Legyen eredeti: ajándékozzon szív alakú bonbont a hiperből Valentin-napra!

A hipermarketek változó intenzitással foglalkoznak a Valentin-nappal, az Auchan mindössze háromféle édességet kínál, míg az Interspar a térdzokniktól kezdve a vonalas telefonkészülékig mindent bevetett. A legnépszerűbb termék továbbra is a szív alakú bonbon, ez az egyetlen olyan elem, ami minden üzletlánc kínálatban felbukkan.

Tesco

Az üzletlánc a 24 oldalas akciós újságból két oldalt szánt a Valentin-napi ajándékok népszerűsítésére. A kínálatban szerepelnek virágok, a minimál megoldásként felfogható vörös rózsától (299 forint) az üres kaspón át (349 forint), egészen a lepkeorchideáig (1499 forint). Az elmaradhatatlan parfümök, édességek (Cherry Queen szív alakú bonbon, 125 g, 699 forint) és plüssmacik (990-2990 forint között) mellé romantikus filmeket és könyveket is beválogattak.

valentintesco

Az E. L. James-trilógia (2+1 akcióban 7998 forint a három kötet) jelenlétén nem lepődtünk meg, bár a romantikáról más fogalmaink vannak. A 399 forintos Danielle Steel könyveket is meg lehet magyarázni, nyilván valami "olcsón az olcsót" akció van, de a Kása-életrajz még ehhez képest is kilóg aromantikus könyvek közül.

Aldi

A szerelmesek ünnepére a 8 oldalas katalógusából egy oldalt szánt az Aldi, a kínálat nincs is túlvariálva: virágot és édességet vegyünk és kész. A Belga praliné 499 forint, a Merci Petits szív (250g) 1799 forint, de amennyiben a lehető legminimálisabb összeget szánjuk az alkalomra, elég 159 forintot költenünk, ezért 3 darabos Raffaelót kapunk. A virágok között találunk cserepeseket: 499 forintért kaspós korallvirágot, 599 forintért rózsát és cikláment. Tulipáncsokrot 699 forintért, rózsacsokrot 799 forintért vásárolhatunk.

valentinaldi

Auchan

A hipermarket szintén nem nagyon törte magát a Valentin-napi kínálatával: az akciós újságuk 32 oldalából fél oldalt szántak az ajándékötletekre. Nem meglepő, hogy egy ilyen minimális terjedelem esetén nem találunk világmegváltó ötleteket, csupán édességet. Természetesen ezúttal sem marad szív alakú bonbon nélkül, a Heidi tejcsokoládé desszertet (120g) az Auchanban 899 forintért vehetjük meg.

valentinauchan

Interspar

A cég 13 oldalas újságjából egy oldalt szánt a Valentin-napra, ám erre az oldalra mindenhonnan válogattak. Kínálnak fehérneműt (örömünkre nem csak nőknek), ugyanakkor elrontja az összképet a 499 forintos női térdzokni. Felelvenítették a bögreajándékozást, így akár „varázsbögrét” is vehetünk párunknak a csekélynek nem mondható 999 forintos összegért. A szív alakú bonbon itt is megtalálható, ráadásul kétféle változatban. A Heidi desszert (120g) 799 forintért, a Mirabelle szív desszert (159g) 2590 forintért kapható.

valentinspar

A legolcsóbbak és a legdrágább

Legolcsóbb szív alakú bonbon: Cherry Queen szív alakú bonbon (125 g), 699 forint, Tesco

Legolcsóbb cserepes rózsa: 599 forint, Aldi

Legolcsóbb ajándékötlet: 6 db illatos teamécses 159 forint, Interspar
  3 darabos raffaello 159 forint, Aldi

Legdrágább ajándékötlet: E. L. James-trilógia, 2+1 akcióban 7998 forint a három kötet
Oszd meg másokkal is!
Mustra