Girlpower városszerte: tüzes nők a hajón

Ha már így alábbhagyott a kánikula, magunk is forrósíthatjuk a hangulatot. Persze a szolid őrület is megteszi, például egy jólesően egyszerű, de szerethető szerelmesfilm vagy egy kiadós pörgés kizárólag női dj-kkel a Hajón.

Most, hogy a klíma egyre elviselhetőbb, érdemes halmozni az élvezeteket és egy jó kis csajos hétvégével megkoronázni az egyre elviselhetőbb körülményeket. Az elviselhetetleneket meg pláne. Lényeg, hogy egy Odett-koncerttel, vagy egy bárgyú, de talán épp emiatt működőképes szerelmesfilmmel kellőképp felvértezheted magadat a következő hétre.

Odett hanyatt-homlok

Péntek este például javasolt a Gödör felé venni az irányt, ahol a vagány és kissé infantilis Odett mutatja be Hanyatt, Homlok, Egyenes című új lemezét. A szövegeket most is Polgár Péter és Müller Péter Sziámi jegyzi, de a rendező Pater Sparrow ezen az albumon debütál, mint író. Az ő nevéhez köthető az 1 című film, amely Stanisław Lem Az emberiség egy perce című novellájának adaptációjából készült. A címadó számot már több rádióban is hallhattad, többek közt az MR2 és a Class FM játszási listáján is előkelő helyen szerepel. Az előzenekar a Larry Hangman lesz.

Tüzes nők a hajón

Nora Naughty
Nora Naughty

A női előadóknál maradva az A38 is elfogadható alternatívát jelenthet, ahol 3-án, szombaton este 23 órakor indul a szórakozóhely új sorozata, a She Fire, amely a DJ és producer Cadik szerkesztésében arra keresi a választ, hogy létezik-e a kortárs elektronikus tánczenében valamilyen jellegzetesen női irányvonal és megközelítés.

A lemezjátszó mögött Kebab, Zosha, Mira, Nora Naughty, DSH és Ren bizonyítja majd, hogy a „női” megközelítés milyen új energiákat szabadít fel. A szakma koronázatlan királynőjeként egyébként Nora Naughty-t emlegetik, már 14 éves kora óta az elektronikus zene megszállottja.

Naughty Nora néven hallhattuk anno saját műsorában, a Tilos rádióban, később pedig Andras Toth-al összeállva megalakították a Polymorphin névre hallgató projektjüket.

Őrült, dilis, szerelem

Ilyen hülye címet ritkán látni, viszont remekül passzol az eddigi programfelhozatalunkhoz. Ha nem vársz túl sok meglepetést és izgalmat a hétvégétől, illetve attól a filmtől, amire beülsz, akkor az 1-jétől látható Őrült, dilis, szerelmet neked találták ki.

Az általában csak lúzerszerepekben feltűnő Steve Carell most sem hazudtolja meg önmagát: egy olyan férjet alakít, aki már mindent megkapott az élettől, amit akarhat. Jó munka, szép ház, aranyos gyerekek - méghozzá egykori gimis szerelme (Julianne Moore) oldalán. Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja és válni akar, hirtelen minden átalakul - egy egészen új típusú életté. A szabad estéit egy környékbeli bárban tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal (Ryan Gosling), aki bevezeti az új élet rejtelmeibe: a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés birodalmába.

Kolibri Fesztivál – Zseniális ifjúsági- és gyerekelőadások ingyen és bérmentve

Végül, de nem utolsó sorban egy családoknak is tökéletes programot ajánlunk, mert hát mégse feledkezzünk meg az iskolakezdésben megfáradt gyerekekről sem. Szeptember 3-án, szombaton huszadik alkalommal rendezik meg a Kolibri Fesztivált a Jókai téri játszótéren és a Kolibri Színház épületében. A jubileumi évadot nyitó egésznapos programra az ország minden tájáról érkeznek vendégszereplő társulatok: a veszprémi Kabóca Bábszínház például a Ha dede című zenés tárgyjátékkal érkezik (kezdés: 9:30), amely már csak amiatt is ígéretes, mert Kiss Erzsi éneke és játéka általában soha nem okoz csalódást.

„Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb...” – olvashatjuk az ajánlóban.

A MárkusZínház 14:30-kor kezdődő bábjátékában a klasszikus Az égig érő fa című mese elevenedik meg, 16:15-től pedig Kemény Henrik Bábszínháza mesél Vitéz Lászlóról és a többiekről. Már csak azért is érdemes a fesztiválra ellátogatni, mert az ország legigényesebb gyerekelőadásai közül válogathatsz, ráadásul az ingyenes rendezvény akár egy komplett, egész napos programként is tökéletesen beválik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek