kóstolunk egy vakteszten. Ha kíváncsi rá, milyen helyezést ér majd el a natúr rudi és a tejszelet, kövesse figyelemmel Alapkonyhás tesztjeinket!

Termék Ár (forint)  g/kiszerelés Fajlagos ár (forint/1000 g) 
Milfina natúr rudi 39 30 1300
Milfina tejszelet  349 5x28 2908,33

Auchan

Az Auchan eléggé kilóg most a sorból, ugyanis sem saját márkás tejszeletet nem találtunk a sorok között, sem 30 g-os kiszerelésűt a túró desszertjükből. Mivel a hipert nem szerettük volna kihagyni, a legolcsóbb desszerteket szemléztük. Ezeket találtuk:

Termék Ár (forint) 
g/kiszerelés
Fajlagos ár (forint/1000 g) 
Milkland tejsnack 73 28 2607,14
Auchan mega rudi 83 51 1627,45

Interspar

Az Interspar árainál már csak a Lidlben kapható cuccok voltak drágábbak - igaz, utóbbiban a tejszelet Kinder márkájú volt, talán ez indokolhatja a nagy árdifferenciát -, csakhogy az Interspar saját márkásaival tudott ilyen árakat felmutatni. 

Muszáj viszont megemlítenünk, hogy csak az Intersparban találtunk laktózmentes túró desszertet, és hogy megmutassuk az árát, ezt is betettük a táblázatba. Kíváncsian várjuk, hogy bizonyít majd a kóstolón!

Termék Ár (forint) 
g/kiszerelés
Fajlagos ár (forint/1000 g) 
Duolino tejszelet 89 30 2966,67
S-Budget rudi natúr 49 30 1633,33
Spar free form túródesszert (laktózmentes) 89 30 2966,67

Lidl

Eléggé csalódtunk, hogy a Lidlben nem találtunk saját márkás tejszeletet, nekünk úgy tűnik, ha valamiből az Aldinak van, a Lidl szintén tart valami hasonlót (vagy csak éppen nem volt készleten belőle, amikor a Huszti úti boltjukban jártunk?). Így viszont kénytelenek voltunk beérni a  Ferrero termékével.

Termék Ár (forint) 
g/kiszerelés
Fajlagos ár (forint/1000 g) 
First Nice túródesszert 199                                 5x30 1326,7
Kinder tejszelet 109 28 3892,9

Penny Market 

Második lett fajlagos összárban a Penny, ráadásul kizárólag saját márkás édességekkel. Ha az anyagiakról van szó, egyre jobban bírjuk a  német szupert  és a termékeit, vajon a vakteszt után is ennyire lelkesek leszünk?!

Termék Ár (forint) 
g/kiszerelés
Fajlagos ár (forint/1000 g) 
Sissy rudi natúr 39 30 1300
Sissy tejes-kakaós szelet 75 30 2500

Tesco

Az első helyen tudott végezni az angol hiper, ami nem is csoda, hiszen mindössze 19 forintot kérnek a túró rudi(nak tűnő) tejdesszertjükért. Ez annyira vicces ár, hogy a wtf?!-on túl két kérdés merül fel: van-e benne egyáltalán túró, és mik lehetnek az összetevői? Ezeket hamarosan megtudhatják, nyilván ezt sem fogjuk kihagyni a tesztből! Igaz, a szemérmetlenül olcsó Value (TV) rudacska csak 23 gramm, de még így is fajlagosan a legolcsóbb a szemlézett túró desszertek között, meghozta az elsőhelyezést a Tescónak. Azért, betettük a táblázatba a drágább kategóriájú saját márkás rudijukat is (TS), ami már normál 30 grammos. Azt egyelőre nem tudjuk, ízben mi a különbség a kettő között, de árban igen nagy.

Termék Ár (forint) 
g/kiszerelés
Fajlagos ár (forint/1000 g) 
TS túródesszert natúr 59 30 1966,66
TV túródesszert natúr 19 23 826
Milkland tejszelet 74 28 2642,85

Összesítés, avagy, hol éri meg tehát a legjobban ezeket a desszerteket vásárolni:

Íme az üzletek csoportosítva – összegzett fajlagos ár szerint, növekvő sorrendben Ár összesen (forint) Fajlagos ár összesen (forint/1000 g) 
Tesco 93 3468,85
Penny 114 3800
Aldi (túró desszert 5x28 g) 388 4208,33
Auchan 156 4234,59
Interspar 138 4600
Lidl  (túró desszert 5x30 g) 308 5219,6

Ön hol vásárolja a tejdesszertet? Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

*Az árak a különböző boltokban (és különböző időpontokban) eltérhetnek az általunk találtaktól, éppen ezért – dokumentálva az állításainkat – fotókat is készítettünk. A fotókat április 29-én lőttük. Minthogy sok üzletben tilos a  fényképezés, ezek nagy részét itt nem tesszük közzé, de ha ön bizonyítékot szeretne, szívesen elküldjük levélben. Azokban az üzletekben, ahol mi jártunk, az itt feltüntetett árak voltak a legalacsonyabbak – természetesen más boltokban találhat ezeknél alacsonyabbakat is. 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.