A tökéletes fekete harisnyát kerestük, megtaláltuk

A legolcsóbb harisnya már felhúzáskor elszakadt, és sajna a legdrágább lett a legjobb. Tesztünk alapján bátran vásárolhat, de nem árt, ha ilyenkor a pasija véleményét is kikéri.

Télen is lehet szoknyát hordani, de nem mindegy hogy milyen harisnyával tesszük ezt. A színes és mintás csodák mellett érdemes pár egyszerű fekete és a testszínű harisnyát is tartani, mert ezek használhatóak ki legjobban: semleges színük miatt bármilyen alkalomra fel lehet venni őket, munkában, színházban és buliban is alkalmas viseletek.


Megnéztük, hogy hol lehet kapni jó minőségű fekete harisnyát. Sötét harisnyában akkor szépek a lábak, ha a harisnya színe és anyaga egyaránt homogén. Megpróbáltuk megtalálni, hogy melyik az az egy, amelyik valamennyi kritériumnak megfelel. Csinos modellünk (175 centiméter, 60 kilogramm) segítségével hatféle harisnyát teszteltünk úgy, hogy ő nem tudott arról, hogy éppen melyiket húzta fel.

  1. MARKS & SPENCER bodyshaper (alakformáló) harisnya: 10 denes, M-es méret, 2 pár 2490 forint.
  2. Calzedonia VITA BASSA (csípő-) harisnya: 20 denes, 3-as méret, 1700 forint.
  3. Deichmann 5TH AVENUE harisnya: 20 denes, 2-es méret, 490 forint.
  4. Bellinda harisnya: 15 denes, S-es méret, 799 forint.
  5. Gatta harisnya: 15 denes, 40-es méret, 790 forint.
  6. Calzedonia CONTROL TOP (alakformáló) harisnya: 30 denes, 3-as méret, 1700 forint.

A MARKS & SPENCER alakformáló harisnya mérete teljesen megfelelő volt, viszont a modell lábain szörnyen nézett ki. Nagyon foltos, iszonyú magasan volt a dereka, és a lány elmondása szerint bár a méretezés alapján ez kellett neki, mégsem tartott semmit. A pozitívuma, hogy a sarkánál és a lábujjaknál nincsen varrás.

A Calzedonia csípőharisnyája sajnos kicsi lett, és ahhoz képest, hogy csípőharisnya, még mindig bőven kilátszik a csípőszoknyából. Ez éppúgy kellemetlen, mint amikor a bugyi kandikál ki a csípőcuccok alól. Anyagát tekintve borzalmasan műszálas, gyűrődik, és nem simul rá a lábfejre – ami őszintén szólva elég bizarr látvány. Pozitívumai viszont, hogy egyáltalán nem foltos, és nagyon szép a csípő része, mert olyan, mintha egy francia bugyi lenne. Csakhogy fekete helyett véletlenül grafitszürkét vettem, amire a fotós kolléga azt mondta: úgy néz ki a modell benne, mintha hatnapos vízihulla lenne. Bónusz tapasztalatunk tehát, hogy néha nem árt kikérni a férfiak véleményét is vásárlásnál.

A Deichmann harisnyájának igen bóvli anyaga van: már felvétel közben elszakadt, és több helyen felszaladt rajta a szem. Esetleg emós harisnyának tudjuk javasolni, annak viszont ideális.

A Bellinda mérete tökéletes volt, és a megvastagított varrás a combokon is épp hogy csak elfedte a modell fenekét. Nagyon szépen és egyenletesen simult a lábaira. Sajnos ezt is nyakig fel lehet húzni, az anyaga szörnyű műszálas, és olyan kemény, hogy a fotós macskája is élezhette volna rajta a körmét.

A Gatta harisnya gyönyörű volt felvéve, a mérete is passzolt, viszont érintésre ez volt a legrosszabb. A modellünk szerint borzasztó érzés benne lenni, és elektrosztatikusan feltölt. Randira semmiképpen sem ajánlatos felvenni, mert nagy az esélye, hogy partnerünk nem az erotikus vonzerőnktől fog szikrát hányni.

A Calzedonia alakformáló harisnyája lett a nyertes. Jó érzés viselni, és érintésre is nagyon kellemes az anyaga. Rendesen formálja a csípőt, eléggé szoros, jól tart, és a dereka jó helyen van: végre egy olyan harisnya ami nem látszódik ki a ruha alól!

Mi a den?

A den a harisnyát alkotó poliamidfonalak finomságát jelölő mennyiség angolszász mértékegysége (a szó francia eredetű: a sou 1/12-e, a denier váltópénz rövidítése). Minél kisebb a „den” előtti szám, annál vékonyabb fonalból készült a harisnya. A szám azt jelenti, hogy az adott fonalból 9000 méter hosszú szál hány gramm tömegű.

Kanadában és Európában ennek metrikus megfelelője a „tex”, 1000 méter hosszú szál tömege grammban. Ennek a leggyakrabban használt egysége a „decitex” (rövidítve „dtex”): 10000 méterre vonatkoztatott tömeg.
A legfinomabb harisnyafonal ez idő szerint 9 dtex (8 den) finomságú, ami mintegy 0,02–0,03 mm fonalátmérőnek felel meg. A harisnyákhoz szokásos a 22 dtex (20 den) vagy a 44 dtex (40 den) finomságú fonal használata. A vastagabb fonalból készült harisnya erősebb, tartósabb, de kevésbé „exkluzív”.

Forrás: Wikipedia, 1, 2, 3.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek