Hogyan főznek mongol lányok gulyáslevest?

Mi ha nem magyar? címmel toleranciakampány készít a Metaforum Film Stúdió, amely a Magyarországon élő bevándorlók beilleszkedését segíti elő. A kampány során 10 kisfilmet készült, az elkészült filmekben különböző, mindannyiunk által szeretett és ismert hungarikumokat mutatnak be Magyarországon élő külföldiek.

Hogyan főznek mongol lányok gulyáslevest? Hogyan lett lett a vajdasági közgazdászból kézműves borász? Mit tud az uruguay-i színész a Cinetripről? Miért rajong az orosz pedagógus a Pető-módszerért? Miért visel halasi csipkét a gyönyörű vietnámi lány? Mi a különbség a magyar és a vietnámi csipke között? Miért választja hazájának Magyarországot egy japán vagy egy amerikai?

Mi ha nem magyar? címmel bevándorlók beilleszkedését és elfogadását elősegítő médiakampányt indít idén ősszel a MetaforumFilm. A projekt az Európai Integrációs Alap segítségével valósul meg. A kampány során tíz, 5 perces kisfilm készül, kiegészülve epizódonként egy-egy 30 másodperces spottal, valamennyi kisfilm és spot, illetve fotók és érdekességek mind a szereplőkről, az alkotókról, elérhetőek lesznek a folyamatosan frissülő weboldalon és a kampány facebook profilján.

A tematikus sorozatban a bevándorlók, azaz „külföldiek” mutatnak be, illetve ismerkednek meg olyan termékekkel, szokásokkal, eseményekkel, amelyeket a közvélemény tipikusan magyarnak vél, vagy éppen azt gondolja róla, hogy már-már országvédjegy.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.