Homoklámpa, harkályos zsinór és többszínű fény

Összegyűjtöttünk öt egészen különleges tervezésű darabot, amikben csak az a közös, hogy a legkevésbé érdekes tulajdonságuk a világítás. Harkályos, gyertyás vagy csak úgy simán értelmezhetetlen konstrukciók, unalom ellen.

A fiatal cseh tervező, Lucie Koldova a Brokis cég számára álmodta meg legújabb, Mona fantázianevű lámpáját. Színezett üvegbúra és jellegzetes tartószíjak teszik különlegessé a terméket, ami mennyezeti és padlólámpaként is rendelhető.

Mona
MonaLucie Koldova, Brokis

A barcelonai székhelyű design stúdió, az alien&monkey egy egészen különleges világítótestet alkotott: a homokból, tradicionális kerámiatechnikával készített lámpa ugyan sokáig használható, idővel mégis újra homokszemekre bomlik. Így igazán környezetbarát, persze ha az égőt nem számítjuk.

Sand Light
Sand Lightalien&monkey

Marko Makura szerint lehetséges az élet illúzióját tárgyakba is belecsempészni, és ezt legújabb alkotásával igyekszik alátámasztani. A alapszerkezete nem formabontó, mégis rákerült egy 3D nyomtatással készült harkály, amely csíptetős lábával kapaszkodik a lámpa textilborítású zsinórjába, mint stilizált fatörzsbe.

LETI Pendant Lamp
LETI Pendant LampMarko Makura

August Holz számára egy koreai tervező, Kim Yong-Sik készített egy különleges világítótestet, Moon on the Hill, vagyis Hold a Hegyen fantázianévvel. Az alkotásról túl sok információt nem találni, így kicsit kérdéses, mire is gondolt pontosan az alkotó, cserébe viszont készült hozzá egy videó.

Moon on the Hill
Moon on the HillAugust Holz

Margaux Béja ötlete alapján, Matteo Gonet színezett üvegburájának felhasználásával készült a BiLight, ami nevéhez hűen két különböző fényforrással teremt eltérő hangulatokat.

BiLight
BiLightMargaux Béja&Matteo Gonet

Az asztali lámpa felső részében egy rövid, háromkanócos gyertya található, az alsó üregbe pedig apró LED lámpákat szereltek. A Bi Light meleg és hideg fényhatása kombinálható is.

Ön melyikkel szórná a fényt?

Oszd meg másokkal is!
Mustra