Star Trek vidámpark nyílik Jordániában

II. Abdullah király nem sajnálja a pénzt a környezettudatosra tervezett vidámparkra, ami egyrészt azért van, mert ezzel szeretne turistákat csalogatni, másrészt pedig azért, mert hatalmas Star Trek rajongó.

Különleges, és különlegesen drága vidámpark épül jövőre Jordániában. A teljes egészében a Star Trek által inspirált park laza 1,5 billió dollárba fog kerülni az ország egyik tengerparti városában, Aquabában. A 74 hektáros területet természetesen az ország egyik turisztikai központjának szánják, ezért nem véletlenül nem sajnálják a horribilis összeget, adta hírül az Extravaganzi.

Természetesen a Star Trek jogait jegyző Paramount stúdió is partner a munkálatokban, melyek célja, hogy minél futurisztikusabbá tegyék a parkot. A legnagyobb befektető maga II. Abdullah király, aki ezzel nagyjából 500 embernek teremt munkahelyet a későbbiekben, de valószínűleg nem ez az elsődleges oka a gigászi építkezésnek, hanem az, hogy az uralkodó köztudottan Star Trek rajongó, herceg korában egy cameo erejéig fel is tűnt az 1995-ös Star Trek: Voyagerben is.

Érdekesség, hogy az egész vidámparkot megújuló energiával tervezik működtetni, de ami még furcsább, hogy valami módon Jordánia történelmét is szeretnék bemutatni a 2014-ben nyitó helyen. Talán klingonul.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.