Létezik jó és olcsó papírzsebkendő?

Sokan választanak úgy papírzsebkendőt, hogy a doboza egyfajta dísze legyen a szobának. Emiatt nem mindegy az sem, hogy milyen a csomagolása, de azért a legfontosabb szempont persze az volt, hogy milyen használni Ennek objektív felmérésére saját könnycsatornáinkat áldoztuk be: a  teszteléshez 1 kiló vöröshagymát szeleteltünk fel. A teszthez közismert, többségében illatmentes és háromrétegű zsebkendőket válogattunk össze (olyanokat, amik bármelyik hiperben is kaphatók).

tk3s 1176135

Forest Ecoring, minőségi selfness termék, 100 db; 195 forint (magyar termék)

A legnagyobb baj a százas pézsék csomagolásával, hogy egyszerűen nem lehet őket ésszerűen kinyitni. Vagy a végét tépi szét az ember, vagy középen vág rajta egy rést, de igazából egyik sem tökéletes megoldás. Jó lenne, ha a gyártók végre kitalálnának valami jó módszert a nagy kiszerelésű papírzsepik kezelhető csomagolására.

Ennek a terméknek is a szokásos nejlonborítása van, szépnek egyáltalán nem mondható. Amiért mégis bónusz pont jár neki, hogy – nem apró betűkkel, jól látható helyen – fel van tüntetve rajta a zsebkendők mérete, darabszáma, és hogy hány rétegű, na meg, hogy I. osztályú cellulózból készült. Ami valószínűleg fontos, és így is van, csak hát, maga a zsebkendő nem éppen elégíti ki a funkcionális követelményeket: könnyen szakad; egy nagyobb fújást már nem bír ki, esetleg csak összehajtva, és sokat sem lehet belőle használni, mert a papír kemény (na, persze nem durva), de mégis selymes (csúszós) a felülete, ezzel tutira kipirosítva az orrot, és egy idő után kidörzsöli az orr alatti részt is. Nem rossz, de a jó sajna nem ilyen…

21,5x18 cm, 1,95 forintba kerül egy zsebkendő.

NATURA plusz, 100 db; 109 forint (magyar termék)

100%-ban magyar és környezetbarát papír, ami jó. Ami rossz, hogy nagyon büdös zsebkendő, a három réteg azonnal szétválik, így nagyon egyszerűen és gazdaságosan lehet használni, a kérdés csak az, hogy mire?! Leginkább természetes vizek, lápok, nádasok mellé javasoljuk, a szembe került muslicák (óvatos!) eltávolítására. A csomagolása a mai divatnak megfelelően bizarr színösszeállítású: sötét rózsaszín alapon narancssárga és piros kalocsai(?) minta. A zsebkendő – már’ ha egyben maradnak a rétegei – nem vékony, ellenben kemény, ropogós. Egy kisebb orrfújásnál azonnal kiszakadt, a könnycseppek felitatására viszont ideális – egyszer hajtva. Drámai hatás alig érhető el vele, mert könnyen morzsálódik. Szóval, inkább vicces, mintsem sajnálni való, ha hüppögés közben a szempillájára ragad egy-két papírgalacsinka. Egyetlen előnye azért van: elég olcsó, tehát ha használhatatlan zsebkendőre vágyik, ez lesz az ön ideális ár/érték arányú terméke.

20x17 cm, 1,09 forintba kerül egy zsebkendő.

Forest, Bianka Classic forest, 100 db; 149 forint

A csomagolásáról döntse el ön, hogy trendi-e vagy ciki. Ezen is jól láthatóan feltüntetik a zsebkendő méretét, darab- és rétegek számát, továbbá hogy I. osztály cellulóz. Nyilván nem véletlen, hiszen ez is a Forest terméke. Szép kiegészítője lehet egy vidéki, magyarosan berendezett kúriának, vagy a telefonasztalkán a horgolt terítőn. Csak hát itt is szintén esélytelen, hogy ne tegye tönkre ezt a gondosan komponált kültakarót, amikor kibontja. A papírzsebkendő szép fehér, ami nekünk, tesztelőknek nagyon bejön. Az anyaga sem szakadós, vastag, és elég puha is a papír. Jó termék, és nem is egetverően drága. Na, meg hát magyar is…

19x21,5 cm, 1,49 forintba kerül egy zsebkendő.

Ooops! Sensitive, 100 db; 161 forint (magyar termék)

Ennek a zsebkendőnek a csomagolása mindenki tetszését elnyerte. Ízléses, de mégis egyszerű. Leginkább fehér fürdőszobában, vagy egy kisgyerek szobájában tudjuk elképzelni. Természetesen, amellett, hogy szép, szintén a kinyithatatlan kategória, ráadásul a többivel ellentétben könnyedén még csak fel sem lehet tépni, mert nyúlik a nejlon. Kicsit becsapós, mert a zsepi illatos, ami nincsen sehol feltüntetve a csomagoláson. Egyébként egyáltalán nem erős és elviselhetetlen a szaga, inkább kellemes, babapopsitörlő illata van, ami gyorsan el is illan. A papír szakadós, egy nagyobb rántástól azonnal kettévált, és csak félbehajtva használható nátha esetén. Viszont tökéletes a könnyek felitatására, mert guszta is, illatos is, szóval mindent tud, ami mondjuk egy Igazából Szerelem megnézéséhez elengedhetetlen...

20,3x17 cm, 1,61 forintba kerül egy zsebkendő.

Auchan papírzsebkendő kamilla illattal, 100 db; 105 forint (magyar termék)

(Az igazság az, hogy azért vettük bele a tesztbe ezt a zsebkendőt, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy az Auchan saját márkás terméke hogy bizonyít. És igen, tudjuk, hogy illatosított, de nem találtunk olyat, ami illatmentes lett volna.) Ahhoz képest, hogy saját márkás termék, egészen csinos a csomagolása, persze azért a piros madárka ott figyel a sarokban. Sajna a csomagolás anyaga viszont szintén a nyúlósan felbonthatatlan tábort gyarapítja. A zsebkendők kamillaszerű illata már kibontás előtt is megcsapta az orrunkat, így sajnos egy kicsit émelyítő. Kellemes meglepetés volt azonban, hogy felvágva egészen jó az illata, más, mint csomagolt állapotában. Óriási meglepetést az okozott, hogy ezek a pézsék meglehetősen nagy méretű zsebkendők (annyira, hogy mérés nélkül is szembetűnő a különbség), ráadásul még puha és vastag is. Nagyon jó nedvszívó(!!), nem lyukad ki és nem mállik szét, csak arra kell vigyázni, hogy a közepébe menjen a cucc, mert a széleinél, ahol a dombornyomat (?!) van, elszakadhat. Félbehajtva még papírtörlőként is használhatja, tényleg jó minőségű! Kíváncsiak lettünk, hogy ki gyártja ez a zsepit, de sajnos a csomagoláson csak annyit találtunk: Magyarország. Nyugodt szívvel ajánljuk ezt a terméket!

20,3x20,2 cm, 1,05 forintba kerül egy zsebkendő.

Joker papírzsebkendő, 100 db; 121 forint (ez is magyar termék)

Ennek már a csomagolása is elképesztően gagyi, a nevéhez hűen egy teli mosolyú, vigyorgó dzsóker virít a borításon. A zsebkendő borzasztóan vékony, kemény és igen kicsike. Egyből elszakadt amint belefújtuk az orrunkat, és sajnos ez is szétmállik.

18,5x16,5 cm, 1,21 forintba kerül egy zsebkendő.

Zewa Deluxe, 90(!) db; 248 forint

Kulturáltan kibontható az oldalánál, viszont a zsepiknél meglepődtünk: szétváltak a rétegei, és az egyik rétege lyukas volt! Gyorsan kivettünk még egyet, az is szétvált, de legalább nem volt lukas… Elképzelhető, hogy egy rossz szériát fogtunk ki?!
Jó hír viszont, hogy nagyon jól szívja a nedvességet (legalábbis, ha egyben marad a három réteg), és jó puha is. A zsebkendő legalább olyan nagy mint az Auchanos, és minőségben is hasonlóak. Mi mégis maradnánk az Auchan saját termékénél.

20,9x19,7 cm, 2,75 forintba kerül egy zsebkendő.

Lilla trio, 100 db; 85 forint! (magyar termék)

A legolcsóbb zsepi a teszten. Érdeklődve vártuk, mit nyújt ezért az árért. Annyira meg van tömve a csomagolás (illetve annyira kicsi a csomagolóanyag), hogy inkább ajánljuk a közepén bemetszeni, minthogy a végeit kezdje tépkedni, ugyanis olyankor esélyes, hogy sérül a zsebkendő is. Igaz, még így is nehéz kiszedni a zsepiket anélkül, hogy ne szakadnának el, gyűrődni legalábbis mindenképpen gyűrődik. Elvileg ez is illatmentes változat, mi mégis felfedeztünk valami szagot, ami leginkább az olcsó szappanéra hasonlít. Jól állja viszont a nedvességet, és nem szakadós. A szagán kívül egyéb rosszat nem lehet róla mondani, de jót sem… még mindig az Auchan a menő.

20,3x17,4 cm, 0,85 forintba kerül egy zsebkendő!
 

Forest, Vera papírzsebkendő, 100 db; 135 forint

Úgy tűnik, a Forest uralja a zsebkendőbizniszt hazánkban. A Lillához hasonlóan ebbe a zacskóba is túlzsúfolták a zsebkendőket, ezért célszerű középen bevágni. A többi Foresttel szemben a csomagoláson nincs feltüntetve a darabszám és a méret sem. A zsebkendő széthajtogatásakor azonnal kettévált, de a vastagabbik fele még így is használható, mondjuk, benyálazva a gyerek arcát megtörülgetni. Később a maradék is szétvált, szóval, ez típushibának tűnik. Elég könnyen szakad, viszont szép fehér. A csomagolásán aranyos virágminták vannak, de a zsepi felejthető. Kemény is, szakad is és még keskeny is…

20x17 cm, 1,35 forintba kerül egy zsebkendő.
 

Kis kokas zsebkendő gyerekeknek – rágógumi illattal, 90 db; 136 forint


Ügyes, mert teljesíti az előbbi kívánságunkat: közepén perforáció segíti a csomag feltépését! Ez nagyon klassz, de ebben ki is merült minden pozitívuma. Sajnos, a gyerekek nagy csalódottságára a papírzsebkendő teljesen fehér; a helyes kis figurák, amiket a csomagolás sugall, hiányoznak a papírról. Meglehetősen finom, rágógumi illatú, viszont nagyon kemény. További hibája, hogy nagyon könnyen szakad, ezért minimum egyszer össze kell hajtani használatakor. Kicsi és morzsálódik is.

Érdekes, hogy a csomagoláson a papírzsebkendőt két szóban, papír zsebkendőnek írták, nem tudni, hogy ez valami marketingfogás vagy csak egy „kis baki”. És ezt a kis kokast sem értjük...

A csomagolására az van írva, hogy 18x17 cm. Szerintünk meg legyen 18,1x16,5 cm. 1,51 forintba kerül egy zsebkendő.


Zsebkendő Darab/csomag Méret/cm Ár/csomag Fajlagos ár Minőség 1-5
           
Zewa Deluxe 90 20,9x19,7  248 2,75 3
Ecoring 100 21,5x18  195 1,95 1,5
Ooops! Sensitive 100 20,3x17 161 1,61 1,5 pont. Sírós, mozizós este elengedhetetlen kelléke.
kis kokas 90 18,1x16,5 136 1,51 1,5
Bianka Classic 100 19x21,5 149 1,49 3,5 (mert lehetne olsóbb is)
Vera  100 20x17  135 1,35 1,5
Joker 100 18,5x16,5 121 1,21 1
Natura plusz 100 20x17 109 1,09 1
Auchan 100 20,3x20,2 105 1,05 5
Lilla trio 100 20,3x17,4  85 0,85 4

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra