Időutazás QR-kódokkal

A Hegyvidék múltját igyekeznek a lehető legizgalmasabb módon bemutatni a szervezők.

A különleges helytörténeti utazáson tíz jelentős hegyvidéki helyszín múltját ismerheti meg mostntól a nagyközönség. A kerület történeti értékkel bíró pontjain az érdeklődők a kihelyezett QR-kódokon keresztül okostelefonra optimalizált múltidéző videókat játszhatnak le.

Az archív képeket felsorakozató videókon Kolovratnik Krisztián, a Budapesti Kamaraszínház színésze meséli el az adott helyszín történetét. A néhány perces kisfilmek aláfestő zenéit Pilisi Konrád, a MOM Park Lounge dj-je szolgáltatja. A modern történelmi túra leckéi között szerepel például a Jókai-kert, a Barabás-villa, a Normafa, vagy éppen a mackós iskolaként ismert Németvölgyi Általános Iskola is.



A tíz helyszín egy térben is bebarangolható. Idő | Tér | Kép címmel összegző kiállítás nyílik a MOM Park Bevásárlóközpontban, ahol Németh Dániel fotóművész a helyszínekről készített mai felvételei, valamint a kihelyezettekkel azonos QR-kódok is megtalálhatók.

A kiállítás szeptember 8-tól év végéig lesz látható a MOM Parkban, a kültéri QR-kódok pedig egy évig várják a látogatókat. Nem marad le az élményről az sem, aki inkább számítógépe előtt ülve tanulmányozná a Hegyvidék történetét. A MOM Park honlapján ugyanis az összes videó, archív és mai fotó elérhető.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek