5 tipp, amivel spórolhat a repülőjegyen

Bár akad, aki már egy évvel a tervezett indulás előtt tudja, hová megy majd nyaralni, a többség az utolsó pillanatra hagyja a döntést, pedig érdemes előre gondolkodni. Ha másért nem, hát azért, mert a korai foglalással rengeteget spórolhat a repülőjegyen. A chatelaine.com összegyűjtötte, mit kell tennünk ahhoz, hogy a legkedvezőbb áron szerezzük be a jegyeket.

shutterstock 88755781

Jó korán foglaljon jegyet

Ha nem akar vagyonokat költeni a repülőjegyre, akkor tartsa be az első (és egyben legfontosabb) szabályt, és foglalja le jó korán! Amennyiben főszezonban (tehát karácsonykor, a tavaszi szünetben vagy nyáron) tervez utazni, akkor még fontosabb, hogy észnél legyen, a jegyárak ugyanis ilyenkor könnyebben felszöknek – hiszen ahogy fogynak a helyek, annál többe kerülnek a fennmaradóak. Allison Wallace, a Flight Centre szóvivője azt tanácsolja, hogy fél évvel előre intézzük el a foglalást!

Szerezzen plusz kedvezményeket

Az all inclusive utazást biztosító cégek igyekeznek minél hamarabb, lehetőleg már a szezon elején felmérni, hogy mi iránt várható a legnagyobb kereslet, ezért már gyakran szeptemberben elkezdik meghirdetni az útjaikat. „Ekkor nemcsak a legjobb áron foglalhat, hanem bónuszként további juttatásokat, kedvezményeket is kaphat" – magyarázta a chatelaine.com-nak a Fligh Centre egy másik munkatársa, Ashley Evert. És hogy milyen bónuszok jöhetnek szóba? Ilyen lehet például egy jobb szoba, jutalompontok, illetve rugalmas időpontok is. Ráadásul a legtöbb esetben elég, ha csak előleget fizet a foglaláskor, a fennmaradót általában csak hónapokkal később kérik el. Így addig spórolhat is.

shutterstock 138608582

Hét közepén utazzon

Ki mondta, hogy a nyaralást pénteken, eseteg hétvégén kell elkezdeni? A legtöbben ledolgozzák az aktuális hetet és csak utána indulnak útnak, pedig kevesebbet kellene költeniük a repülőjegyre, ha ugyanezt a hét közepén tennék. „Amennyiben egy nagyvárosba utazik, akkor láthatja, hogy a hét elején és a végén nagyobb a kereslet, így sokkal jobb árakra lelhet a hét közepén” – mondta Wallace. Hozzátette: általában a keddi, szerdai és a szombati napokra szóló jegyek olcsóbbak a többinél.

Ne ragaszkodjon egy légitársasághoz

Ön is ugyanazzal a légitársasággal utazik hazafele, mint amelyikkel nyaralni indult? És tudta, hogy időnként lényegesen jobban járhat pénzügyileg, ha más cégekkel repül oda és vissza? Léteznek olyan online oldalak – pl. az Expedia vagy a Travelocity –, ahol társaságonként kiválaszthatja a legolcsóbb ajánlatokat, majd pusztán az összegek alapján párosíthatja őket! Ezeknél talán csak azok az oldalak nyújtanak nagyobb kényelmet – ilyen a Kayak is –, amin még csak keresgélnie sem kell, automatikus párba rendezi a legkedvezőbb ajánlatokat.

shutterstock 127813148

Kérdezze a mobilját

Természetesen létezik már több olyan telefonos applikáció is, amivel rátalálhat a legjobb ajánlatokra. Ilyen az iPhone-okra letölthető Yapta is. Elég csak beírnia, hová szeretne utazni, és az alkalmazás üzenetekben értesíti majd önt, hogy mikor csökkentek a repülőjegyek és hotelszobák árai. ha pedig az árak a foglalása után esnének le, jelzi, hogy van-e lehetőség a különbözet visszatérítésre. Persze nem ez az egyetlen ilyen: a Skyscanner, a Kayak, a Travelocity és az Expedia is küld  e-maileke vagy üzeneteket a legkedvezőbb ajánlatokról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek