Simogass fríz méneket és hajnalozz a Nouvelle Vague-gal!

Gyönyörű fríz lovak serege, Kovács Kati és medencés lounge party az Orczy Parkban, sőt dupla Nouvelle Vague-koncert vár ránk a hétvégén. Most sem érdemes otthon maradni: programajánló.

Találkozz igazi fríz ménekkel

Fotó:www.lovasok.hu
Fotó:www.lovasok.hu

Aki valami egészen szokatlannal szeretne találkozni a hétvégén, az szeptember 11-én, szombaton tegye kocsiba a családot és látogasson el az Érd – Simonpusztán megrendezett Fríz Ló Tenyészszemle és Családi Napra. A reggel 9-kor induló, egésznapos eseményen lesz kanca- és méncsikó-szemle, de láthatunk gyönyörű, megtermett fríz méneket is.

„Egy ló luxuskinézettel, mely egyszerre temperamentumos, de munkaszerető és valódi karakterrel bír!” – hangzik a nap szlogenje, hiszen a főszerepben tetszelgő fríz ló, Hollandia „nemzeti kincse” a legnemesebb fajták közé tartozik. Mozifilmek állandó szereplője, nem véletlenül, hiszen állítólag már a páncélos lovagok is erre a fajtára esküdtek. Az egésznapos program a gyerekeket légvárral és pónilovaglással várja, de sétakocsikázni is lehet majd.

Családi örömködés az Orczy Parkban, Zséda Martfűn

A Bárka Színház nem nyugszik, és a Palotanegyed Fesztivál után újabb banzájjal örvendezteti meg a VIII. kerületet: ezúttal az Orczy Parkkal közösen, szept. 10-12-ig rendezi meg a Józsefvárosi Napokat. Az ingyenes fesztivál 10-én 18 órakor az Orczy Park tavánál egy remek kis Mozart-koncerttel indul, szombaton 10 órától hangszersimogató, „felhővadászat”, 12-18 óráig pedig Paprika Jancsi csúzlizdája várja a gyerkőcöket.

21 órától a Presidance Company Hungarythm című produkciója veszi birtokba az Orczy Park nagyszínpadát, majd jó idő esetén 22:30-tól medencés lounge partyn csobbanhatunk. 12-e a hivatalos családi nap, lesz Katáng koncert, bábszínház, jóféle cigánymuzsika és Kovács Kati is tiszteletét teszi a Qualitons társaságában.

Aki ennél kicsit messzebbre szeretne merészkedni, annak jó szívvel ajánlhatjuk a Martfűi Családi Fesztivált, amely szeptember 11-12-én a martfűi városháza melletti területre olyan előadókat hívott meg, mint Szekeres Adrien és Zséda, a nagyöregek közül pedig a Karthago is itt lesz. Brazil tánc és magyar nóta is keveredik a programok közé – egy kiruccanást megér.

Duplázik a Nouvelle Vague

Ám ha az égiek nem lennének túl kegyesek hozzánk a hétvégén, a fedett helyeken zajló remek koncertek viszonylag hamar ki fognak minket rángatni a letargiából. Rögtön itt van példának a francia Nouvelle Vague A38-on megrendezett koncertje: a banda szeptember 12-én a nyolcvanas évek poszt-punk hullámának legnagyobb slágereit ötvözi a mai zenei irányzatokkal: lesz itt karibi zene, brazil twist, de francia sanzon is. A zenekar ráadásul volt olyan jófej, hogy – mivel a 9 órakor kezdődő koncertjükre pillanatok alatt elfogytak a jegyek – hajnali 1-re is bevállalt egy ráadásbulit. Ilyen az alázatos szórakoztatás!

Szeptember 13-án, hétfőn a Gödörben feltörekvő fiatalokkal találkozhatunk az Új hangok a Gödörből keretében. A Bioberber és a Wakachuka valószínűleg nem hazudtolja meg a nevét és a „szolid melankóliát sugárzó összebarkácsolt szobazene” és az „angyalszárnyakon” abszolvált „ördögi vágta” izgalmas, vagy legalábbis újszerű élményekkel gazdagítja majd a hallgatóságot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek