Huszonnégymillió forintba kerül a világ legdrágább borotvája

Végre kifejlesztették a burzsuj borbélyok legújabb játékszerét, az irídiumból és fehér zafírból készült borotvát. A limitált szériás darabból csak 99 készült, pengéje 80 atom vastagságú, és ennyi pénzért egy évig bírja, tíz évig pedig újraélezik nekünk

Százezer dollárért (24,5 millió forint) kelt el a világ legdrágább – két zafír pengével kérkedő – borotvája.

A kutatók három évet töltöttek el a Zafirro Iridium fejlesztésével. A nyele a legkorrózióállóbb, 99,9%-os tisztaságú irídiumból készült, ami illyen koncentrációban csak meteoritokban található. A két penge – a volt Szovjetunióban, Ukrajna egyik laboratóriumában növesztett – fehér zafírból készült. Az élük vastagsága mindössze 80 atomnyi, körülbelül a haj vastagságának 1/10.000-e, és messze élesebbek a piacon található közönséges pengéknél.

Az amerikai gyártó, a Bright Light Ventures csak 99 darab Zafirro Iridiumot készít. A cég azt ígéri, hogy a pengék körülbelül egy évig élesek maradnak, és hízelgő kínálatában egy teljes évtizedes tisztítást és újraélezést vállal.

"Minden Zafirro Iridium egyénileg, a legerősebb, a legtisztább és legtartósabb anyagból készül. Minden részét nemzedékek számára tervezik" - állítja a cég szóvivője.

A Bright Light Ventures a pengék előállításához rakétahajtóművek gyártása, nanotechnológia és részecskefizikai kutatások területéről gyűjtött tapasztalatokat. Mindegyikbe sorozatszámot gravíroznak, és a megrendelő előírása szerint egyéni monogrammal látják el.

Az inflációs árrés a nyél és a csavarok ritka és drága platinaanyagához igazodik. Az általában űrhajókhoz alkalmazott irídium tízszer ritkább a platinánál és rendkívül hőálló, ezért elméletileg lávába ejtve sem olvadna meg.

A pengéket orvosi minőségű rozsdamentes acéltokba helyezik, amit 16 neodímium mágnessel rögzítenek.

A Bright Light alapítója, Hayden Hamilton ugyancsak tervez bemutatni egy még csak bejegyzési stádiumban lévő modellt, ami körülbelül annyiba kerül, mint egy autó - írja a Daily Mail.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek