Ünnepelj Ákossal és az X-faktor döntőseivel a BudapestArénában!

A BudapestAréna az év utolsó hónapjában is kitesz magáért: a világhírű produkciók mellett a december a legjobb magyar előadók jegyében telik. Jótékonykodhatunk Ákossal, együtt örülhetünk az X-faktor döntőseivel, de a 30. évfordulóját ülő Eddával és a 20 éves Irigy Hónaljmiriggyel is ünnepelhetünk.

Bár a Papp László Budapest Sportarénát sokan elsősorban úgy tartják számon, mint a hozzánk látogató világsztárok szupershow-inak befogadására hazánkban egyedül alkalmas létesítményt, korántsem csak nagyszabású koncerteknek ad otthont. Méreteinél fogva – hiszen falai között akár 12 500 ember is kényelmesen elfér – ugyan azt hihetnénk, hogy elsősorban a koncertek teszik ki programjainak a nagy részét, az igazság az, hogy a programkínálat tükrében ez csupán 20 százalékot jelent.

Persze elég egy pillantást vetnünk az intézmény nevére ahhoz, hogy a sportesemények intenzív jelenléte is kézenfekvővé váljon, emellett családi programok, kiállítások és konferenciák is bőven akadnak a BudapestAréna kínálatában. A családi program és a koncert viszont sokszor jócskán átfedésben van egymással, erre szolgáltatnak remek példát az itt megrendezett decemberi koncertek, amelyeken a magyar zenei élet színe-java segít bemelegíteni az ünnepekre.

Tömegeket megmozgató jótékonysági koncert és X-faktor-ünnep

Sokan gondolják úgy, hogy a karácsonyra leginkább egy jó koncerttel érdemes ráhangolódni – pláne, ha ezzel még segíthetünk is a rászorulókon. Ezt a tökéletes kombinációt valósítja meg Ákos december 16-i jótékonysági cipősdoboz-koncertje, amely a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz-gyűjtő akciójának – és Ákos Szindbád turnéjának – része. Az ilyen módon befolyt adományokat a szegénysorsú magyar és határon túli gyermekek – köztük Böjte Csaba testvér árvái –, illetve a magyarországi árvíz- és vörösiszap-károsult családok kapják.

Az adományozóknak 3000, 4000 vagy 6000 forintos felajánlás után igény szerint egy-egy térítésmentes koncertmeghívót küldenek ajándékba. Ezen az estén negyedik alkalommal adják át Böjte Csaba testvérnek az erdélyi árváknak szánt többezer cipősdoboz-ajándékot.

Hasonlóan nagy érdeklődésre számíthat a 19-én véget érő zenés tehetségkutató, az X-faktor 22-i óriáskoncertje is, amelyen a tévéműsor valamennyi döntőse színpadra lép, hogy közösen ünnepelje a győztest és a közelgő karácsonyt. A műsorban már elhangzott dalok mellett a versenyzők meglepetés-produkciókkal is készülnek, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel pedig 23-án megismétlik a gigantikus házibulit.

Élő legendák a színpadon

A fiatalok mellett természetesen nem hiányozhatnak a BudapestAréna színpadáról a magyar zene nagyöregjei sem. Közöttük találjuk az – egyebek mellett – a hazai beatkorszak és rockopera egyik legmeghatározóbb alakját, Szörényi Leventét, aki 28-án Hattyúdal címmel életében először és utoljára ad szólókoncertet.

Az idén 65 éves zenész-dalszerző-énekes egyszeri és megismételhetetlen koncertjén szólólemezeinek és történelmi színpadi műveinek legnépszerűbb dalait is prezentálja az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével. A koncert utolsó részében pedig természetesen felcsendülnek az Illés-korszak legemlékezetesebb dallamai is.

Szilveszter előestéjén a magyar zenei élet másik fontos alakja, Demjén Ferenc csap a húrok közé. A Demjén 2010 című koncert a dalszerző-énekestől megszokott színvonalat és a legnagyobb Demjén-slágereket ígéri, egy ilyen élmény pedig feltehetően pozitív löketet ad majd az újévhez is.

Születésnapozó zenekarok a színen

Úgy tűnik, ez az összegzések hónapja: Szörényi mellett ugyanis az EDDA Művek és az Irigy Hónaljmirigy is évfordulót ünnepel a BudapestArénában. Pataky Attila bandája pontosan 30 éve jelentette meg első albumát, 19-én pedig a harmincadikat, az Átok és Áldást mutatja be a közönségnek. Emellett persze az elmúlt három évtized legnagyobb slágerei sem hiányozhatnak.

Talán kevesen gondolnák, de a komolytalanságáról híres Irigy Hónaljmirigy is igencsak komoly korba lépett: a paródiabanda idén 20 éve evez egy csónakban. A számtalan slágerparódia mellett humoros jelenetek is tarkítják majd a 29-én megrendezett estet, amelyhez különleges látvány és fénytechnika társul. Az Aréna hatalmas csarnokában pulzáló partihangulat feltehetően kicsiket és nagyokat egyaránt magával ragad majd.

Ha újév, akkor Mága

Lassan hagyománynak számít Mága Zoltán újévi koncertje: 2011 első napjának estéjén a hegedűművész mellett olyan előadók lépnek színpadra a BudapestArénában, mint Komlósi Ildikó operaénekes, Érdi Tamás zongoraművész, Zséda, Ádok Zoltán, Feke Pál, Pataky Attila, Galambos Lajos, Nyári Károly zongoraművész és lányai, illetve a Budapesti Operettszínház
művészei: Oszvald Marika, Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek