Luxusjurta, könyvtár, 85 milliós Ferrari karácsonyra

A Neiman Marcus idei luxusajándék-katalógusában kilenc extravagáns drágaságot vonultatott fel. Lehet venni jurtát 75 ezer dollárért, baráti kiruccanást 420 ezerért, komplett könyvtárszobát 125 ezerért, de a csúcs a 395 ezres, kisszériás Ferrari.

A Neiman Marcus amerikai luxusáruház 1939 óta minden évben kiad egy karácsonyi katalógust gazdag ügyfelei számára, melyben szokatlan és extravagáns cuccokat kínál, elképesztően magas árakon. Ezeken belül is külön kategória a Fantasy Gift szekció, amelyben idén kilenc extravagáns és extra drága ajándék közül lehet mazsolázgatni.

Csak az ízlés szab határt

tk3s bm christmas 00941419

Aki a nomád életmódot részesíti előnyben (de annyira azért mégse, hogy képes legyen elszakadni a fényűzéstől), és kellően szentimentális alkat, az 75000 dollárért (kb 16 millió forintért) vásárolhat például luxusjurtát, melyet a saját kertjében állítanak fel.

A romantikus hangulat persze még fokozható, például azzal, ha a pénzzel és jóízléssel egyaránt gazdagon megáldott vásárló egy egymillió dolláros (210 millió forint)  "táncoló" szökőkutat is berakat a pompás sátor mellé. A tereptárgy arról kapta a nevét, hogy a számítógéppel vezérelt locsolófejek különleges alakzatokban, megvilágítással, bonyolult koreográfia szerint irányítják a vízsugarat. Azt nem tudni, hogy milyen vízzel töltik meg a kutat, de csak remélni lehet, hogy ezt is a világ legdrágábbjaiból választják, mint például a bling H2O, vagy a finnek büszkesége, a VEEN.

Persze, ha valaki nem a saját portáján belül szeretné eltölteni a jól megérdemelt pihenését, az is talál magának megfelelőt a luxuscsomagban.

Elutazhat például Nemzetközi Virágkiállítás-néző Körútra kilenc barátja kíséretében 420 000 dollárért (90 millió forint).

Privát gép szállítja az utasokat először Svájcba, a Tulipán Fesztiválra, onnan irány Görögország, Franciaország és a turné utolsó állomása az Egyesült Királyság.

Aki pedig annyira burzsuj, hogy számára már az egyszerű földi halandók élete az egzotikum, vagy csak szakácstudományát szeretné bővíteni, szinte jutányos áron, 9500 dollárért (2 millió forint) megteheti egy kirándulás keretében a Stone Barns Farmon.

A viccek állandó szereplője az újgazdag, aki folyóméterben veszi a bordó kötésű lexikont, mert az megy a könyvtárszobája berendezéséhez. A Neiman Marcus vásárlóinak megajándékozottjai nem kényszerülnek ilyen apróságokkal szöszölni, az áruház kompletten berendezi nekik a személyre szabott könyvtárszobát a polcoktól a falra kerülő nyomatokig. Szerencsére a 125 ezer dolláros (közel 27 millió forintos) árban már a polcokra kerülő, gondosan válogatott kezdőkészlet is benne foglaltatik, melyet a megajándékozott érdeklődési körének megfelelően válogatnak össze.

A végére hagytam a kedvencemet, mert méltó módon zárja az exkluzív kört, és az összes közül a leghivalkodóbb ajándék: a 395000 dollárt érő  (85 millió forint) Ferrari FF.

tk3s bm christmas 00941418

Ez kétségtelenül a luxus kategória nyertese: limitált szériás kiadás, összesen tíz darabot készítenek belőle saját gyártási számmal, és egyedi, a Neiman Marcus számára kikevert különleges szürke árnyalattal, a Grigio Caldoval. A gép 651 lóerős, kevesebb, mint 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 322 km/óra.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek