Diana King zenével harcolt a súlyos betegsége ellen

Kevesen tudják, de Diana King nem véletlen tűnt el egy időre a közönség szeme elől: az énekesnő sclerosis multiplex-szel küzdött, végül gyógyszerek nélkül, a zene segítségével lett jobban. Diana többek között erről is beszélt nekünk a Szegedi Ifjúsági Napokon, koncertje után.

Diana Kingnek körülbelül két számát ismerik az emberek: a Shy Guy-t és a Say a Little Prayert, amely eredetileg nem is az övé. Ennek ellenére az énekesnő remek hangulatot csinált Szegeden úgy, hogy a számok többségét nem ismerte a közönség. A különleges hangú King egy farmerban és egy egyszerű szabadidő felsőben jelent meg a színpadon, nem hiába: nem kellett neki semmilyen extra öltözet ahhoz, hogy hangjával betöltse a teret és a színpadot.

Őrülten jó koncert volt...

Tényleg? Nagyon köszönöm, rettenetesen izgultam. Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon léptem fel. Minden fellépés előtt izgulok egy kicsit, de ez a koncert attól, hogy itt korábban soha nem jártam, még különlegesebb volt számomra. Az izgalom egyébként jó dolog, extra energiát ad az embernek. Emellett, ha egy kicsit sem idegeskednék egy-egy koncert előtt, úgy érezném, nem törődök azzal az eseménnyel.

A fellépésen a legutolsó albumodról, a Warrior Girl-ről is játszottál dalokat. Mire utal a cím?

Néhány évvel ezelőtt nagyon beteg lettem: sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nálam. Nem tudtam járni, nem tudtam énekelni, így fellépni sem voltam képes. Rettenetesen elszomorított ez az állapot. Ültem otthon és azon gondolkodtam, hogy mit fogok ezentúl csinálni. Úgy döntöttem: elkezdek dalokat szerezni. Végül csaknem száz nótát készítettem. Éppen ezért ez a lemez nagyon fontos lett számomra. Minden egyes rajta szereplő szerzemény, akkor készült, amikor beteg voltam. Ahogy írtam a számokat úgy lettem egyre jobban, gyógyszerek nélkül. Ezért lett a korong címe Warrior girl (harcos lány – a szerk.). Arról szól, hogy történjen bármi, küzdeni kell, nem szabad feladni, nem szabad elhinni azt, hogy valami nem megy.

Csaknem száz dalt írtál, mi lesz azokkal, amelyek nem kerültek fel a legutolsó kiadványra?

Hát, talán majd most hamarabb jelentetem meg a következő anyagomat, mint azt bárki gondolná. Bár az biztos, hogy ennyi dalt nem tudok kiadni. Ráadásul azóta szinten minden egyes nap születik egy új nóta. A Warrior Girl-re a tizenhárom kedvenc szerzeményemet választottam ki.

Mitől lesz egy dal jó dal számodra?

Ha olyan, hogy táncolni akarok rá. Emellett pedig fontos, hogy a szövege és az egész ritmusa felemeljen és ne lehúzzon. Nem szeretem az olyan dalokat, amelyektől szomorú leszek.

Tizenöt éve jelent a Shy Guy, amely világszerte ismertté tett... Szereted még azt a dalt?

Persze. Nagyszerű érzés volt, amikor befutott a szám és még most is jó érzés, hogy van egy ilyen dalom. Rengeteg előadónak nem adatik meg, hogy legyen legalább egyetlen olyan száma, amely még 15 évvel később is világszerte sikeres, fiatal és idős egyaránt ugyanúgy ismeri, énekli. A Shy Guy a mai napig szerepel különböző slágerlistákon, játsszák klubokban, rádiókban.

Számos tetoválásod van, az első a Shy Guy sikere után született. Jelentenek is valamit vagy csupán szereted őket?

Jelentésük is van. A homlokomon lévő jelentése: „szeresd magad, légy önmagad!” Hihetetlenül fontos üzenet ez, hiszen enélkül nem jutunk sehova. A kezemen lévő rózsák az édesanyámnak születtek, aki imádta ezeket a virágokat. Nagyon fiatal voltam, amikor meghalt, így soha nem tudtam neki rózsát ajándékozni. Úgy véltem talán ezzel bepótolhatom, ami elmaradt.

Fotó: PartyPonty.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek