Programajánló: keresd a párod és simogass veterán autókat!

Ezen a hétvégén a párválasztásé és a nosztalgiáé a főszerep: szombat hajnalig zajlik az I. Országos Randevú Fesztivál, a SYMA Csarnokban különleges oldtimerekkel, Gödöllőn pedig Liszt Ferenc műveivel találkozhatunk. Programajánló.

Igazi különlegességekkel találkozhatunk a hétvégén, most sem érdemes otthon maradni. A Syma Csarnokban október 22-24-ig Oldtimer Show-t rendeznek, amely a hírek szerint Közép-Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-kiállítása. A rendezvény igazi kuriózumot ígér azoknak, akik rajonganak a régi korok járműveiért, emellett garantált sikert arathatunk a család legkisebb hímnemű tagjai körében is, ha elvisszük őket egy négy keréken zajló időutazásra.

Utazz féláron a veteránautó-kiállításra!

A kiállítás egy kicsit több is, mint veteránjármű kiállítás, hiszen a díszleteknek, korhű jelmezeknek és a korabeli háttérzenének köszönhetően kellemes nosztalgia tölti meg a 7000 négyzetméteres csarnokot. Idén egy 270 veterán gyönyörűségből álló, vadonatúj kollekciót mutatnak be, járműtípusonként a fellelhető legszebb példányt. Lesznek nagyon értékes veterán autók, ritka veterán motorok, antik autók, luxus kategóriájú veteránautók, versenyautók, versenymotorok és még jó néhány különleges jármű.

A kiállítás anyaga a '70-es évektől egészen a XIX. századig visz vissza minket az időben. Az Oldtimer Show Kft. a Volánbusz Zrt.-vel és a MÁV-Start Zrt.-vel együttműködve 50%-os utazási kedvezmény biztosít látogatóinak: a kiállításon lepecsételt jeggyel a hazaút ingyenes.

Kollektív társkeresés a randevúfesztiválon

Aki egy kis kényeztetésre és nem utolsósorban párra vágyik, az pénteken 19:30-ig vegye célba a Lurdy Házat, ahol ezen a napon zajlik az I. Országos Randevú Fesztivál. A kollektív társkeresésben kóstolóval egybekötött koktél-show, kedvezményes könyvvásár, asztrológia, jósda, horoszkóp, karakter-numerológia, térítésmentes haj- és vérelemzés, pilates-, jóga- és zumba-bemutató, hastánc, közös latintánc és oktatás segít, emellett értékes nyereményekkel serkentik a párkeresők kedvét. A napot hajnali 2-ig tartó buli zárja.

Liszt és vasárnapi rajziskola a Pagonyban

A Gödöllői Királyi Kastély október 22. és 24. között ad otthont a IX. Gödöllői Liszt Fesztiválnak, ahol esténként kellemes kikapcsolódást ígérő komolyzenei koncertek várják a hallgatóságot. Pénteken este például Jandó Jenő, 23-án Czitrovszky Ilona és Bogányi Gergely, míg 24-én az Egri-Pertis Duó zongorakoncertjét élvezhetjük a kastély dísztermében.

Kéthetente vasárnap 10:30-tól 12:30-ig a Budapesten található Pozsonyi Pagonyban Pagony-műterem címmel tartanak rajzfoglalkozást rajzolni, festeni szerető iskolás gyerekek számára. A foglalkozásokat a nyitva tartási időn kívül tartják, október 24-én például a linómetszés kerül fókuszba. A Kőszeghy Csilla grafikus, illusztrátor által vezetett programon a nyomtatási technikák, a magas- és mélynyomás is terítékre kerülnek. Mivel a létszám korlátozott, a Pagony-műteremre csak bérlettel lehet járni, de az első alkalomra bérlet nélkül is lehet menni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek